Soluţie inedită: Portul Elenei Udrea, pe jumătate mobil!

Soluţie inedită: Portul Elenei Udrea, pe jumătate mobil!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gata, este bătut în cuie! Portul de ambarcaţiuni de agrement din zona trecerii Bac va fi reconfigurat: partea rămasă neafectată după prăpădul făcut la sfârşitul lunii februarie de sloiurile de gheaţă va rămâne la locul ei, urmând ca restul să fie reconstruit sub formă detaşabilă (ei, de aşa ceva n-aţi mai auzit!). Cu această variantă au fost de acord atât proiectantul lucrării, cât şi constructorul din Constanţa. "Vorbim practic de o porţiune de ponton care va fi susţinută de cabluri şi care va putea fi mutată în timpul iernii undeva în amonte de trecerea Bac. În acest fel, nu vom mai fi puşi în faţa unor situaţii de criză, aşa cum s-a întâmplat după ruperea bancurilor de gheaţă de pe Dunăre", spune directorul Societăţii "Gospodărire Urbană" Galaţi, Eduard Grosu.
Mai trebuie doar ca a treia verigă din sistem - Primăria Galaţi - să pună la dispoziţia constructorului şi fondurile necesare - aproximativ 170.000 de euro. Banii vor fi cheltuiţi atât pentru realizarea pasarelei de acces, cât şi pentru dragarea zonei. "În acest fel, atunci când apele Dunării vor fi extrem de scăzute, pontonul nu se va mai duce într-o parte. În plus, vor putea fi ancorate ambarcaţiuni şi în zona dinspre mal", mai spune Grosu. Dacă banii vor fi disponibilizaţi în timp util, lucrarea ar putea fi terminată în doar trei săptămâni, în care sunt incluse şi operaţiunile de achiziţie a materialelor necesare. Chiar dacă pontonul este pe jumătate avariat, de astăzi, Societatea "Gospodărire Urbană" Galaţi începe să închirieze o parte din locurile de acostare la Portul de ambarcaţiuni de agrement. "Vorbim despre 20-25 de locuri aflate într-o zonă neafectată de sloiurile de gheaţă. Avem cereri depuse, în special pentru ambarcaţiuni mari", a mai spus Eduard Grosu.

Citit 1113 ori Ultima modificare Luni, 23 Aprilie 2012 16:55

3 comentarii

 • postat de neafiliat politic
  Joi, 26 Aprilie 2012 12:34
  Directivele U.E. prevad ca bunurile achizitionate prin Fondurile Structurale sa fie asigurate, in mod obligatoriu potrivit legislatiei in vigoare. Deci.. iata de ce platim tot noi pontonul achizitionat de Udrea pe bani europeni. Fiindca, Nicolae, Grosu, PSD-PC = PD-L. Adica incompetenta. Halal conducatori, halal natiune!
  0
  0
  Raportează
 • postat de icsulescu
  Miercuri, 25 Aprilie 2012 00:32
  Dar nu pe banii contribuabililor, caci, de la inceput, portul s-a numit Portul Ambarcatiunilor de LUX.
  Fiind un LUX, sa si-l plateasca aceia care il vor folosi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de pacalitu
  Marți, 24 Aprilie 2012 18:58
  ba da cautati la primarie dosarul depus de un naiv care pe banii lui tocmai asta propunea prin 2009 spre aprobare insa nu a stiut cui sa ...se adreseze si cum sau cu cit parc de ambarcatiuni usoare construit pe flotoare din tuburi etanse din materiale compozite -eco-unite cu bride din inox pe care se montau punti din pin tratat corespunzator calculate si ancorate corect iarna pe mal iar barcile in hangar la intrtinere si reparatii pute a normalitate ,nu? baiul sete ca la asa ceva nu pute cineva sa taie panglica
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.