Banii pentru deszăpezire încă încing spiritele

Banii pentru deszăpezire încă încing spiritele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Au mai rămas doar două zile până când conducerea Consiliului Judeţului Galaţi trebuie să prezinte consilierilor rezultatele analizei cheltuielilor efectuate în anul 2012 pentru activitatea de deszăpezire (20 aprilie), activitate care a stârnit mari controverse în acest an. După această analiză, sumele rămase disponibile din veniturile Consiliului Judeţului Galaţi în urma alocării de fonduri de la Guvern pentru deszăpezire vor fi propuse şi aprobate în execuţie pe parte de cheltuieli de către Consiliul Judeţului, în plen, prin rectificare bugetară. „Nu vrem ca banii să mai meargă către beneficiari doar după placul unora, aşa că este mai bine ca sumele să fie repartizate prin consultarea consilierilor judeţeni”, spune Dorin Butunoiu, consilier judeţean PSD, cosemnatar, alături de alţi patru colegi, al amendamentului depus în ultima şedinţă a CJ.

Un al doilea amendament depus în cadrul aceleiaşi şedinţe prevede alocarea sumei de 100.000 de lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia autorităţilor locale inclus în bugetul general al judeţului Iaşi către bugetul local al Consiliului Judeţului Galaţi, în fondul de rezervă, capitolul "Alte servicii publice generale", cu destinaţia "Fond rezervă". Prin hotărâre ulterioară această sumă va fi repartizată unităţilor administrativ teritoriale aflate în dificultate majoră ca urmare a căderilor masive de zăpadă şi a viscolului din luna februarie. „În proiectul preşedintelul CJ, aceşti bani (n.r. – suma transferată de la CJ Iaşi) ar fi urmat să ajungă în fondul de rezervă, dar de unde s-ar fi putut duce şi către alte capitole. Noi am vrut să ne asigurăm că banii vor ajunge acolo unde trebuie, pentru deszăpezire”, a ţinut să mai precizeze Dorin Butunoiu.

Nu banii sunt problema, ci justificarea lor

Pentru 2012, Consiliul Judeţului a alocat 900.000 de lei din bugetul propriu, la care se adaugă alte 900.000 de lei veniţi de la Guvern şi 100.000 de lei de la CJ Iaşi. Din calculele unor consilieri judeţeni, pentru deszăpezirea din acest an s-au cheltuit cam 1.600.000 de lei.

Obligarea lui Chebac să dea socoteală în legătură cu banii cheltuiţi pentru deszăpezirea din acest an, printr-un amendament depus la propriul lui proiect, vine după ce la o şedinţă a CJ din luna martie, preşedintele ar fi promis că vine cu aceste date, dar nu a făcut-o! Preşedintele CJ nu a putut fi contactat.

Citit 1161 ori Ultima modificare Marți, 17 Aprilie 2012 19:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.