Obiectiv electoral: Primăria Galaţi - Cine este Marius Gerard Necula?

Obiectiv electoral: Primăria Galaţi - Cine este Marius Gerard Necula?
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Fost şef de campanie al PSD, democrat-liberalul va lupta împotriva altor 11 adversari * Necula va împlini 48 de ani cu doar trei zile înaintea alegerilor din 10 iunie *

Încă din 1988, Marius Necula este inginer, licenţiat al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. A făcut apoi un masterat în politici europene, iar apoi un doctorat în economie cu tema „Managementul colectivităţilor locale”. Între timp, a mai urmat cursurile unei Facultăţi de Ştiinţe Economice, dar şi ale unei Facultăţi de Drept. Îşi începe cariera de om politic într-o redacţie de radio, unde înfiinţează un departament economic. Rămâne în mass-media, dar trece la experimentul video, odată cu câştigarea şi atribuirea primei licenţe de televiziune locală în Galaţi, prin TV Galaţi. În 1993, Marius Gerard Necula avea să devină membru al PDSR Galaţi. Experienţa căpătată în redacţia Radio Galaţi l-a ajutat să devină unul dintre cei mai buni comunicatori ai PSD, deţinând pentru ceva vreme şi funcţia de purtător de cuvânt al partidului. S-a ocupat şi de activităţi din zona societăţii civile, înfiinţând Fundaţia „Milenium”, care devine ulterior membră UNESCO.

În 1999 se căsătoreşte cu medicul Monica Liliana, cu care are doi copii: Patricia Cristiana şi Marius Dan Andrei. În anul 2000 este ales consilier local şi primeşte funcţia de preşedinte al comisiei Buget-Finanţe. După alegerile generale, Marius Necula acceptă propunerea de a fi subprefect, funcţie pe care o de?ine până în 2003, când urcă o treaptă ierarhică şi devine prefect. În campania din 2004 este şeful de campanie al PSD, partid care obţine rezultate mai bune decât Alianţa DA.

De ce a plecat din PSD?

După pierderea alegerilor la nivel naţional, Marius Gerard Necula iniţiază la Galaţi, înainte de apariţia „Grupului reformator de la Cluj”, „Acţiunea pentru democratizarea PSD”, pentru a schimba ceea ce devenise evident corupt şi învechit în acest partid. A fost sprijinit de peste 500 de membri PSD, dar s-a lovit de reacţia de conservare iniţiată de „baronii locali”. După eşecul “reformei Geoană”, Marius Gerard Necula părăseşte PSD şi se dedică activităţilor din sfera societăţii civile, activând în Crucea Roşie, dar şi în “Mişcarea independentă”. Înaintea alegerilor europarlamentare din 2008, Marius Necula este numit preşedinte al filialei locale a PLD, partid care a obţinut un scor surprinzător pe municipiul Galaţi, de 9%, similar cu cel al PNL-ului.

Conform deciziilor de la Centru, PLD fuzionează prin absorbţie cu PD, iar crearea noii formaţiuni politice, PDL, îl aduce pe Marius Gerard Necula pe poziţia de prim-vicepreşedinte al organizaţiei. În noiembrie 2008 obţine un mandat de senator din partea acestui partid, iar în primăvara acestui an i se propune să candideze pentru fotoliul de primar al Galaţiului.

Citit 12296 ori Ultima modificare Duminică, 06 Mai 2012 22:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.