Prefectul şi deszăpezirea - „Ne-am descurcat mai bine decât alţii”

Prefectul şi deszăpezirea - „Ne-am descurcat mai bine decât alţii”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi în judeţ încă mai sunt drumuri blocate de nămeţi, înzăpezite, prefectul judeţului Galaţi, Paul Florea se declară „relativ mulţumit” şi, respectiv, „60 la sută satisfăcut” de modul în care compania naţională şi, respectiv, SC Drumuri şi Poduri, au acţionat pentru deszăpezirea judeţului. „Ne-am descurcat mai bine decât alţii, dar ştiţi că nu e o mare mândrie, într-o ţară cu destule nereuşite să fii cel dintâi”, a spus prefectul făcând singur aluzie la expresia populară „chior în ţara orbilor”.

Paul Florea a spus că, potrivit informaţiilor pe care le deţine vor mai cădea zăpezi şi în luna martie, şi abia apoi se vor putea încheia analizele privind deszăpezirea. Prefectul a mai punctat faptul că a fost bombardat cu reclamaţii de la primari şi de la cetăţeni privind SC Drumuri şi Poduri. „Localitatea Corni a fost o perioadă foarte mare de timp blocată pentru că nu s-a intervenit. Se trimitea o freză care venea la 11 şi pleca la 12 şi aşa am dus la disperare o serie de comunităţi. Pe viitor vom acţiona şi vom responsabiliza primarii să deszăpezească ei anumite zone. De exemplu zona Valea Mărului – Vârlezi ar trebui să primească şi resurse financiare şi utilaje pentru a deszăpezi zona, ca să nu mai stea la mâna unuia sau altuia. Vom regândi modul de intervenţie”, a spus prefectul care consideră că utilajele Drumuri şi Poduri trebuie monitorizate în continuare cu GPS.

Îngrijorare

Prefectul a precizat că există un ajutor umanitar, pentru situaţii speciale, oferit de Guvern, de 10 tone de motorină, care poate fi direcţionat persoanelor care solicită sprijin, pe baza unui raport de evaluare a necesarului. Interesul prefectului vizează casele îngropate în zăpadă care riscă să fie avariate. „Am emis un ordin şi vom avea situaţia cu toate clădirile puse în pericol, pentru a evita prăbuşirea acoperişului sau chiar a construcţiei, în cazul caselor de chirpici”, a spus prefectul. Paul Florea a mai adăugat că a evaluat riscurile în ceea ce priveşte inundaţiile: „Am fost asiguraţi că în următoarele zece zile nu o să avem probleme deosebite de acest gen”.

Citit 1120 ori Ultima modificare Marți, 21 Februarie 2012 19:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.