Proprietarii de bărci protestează: Impozite cu duiumul, facilităţi - ioc!

Proprietarii de bărci protestează: Impozite cu duiumul, facilităţi - ioc!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Într-un oraş cu peste 1.000 de ambarcaţiuni înregistrate de autorităţile navale, Primăria nu reuşeşte să asigure o rampă pentru lansarea la apă * Posesorii de bărci trebuie să scoată sume importante de bani şi să-şi lase la apă bărcile pe la rampe private

De ani de zile, posesorii de bărci cu motor sau alte ambarcaţiuni sunt nevoiţi să folosească rampele cu taxă pentru a-şi urca sau coborî la apă ambarcaţiunile. Nici măcar după inaugurarea Portului de ambarcaţiuni de agrement, nimeni nu a luat în calcul amenajarea unei astfel de rampe. În tot acest timp, proprietarii trebuie să dea bani pentru că deţin aceste ambarcaţiuni: taxe, impozite sau chirii. Autorităţile locale nu văd în amenajarea unei rampe a Primăriei o prioritate. „Dacă ar fi fost un port de dimensiuni mari, cu toate dotările necesare, atunci aş fi înţeles să construim o astfel de rampă, dar în forma lui actuală nu cred că are nevoie de o rampă. În plus, există chiar lângă port o rampă pe care posesorii de bărci şi le pot lansa la apă, evident, contra unei taxe. Există în viaţa asta ceva gratuit?”, ne-a precizat Florin Popa, city-manager în cadrul Primăriei Galaţi.

"Ipocrizie"

Posesorii de bărci au sărit ca arşi la auzul acestei declaraţii. „Păi, să scoată atunci bărcile de la impozitare. Eu de ce mai plătesc impozit, ca să strângă ei bani, să se laude că au venituri mari? N-am cerut să fie gratuit, dar măcar la nişte preţuri subvenţionate. Doamne, câtă ipocrizie!”, ne-a declarat supărat un posesor de şalupă. Mult mai realist a părut să fie directorul Societăţii Comerciale „Gospodărire Urbană”, Eduard Grosu, care a promis că încearcă să rezolve ceva, deşi problema nu se află în „curtea” lui. „Ştiu că este o rampă veche, lăsată de ceva vreme în paragină, chiar la intrarea în Plaja Dunărea, pe lângă vechea Uzină de Apă. O să încerc să o reamenajez eu. Cumpăr câţiva saci de ciment şi amenajăm o rampă acolo, unde măcar cei care au contracte pentru locuri în Portul de Ambarcaţiuni să-şi lanseze la apă bărcile gratuit”, spune Eduard Grosu. Până la urmă chiar şi Primăria, prin vocea city-managerului Florin Popa, a promis că va analiza mai bine situaţia şi va găsi o soluţie. Până atunci, pasionaţii de plimbări pe Dunăre care au şi bărci trebuie să pregătească de fiecare dată când vor să-şi lanseze sau ridice pe mal ambarcaţiunile câte 150 de euro, care ajung în mâna celor care administrează rampa de lângă Trecerea Bac.

Citit 7757 ori Ultima modificare Vineri, 18 Mai 2012 17:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.