Pericolul pândeşte la monumentul Eroilor
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Pericolul pândeşte la monumentul Eroilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • * Autorităţile promit că lucrarea va fi consolidată cum scrie la carte     

Ieri dimineaţă, monumentul Eroilor Revoluţiei de la 22 Decembrie 1989 a fost împrejmuit cu un grad de protecţie, la 20 de zile după ce Primăria anunţa că nu mai autorizează acolo niciun protest. Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei, emis pe 3 aprilie, „pentru a nu pune în pericol siguranţa cetăţenilor, Prefectul Judeţului Galaţi a solicitat instituţiei noastre să nu mai autorizeze niciun miting în faţa Prefecturii”. Cât de periculos este, rămâne de văzut, având în vedere că, în pauza de prânz, unul din muncitori s-a întins, relaxat, la baza monumentului...  

Potrivit inginerului Sorin Negrescu, de la serviciul Reparaţii Clădiri din cadrul Direcţiei Tehnice din Primărie, „deocamdată monumentul a fost împrejmuit cu un gard de protecţie şi vom întinde şi folii de polietilenă pe scări, pentru ca ploile viitoare să nu mai lase apa să se infiltreze la baza monumentului. Lucrarea de împrejmuire este făcută de firma Petarom SRL”, firmă care a mai reparat şi anii trecuţi monumentul.

„Există deja un studiu de fezabilitate realizat, în următoarea şedinţă de CL, la rectificarea bugetară, se va aloca o sumă necesară lucrărilor de reabilitare, inclusiv a instalaţiei de gaze, pentru flacăra aprinsă în memoria eroilor”, a declarat şi Nicoleta Manole, purtătoarea de cuvânt a Primăriei. Reamintim că anul trecut, pe 22 decembrie, flacăra eroilor nu a mai fost aprinsă la monument, tocmai din cauza tasării care a afectat şi sistemul de alimentare cu gaze naturale.

Citit 1605 ori Ultima modificare Luni, 23 Aprilie 2012 21:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.