Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
33 comentarii

Pentru prima oară în această campanie electorală pe care o traversăm, un ONG - Asociaţia Femeilor Întreprinzătoare din România - a reuşit să organizeze o dezbatere între candidaţii la funcţia de primar al municipiului Galaţi. 
Din cei 12 candidaţi la funcţia de primar al municipiului Galaţi, numai şase au participat la dezbatere, fiecare prezentându-şi părerea despre dezvoltarea metropolitană a municipiului Galaţi, pe axa Galaţi-Brăila.
Candidatul independent Nicuşor Ciumacenco crede că "dezvoltarea comună nu este un moft, ci o necesitate" şi că "o astfel de asociere nu se face în campanie electorală. Nu voi accepta să mai duc gălăţeni în Siret şi să le fac buletine doar pentru că am avut norocul unei chichiţe legislative. În plus, dacă nu facem un plan de amenajare teritorială a zonei, haosul urbanistic al ultimilor 20 de ani se va repeta. Mai trebuie lămurit şi unde se vor duce banii din impozite". Candidatul PRM, Laurenţiu Munteanu, a vorbit despre necesitatea asigurării infrastructurii rutiere fără de care nu ar fi posibil nici un proiect Galaţi- Brăila.
Militând pentru o dezvoltare economică prin absorbţia de fonduri europene, candidatul APP la funcţia de primar, Marius Necula, consideră că "primăria este principalul investitor în zona metropolitană Galaţi-Brăila" şi, în această calitate, trebuie să creeze facilităţi pentru agenţii economici, dar şi să stopeze "corupţia în privinţa licitaţiilor pentru lucrări publice".
Candidatul PER, Eugen Stamate, a anunţat că vineri, la Galaţi, 49 de localităţi din judeţele Galaţi, Brăila şi Tulcea vor semna un protocol de înfiinţare a zonei metropolitane Dunărea de Jos, în timp ce Lăcrămioara Stavire (PV) crede că întâi trebuie lămurit statutul juridic al zonei, după care se poate vorbi de dezvoltare economică şi, implicit, de înfiinţarea de noi locuri de muncă. Constantin Telegan (Forţa Civică) nu s-a arătat un mare fan al ideii de asociere Galaţi-Brăila, apreciind că oricum blocurile ANL construite în Siret se vor tasa, iar cu banii proveniţi din vânzarea actualelor case ale primăriei Galaţi s-ar putea rezolva criza de spaţiu locativ; în plus, "dacă pleacă Mittal, unde demolează el, imediat construiesc o fabrică".      

Citit 6762 ori Ultima modificare Marți, 22 Mai 2012 18:49

33 comentarii

 • postat de fresnescu ionel Sâmbătă, 08 Martie 2014 07:27 86.127.21.*** Link la comentariu
  0
  1

  Galatiul pentru Braila a fost ,este si va fi precum Rusia pentru Moldova,Georgia,Ucraina,Armenia si alte zone fierbinti ale Rusie post razboi rece. Acesta tara de la infiintare si pana in prezent ,a avut in capul ei ideea de mare putere mondiala si dreptul de a sfida toate drepturile celorlalte popoare la autodeterminare si libertate. Consider ca acest oras comunistoid trebuie sa dispara de pe harta tarii prin inglobarea lui in metropola New Braila. Acest oras trebuie sa DISPARA urgent.

  Raportează
 • postat de Fresnescu Ionel Vineri, 03 Ianuarie 2014 08:04 79.117.177.*** Link la comentariu
  0
  1

  Dragule oras Galati, sa ai parte in 2014 de soarta Atlantidei ,eu asta iti doresc din plin pe 2014. Conducerea orasului si judetului Braila , nu va mai doreste de nici un fel langa ei.Sa va faceti ghem si gramada toata populatia Galatiului. Scoateti din cuprinsul ziarului zona metropolitana Galati-Braila , si treceti zona metropolitana Galati-Vanatori-Zaclau. Anul acesta cred ca ar fi mai bine sa inlocuiti numele ziarului Viata libera in Zdreanta galateana.

  Raportează
 • postat de Fresnescu Ionel Luni, 09 Decembrie 2013 00:43 79.117.166.*** Link la comentariu
  0
  1

  O populatie mai proasta ca galateni nu s-a mai vazut. Duceti-va dracului cu metropola voastra de galateni prosti, in Moldova voastra. Osa vedeti ca jud. Braila se va alipi la reg.Dobrogea. Sa muriti dracului de ciuda de panarame umane ce sunteti.

  Raportează
 • postat de Fresnescu Ionel Vineri, 22 Noiembrie 2013 20:01 79.117.165.*** Link la comentariu
  0
  1

  Pot numi orasul Galati ,orasul cancerului metastazic neocomunist care va trebui extirpat din Romania. Imi pare rau ,dar exemplare ca acest sifilitic om numit onofrei sergiu gabriel este exemplarul etalon al orasului cancerigen numit Galati. Va trebui ca statul roman sa extirpe aceasta tumoare maligna imensa , stergand dupa harta tarii aceasta tumoare hidoasa numita GALATI ,orasul lui Gin Gis Dej( rog a se intelege numele celui mai mare calau al romanilor dupa cel de-al doilea razboi mondial Gheorghe Gheorghiu Dej ).Braileni ignorati comunisti din Galati si refuzati orice forma de colaborare sau unire .

  Raportează
 • postat de Fresnescu Ionel Marți, 15 Octombrie 2013 19:12 79.117.186.*** Link la comentariu
  0
  1

  Cred ca a venit timpul ca Galatiul sa se ridice la stele , de altfel ca si cetatenii lui sa se ridice la ceruri.Galatenilor ce pierdeti daca va cereti iertare brailenilor. Nu aveti nimic de pierdut decat de castigat .

  Raportează
 • postat de Fresnescu Ionel Miercuri, 25 Septembrie 2013 09:52 79.117.179.*** Link la comentariu
  0
  1

  Mai d-le Badita Stefan , cred ca gandesti precum PASARILA ,si ca tu prinzi avioane din zbor.Mai Badita cine va opreste mai baiete sa va faceti zona metropolitana Galati ?. Braila isi v-a face zona metropolitana a Brailei. Sa vezi ce frumos vor fi doua metropole una langa alta la Dunarea de Jos !!!!!

  Raportează
 • postat de ewee Vineri, 02 August 2013 21:02 79.117.214.*** Link la comentariu
  0
  1

  Viitoarea, daca se va infiinta,metropola trebuie sa se numeasca NEW BRAILA. De ce sustin aceasta,pentru ca teritoriul este al Brailei si nu al Galatiului.Foarte multi neaveniti,isi dau cu parerea de viitoarea metropola Cantemir sau Dunarea de Jos. Galateni,Braila este maica Tarii Romanesti,si nu trebuie inclusa in Moldova galateana.Daca domniile voastre vor sa se alipeasca Brailei sunteti bine veniti.Ne-ati umilit,jignit,injosit cu multe epitete pe noi brailenii.Cu voi brailenii trebuie sa fie foarte atenti,daca nu vor sa aibe mari probleme.Nu am nimic cu galatenii,dar modul cum ii privesc pe braileni lasa de dorit. Ceeace ii caracterizeaza pe galateni este invidia.Acum cand NEPI va face si voua un mall in Galati,ne-ati pus o alta gramada de epitete.Daca mai continuati asa Braila va va ejecta ca pe niste fecale umane.Sper sa fie acesta ultimul comentariu in care braileni isi spun parerea.Traiasca si infloreasca metropola NEW BRAILA anului 2013.

  Raportează
 • postat de otilia Luni, 04 Iunie 2012 18:12 Link la comentariu
  0
  0

  Papadopol Alexandra Str. Albatros nr. 10, bl N5.
  Este bunica lui Nicusor Ciumacenco.

  In termenul prevazut de lege NU a depus documente pentru a fi retrocedat pamantul care a fost preluat de stat si totusi a primit prin:
  Dispozitie de Primar nr. 3856/SR/5.05.2010, 1762 metri patrati de teren, str. Nicolae Mantu nr 69 (pe drumul de centura zona Bila 2), care a fost urgent vandut catre SC EUROMANT SRL (administrator – actionar unic Iacomi Manuela) care ulterior a vandut o suprafata mai mare catre LIDL.

  Toate astea in conditiile in care sute de galateni asteapta de ani de zile pentru a fi despagubiti in natura pentru abuzurile din perioada de pana in 1989.

  Considerand ca a fost prea putin pentru bunica sa, la toate astea s-a mai adaugat o suprafata de 500 metri tot pentru Papadopol Alexandra, pentru str. Regiment 11 Siret nr. 37E, teren de sub constructia familiei Ciumacenco si pentru care avea contract de concesiune care a fost realizat in 2012.

  Eu si ai mei NU alegem pe Ciumacenco!

  Raportează
 • postat de Jan Marți, 29 Mai 2012 17:23 Link la comentariu
  0
  0

  Nicusor Ciuma promite ca va demola chioscurile.
  Galatiul nu mai are probleme?
  Sau mafia terenurilor care il promoveaza pe Ciumacenco arde de nerabdare sa puna laba pe terenurile noastre de la chioscuri?
  Si asa noi micii intreprinzatori murim si ne inghit in fiecare zi nesimtitii astea cu magazinele mari. Unde sa munceasca omul de rand?
  Cum sa iasa omul sa isi ea o paine seara?
  Sa se duca la iesirea din oras la Real?
  Dar batranii aia singuri care abea merg pana la chiosc ce sa faca?
  Ciumacenco sa-si demoleze cabinetul lui de dentist si sa nu puna mana pe chioscuri!

  Raportează
 • postat de ANL-ist Joi, 24 Mai 2012 20:32 Link la comentariu
  0
  0

  Din pacate frustrarea unora nu va face loc comentariilor obiective.
  Cartierul Siret numara 9 blocuri locuite de ~ 250 familii. (care nu sunt de rromi, sau daca sunt, sunt putini si oarecum integrati). Sunt oameni normali si atentie, nu mai generalizati, nu toti au dat spaga pt obtinerea unui spatiu...
  Chiriile au devenit mari, dar in nici un caz cat s-ar fi platit la particulari in oras, dar tot te bate gandul la un moment dat ca acei bani ar putea constitui parte dintr-o rata pt casa ta...
  Acestea fiind conditiile, totusi nu inteleg de ce acesti oameni nu ar beneficia de civilizatia unei zone urbane, care cica face parte din ...Galati ! Serios? atunci, dupa cinci ani de mancat chiriile oamenilor, de ce nu exista un magazin ??? (sa ignoram faptul ca la parterul unui bloc, in conditiile improprii ale unui uscator de 2/2 m, sunt ingramadite niste produse alimentare la care poti avea acces - daca ai curaj sa cumperi de acolo- doar intre orele 10 -12 si 14 - 16 !!! ) ...De ce nu exista locuri amenajate pt joaca celor mici? campul cu capuse nu tine loc de spatiu de joaca pt copii ! de ce nu exista macar un post de prim ajutor ??? de ce nu patruleaza macar o data la 2 zile politia si prin cartierul asta? ( ca post de politie e prea mult ca cerinta, nu?) ....de ce nu o gradinita ? ...de ce nu o scoala ? timp de gandire a tot fost ! solutii s-ar fi gasit cu putina intelegere si vointa....Ttrist e ca acest subiect e doar ....un subiect de campanie electorala...si atat....si apoi iar este uitat ...

  Raportează
 • postat de marian Joi, 24 Mai 2012 20:16 Link la comentariu
  0
  0

  Si totusi cum se face ca acum dintr-odata Ciumacenco a descoperit cat de importante sunt Zona Metropolitana si D.Cantemir?
  Cumva asta e un sfat de la Dimitrivici Nikolici (n.r Dumitru Nicolae) daca intelegi intepatura..

  Raportează
 • postat de toader Joi, 24 Mai 2012 20:13 Link la comentariu
  0
  0

  Stimabile Ciumacenco, daca astfel de asocieri "nu se fac in campanie electorala" atunci de ce nu ai facut nimic timp de 4 ani cat ai fost vice si sef la urbanism?

  Raportează
 • postat de ADRIAN pentru justitiarul Joi, 24 Mai 2012 08:45 Link la comentariu
  0
  0

  justitiarule esti un prost,cel de care vorbesti tu este Mangalea ...pune mana si mai citeste idiotule ,AVOCATUL TELEGAN este altceva.

  Raportează
 • postat de Frangulea Mihai Joi, 24 Mai 2012 00:33 Link la comentariu
  0
  0

  pai ba claudica, pleaca din apartamentul ala ANL ca sunt destui care vor sa-l ocupe!!!! PLEACA BA! Dar mi-e ca n-o sa vrea sa vina nimeni daca ai bagat scroafa-n apartament si l-ai transformat in cotet, a poate doar jurnalizda asta despre care vad ca a obtinut prin cai orale ? sau altfel de cai, scrise sa zicem un apartament.(asa o scris Magdalena mai jos).
  p.s. Marius Stan un Primar de care Galatiul chiar are nevoie!!!!!!!!!! Forza Otelul!!!!!

  Raportează
 • postat de claudiu Miercuri, 23 Mai 2012 23:09 Link la comentariu
  0
  0

  Am urmarit cateva site-uri locale si pe fiecare ,la sectorul comentarii dadeam de "stefan badita". I-am citit comentariile si am dedus urmatoarele : 1. stefan badita e aceeasi persoana cu ciumacenco 2. stefan badita are 17 ani ,iar ciumacenco i-a spalat creierul 3. stefan badita a gresit candidatul pe care trebua sa-l sustina , eu cred ca trebuia sa-l sustina pe cel de la PRM (la aia se dau medicamente gratis). Hai mai badita ,ce dracu vorbim ? Tu stii ce e aia zona metropolitana ? Cate blocuri amarate sunt in cartierul ANL Siret? Si prin absurd ,chiar daca ar exista o zona metropolitana in Galati ,cum poate ea sa ne salveze de la distrugere ? Ce distrugere ? Poate neuronii tai incep sa se distruga. Roaga-l pe ciuma sa nu va mai prosteasca pe fata ! Intreaba-l pe ciuma de ce le-a marit chiriile locatarilor de la ANL Siret ,in asa fel incat e mai convenabil sa-ti cauti un apartament in oras?!!!

  Raportează
 • postat de vgl Miercuri, 23 Mai 2012 19:05 Link la comentariu
  0
  0

  Eu il caut pe Mos Ion Roata sa ne invete cum au facut cu Al.I.Cuza.Dpdv logic orice om normal la cap isi doreste zona metropolitana, Haideti inceputul e greu

  Raportează
 • postat de justitiarul Miercuri, 23 Mai 2012 17:30 Link la comentariu
  0
  0

  Acest telegan a mai construit el si pe COSBUC,dupa ce a distrus IMH-ul in colaborare cu fosila asta politica care ne-a fost primar atatia ani si careia ii este sluga acest telegan, care au lasat multi cetateni pe drumuri(someri)incercand sa vanda terenul de sub fostul IMH,dar cum preturile au scazut si cum investitori nu mai sunt ,capusele au luat-o in b.......t.cat a durat tov tele......cat pana sa astupati gropa de pe str. Domneasca la P-euri.lucrare obtinuta cu acordul si sustinerea tatucului,spuneti toate aceste fapte populatiei inainte de a cere voturile cetacenilor.si sa va fie si mai clar ca nu va rugam ci va imploram sa ne mai lasati in pace si sa plecati de unde ati venit.CHIR NU VA E RUSINE?

  Raportează
 • postat de Vali Miercuri, 23 Mai 2012 16:19 Link la comentariu
  0
  0

  @Laur, trecand peste analfabeta de Jojo si ofticata de Magdalena, am constatat ca spre deosebire de acum 8 ani de ex. suntem mult evoluati atat ca indivizi cat si ca societate. Si asta se datoreaza in primul rand abundentei de informatii pe care le gasesti peste tot din ce in ce mai in detaliu si din ce in ce mai multe.
  Acum daca vrei sa vii cu o propunere concreta o poti face relativ usor atat prin puterea exemplului cat si prin documentare online fara sa fii nevoit sa pierzi zile intregi prin arhive. Acum daca vrei sa fii ascultat e de ajuns sa dai o strigare pe net si e imposibil sa nu aduni 10 20 de oameni care vorbesc aceeasi limba ca tine si cu care te poti duce sa bati cu pumnul in masa la un primar in cabinet.
  Sperante avem vointa ne mai trebuie!

  Raportează
 • postat de Magdalena Miercuri, 23 Mai 2012 15:32 Link la comentariu
  0
  0

  Doamna "Jurnalista" , Manditza Maria (ati vazut am scris cu tz ca vine de la pitzi)cu coloana vertebrala(inexistenta de altfel) si-a pozat blocul Anl unde locuieste?Apartament pe care l-a primit cu INTERVENTII la Dumitru Nicolae.De altfel nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase.Nu mai face pe dentoloaga dupa ce i-ai pupat pe toti **** pentru casa ANL!Ciocul mic tanti !

  Raportează
 • postat de jojo Miercuri, 23 Mai 2012 15:10 Link la comentariu
  0
  0

  bun gasit ..............noroc de alegerii de se m-ai aude cite o vrajeala de 2 bani si de cartierul siret.hai sa fim seriosi cum putetii gindi pnt a a face cartier rezidential in balta sau construit citeva blocuri pnt a plasa oameni in acele locucuri care au fost evacuati din case nationalizate si alte urgente si bine si pe linga astea multi au intrat cu spaga grasa oblinand apartamente .cartier rezidential eu cred ca visatii cam de mult timp la astfel de ideii ..............eii ia spunetii daca sar face acest cartier cear zice oamenii de banii gata ............?nu lear convenii zona lor pe care o au si cine stie or vrea si ei in zona rezidentiala.deciiii nu mai credetii in haluginatii si imaginatii oamenii buni.cite blocurii sint atatea or ramane pnt pe acolo se trece liniile de tensiune elecrtice si nu se construeste chiar asa usor ceia ce viseaza unii si spun si la altii.o parte din teren a fost oblinut de la guvern si atat sa construit numai visatii ca orcum blocurile sint de 38...de lei.aaaa si apropo intretinerea si apa calda este mai scumpa ca in usa.italia decii sintem cineva sintem unicatii .........................hai bafta la minciuni viitorii primari si marii mincinosi care or veni.

  Raportează
 • postat de Laur Doha Miercuri, 23 Mai 2012 15:04 Link la comentariu
  0
  0

  P.S. Pentru Badita: bade Stefane, chiar nu te simti penibil cu posturile astea?? Ce naiba a inteles Ciumacenco din ZM cand nu exista nici o initiativa de nici un fel pentur a demara o astfel de actiune. Au fost la conducerea orasului si a judetului de 20 ani (Ciumacenco si gasca din spatele lui). Nu au facut decat sa isi umfle buzunarele si sa faca orasul asta si asa amarat si distrus de politica de industrializare a altui Nicusor, si mai prafuit si lipsit de perspectiva. Iar Marius Stan ori a avut alta treaba mai banoasa ori a avut un minim de simt al conservarii si a ales sa absenteze decat sa fie scos la tabla cu lectia nepregatita. Poti sa dai un exemplu de investitor adus de Ciumacenco? Nu de alta dar sa nu te injur pe nedrept....Iar populatia combinata abia depaseste 500 000 in cazul in care s-a pastrat nr de locuitori din 2002.

  Raportează
 • postat de Laur Doha Miercuri, 23 Mai 2012 14:54 Link la comentariu
  0
  0

  Vali, ar fi eficient pentru inceput o zona de interes economic comun sub forma unui Joint-Venture (nu va radeti derbedeilor, nu e joint-ul la care va ganditi voi). In urma demonstarii eficientei unei astfel de colaborari si bineinteles sustinuta de o vointa politica, se poate trece (cam greu cu astia din fruncea tarii) la o zona cu administratie comuna conceputa pe sistemul Capitalei. Mai greu e ca ambele orase sunt capitale de judet. Si e greu de crezut ca se va aproba comasarea judetelor intr-o super regiune (poate ar fi de gandit la urmatoarea reorganizare administrativa). Ar fi fost buna o solutie pe principiul euro-regiunilor (aia cu 8 mari zone administrative/regiuni/superjudete cum vreti sa le ziceti) dar nu le-a placut alesilor ca se imputina numarul de scaune. Pana la urma (indiferent de motivatie) a mai scos si Base cate o vrabiuta pe ici pe colo dar asta e alta campanie electorala.
  Interesanta discutia si e loc de mai mult si mai in detaliu. Pacat ca va ramane doar la nivelul de barfa pe net...... Mi-ar place sa aflu ca vreun primar are nevoie de sfaturi din partea celor ce au vazut si lucrat in astfel de situatii si chiar au dat doua lopeti la construirea lor. (buna gluma nu-i asa?!!))
  P.S. se poate gandi inceputul si ca un parc industrial/zona libera gestionat in comun de GL si BR cu artere in regim special catre porturi si drumurile EU. Ideea este ca pana nu se aduc banii de infra si nu se demonstreaza profitabilitatea investitiilor aici nu se va face nici un pas. Tot un PPP ne scoate din rahat. Dar PPP-ul nu prea lasa loc de spagi si clientelism . Al de vine cu bani de acasa nu vrea sa fie controlat de un Nicolae, Nica, Lungu si care or mai fi pe acolo....

  Raportează
 • postat de Vali Miercuri, 23 Mai 2012 13:42 Link la comentariu
  0
  0

  @Laur Doha
  Este de la sine inteles ca prima si intaia masura care trebuie luata este ca noua zona metropolitana sa aiba o administratie unitara care sa nu mai depinda de judetele Galati si Braila. Eventual cu un Primar general incepand din 2016 si 2-3 administratori de "sector" pentru cele 2 orase mari si comunele limitrofe.
  Nu ne jucam si daca ne gandim la jumatati de masura, asa cum o tot facem de 22 de ani incoace mai bine stam acasa sau ne caram cu totii in Spania asa cum au facut peste 25% din populatia Galatiului.

  Raportează
 • postat de Laur Doha Miercuri, 23 Mai 2012 12:59 Link la comentariu
  0
  0

  bineinteles ca e subiect de barfa in campanie... Hehehe, ce credeai, ca intereseaza pe vreunul ce se intampla cu urbea un urmatorii 4 ani? Hahahaha, a fost buna tare... auzi tu, daca are vreunul de gand sa se apuce de treaba... hahahaa!!!! merita notata asta si bagata la emisiuni de divertisment...

  Raportează
 • postat de lulu Miercuri, 23 Mai 2012 12:18 Link la comentariu
  0
  0

  la acest subiect este mult de discutat... oare candidatii la primarie sunt interesati cu adevarat de acesta zona sau e subiect de campanie si atat???

  Raportează
 • postat de Laur Doha Miercuri, 23 Mai 2012 12:04 Link la comentariu
  0
  0

  Bravo Vali!!. Din pacate investitia e mare tare... Ar fi nevoie de integrarea ei intr-o serie de proiecte cu finantare EU (ceea ce nu este imposibil) si de ce nu parteneriat public-privat (care se poate extinde si pentru o bretea de autostrada/Drum EU GL-BR-Focsani macar sa se conecteze la E85). Problema va aparea de la inceput: cine ia banul pentru proiectarea generala si pentru consultanta? Ca vazand cine catindeaza la fotoliul caldut si manos de primar, mi-e greu (a se citi imposibil) sa cred ca va fi o chestie profesionala si nu va fi transformata in clientelism politic.
  Zona metro GL-BR ar putea fi eficienta in masura in care s-ar putea atrage investitori mari care sa traga dupa ei sub-contractori si furnizori. Dar asta inseamna in primul rand sa gaseasca personal calificat (si ce gasim in zona e doar pentru industria grea (metalurgica)- (GL) si textile (BR). Nu-i rau avand ca vecin Sidex, si pretenii ucrainieni. Fabricantii de structuri metalice. Ca baza initiala, infrastructura portuara si feroviara ar fi suficienta in masura in care ar exista planuri realiste de dezvoltare ulterioara. Planificarea unei astfel de dezvoltari ar trebui sa se faca in cooperare cu CCI, guvernul, marii propitari din zona si de ce nu cu universitatea care ar pune la dispozitie atat viitori juniori cat si o baza de cercetare/analiza/ laboratoare independente. Parerea mea. care este (vorba unui clasic in viata) e ca investitiile comune in infrastructura pentru urmatorii 10 ani ar trebui sa fie cel putin 10 miliarde EUR (in masura in care se va construi la pret de piata si nu +comisioane). Rolul Primariei este de a analiza potentialul zonei, de a cauta partenerii strategici si de a le promite in prima faza accesul la o viitoare infrastructura solida. Scutirile de taxe locale ar fi de bun simt atat timp cat vorbim de utilizarea unor terenuri care nu produc nimic in prezent si despre reinvestirea unor parti semnificative din profit pentru dezvoltare. Totodata Primaria ar trebui sa gaseasca modalitati de cooperare cu Brailenii pentru a trece peste tampeniile traditionale si a face front comun in atingerea obiectivelor (stiu ca suna al naibii de comunist dar alta formulare n-am gasit).
  De departe, nici unul din cei ce se viseaza pe tronul GL nu a demostrat aptitudini de a face asa ceva si nici nu este inconjurat de vreo super ehipa de experti. Ce se vede de la distanta sunt doar niste haite de lupi flamanzi dispusi la orice matrapazlacuri pentru a mai baga ceva in buzunar. Toate bune si spor la vot!!

  Raportează
 • postat de Mdea Miercuri, 23 Mai 2012 11:04 Link la comentariu
  0
  0

  @stefan badita un om cu capul pe umeri nu promite lucruri pe care nu poate sa le faca. Daca tu esti asa de ingramadit incat crezi ca papagalul de Ciumacenco pate duce un mega-proiect de asta, e grav. Esti pieten cu el probabil de aia il tot lingi intre fese.

  Raportează
 • postat de flo Miercuri, 23 Mai 2012 09:33 Link la comentariu
  0
  0

  Fotografia spune tot! Si uitati-va bine la ea, ca blocurile inca arata bine, o sa vedeti ca peste vreo 10-15 ani, in blocurile alea vor sta doar ,,rrrrrrrrrromi" si vor arata ca celebrul G4 din micro 19!
  Macar bine ca au teren pentru pascutul cailor!
  .
  Ar fi foarte buna o zona metropolitana galati-braila, dar pentru asta trebuiesc investitii care sa atraga investitori, adica aeroport, autostrada, un pod peste Dunare! Pentru ca altfel nu ai cum sa te extinzi daca nu ai investitori!
  Si nu vine nimeni sanatos la cap sa deschida vreo fabrica (cum viseaza telegan), cu maxi-taxi de la Otopeni, sau cu vreo masina trimisa de primarie, ca sa faci 4 ore pe drumurile noastre pline de gropi, animale domestice si treceri de pietoni!

  Raportează
 • postat de Marius Miercuri, 23 Mai 2012 08:49 Link la comentariu
  0
  0

  Degeaba ai zona metropolitana daca intre cele 2 orase mergi pe 2 benzi, nu ai aeroport, nu ai curse regulate cu vaporul pe Dunare, nu ai pod peste Dunare. De cand tot vorbim de zona metropolitana CONSTANTA a tras toti banii la ea. Noi ne-am balacarit in vorbe la fiecare 4 ani.

  Raportează
 • postat de Vali Miercuri, 23 Mai 2012 08:46 Link la comentariu
  0
  0

  O solutie tehnica relativ simpla pentru acea zona ar fi rmatoarea:
  Se poate excava o suprafata de aproximativ 200 ha pana la o adancime de 3 m care va reprezenta un lac de agrement desenat frumos cu insulita si tot tacamul aflat in mijlocul unui parc (dupa modelul Herastrau de ex), cu legatura directa ecluzabila cu Siretul pentru primenirea apei iar cu pamantul scos de acolo se poate ridica fara probleme aproximativ 400 de ha (pt diletanti inseamna o suprafata de 2 km/2 km) pe care se pot ridica locuintele sau construi diferitele sedii administrativ-comerciale.
  In felul asta am impuscat 2 iepuri dintr-un foc:
  1. dispare frica de inundatii, lacul fiind arhisuficient pentru a prelua toata apa din ploi sau din eventualele scurgeri
  2. ridicam terenul si putem construi locuinte cu subsol fara riscul infiltratiilor.
  3. asiguram un ambient mai mult decat placut locuitorilor din zona!!

  Solutii exista, vointa si cap care sa le puna in practica mai trebuie.
  Daca mai adaugam la asta si prezeta caii ferate pana la "botul calului" pe care se poate aduce ieftin, rapid si multa piatra de cariera ajungem sa spunem ca e posibil orice in acea zona ca de asta avem ingineri, ca sa gandeasca si sa gaseasca solutii.

  Raportează
 • postat de Vali Miercuri, 23 Mai 2012 08:37 Link la comentariu
  0
  0

  Ciumacenco sa lase gargara ca nu a facut absolut nimic ca sa le fie mai bine nici celor din cart. D. Cantemir si nici pentru ideea de zona metropolitana nu a facut absolut nimic! A stat ca momaia atatia ani la primarie si acum a descoperit importanta zonei ... mi se face greata. Nu exista viitor pentru locuitorii di Galati si Braila si nici pentru vreun proiect cu adevarat important in zona (gen aeroport, autostrada, pod, drum expres etc ) fara o zono metropolitana constructiva si perfect operabila!
  A fost in mama lui din acelasi partid cu primarul si presedintele consiliului din Braila si el si babataia din spatele lui si a facut ceva? nici macar cat Nicolae nu a facut. Ca sa nu mai spun ca singurul lucru reusit a fost sa ii goneasca pe cei de la Carefour de acolo!
  Are teren ... de ce nu il da oamenilor sa isi faca case in regie proprie?

  Raportează
 • postat de prietenii lui voic Miercuri, 23 Mai 2012 01:08 Link la comentariu
  0
  0

  "Cine va fi administratorul Parcului Industrial?
  Nefinalizat de opt ani, Parcul Industrial ar putea stârni din nou discordie în Consiliul Local care va trebui să-i numească, joi, un administrator. Anul trecut, după ce fostul administrator, Viorel Munteanu, a demisionat, nu s-a reuşit acest lucru. Aşa că, prin dispoziţia primarului Dumitru Nicolae, a fost delegat responsabil al SC Parc Industrial SRL Vasile Ursu, şef serviciu tehnic la Zona Liberă. Numai că mandatul acestuia a încetat. În acest moment, cu caracter interimar, frâiele Parcului au fost preluate de către un salariat al Primăriei, Costică Voicu. Rămâne de văzut ce vor decide aleşii la şedinţa de joi."

  "Inteligentul" asta de VOICUUU a facut DOCTORATUL (2011), conducator tez. Consttanttin. Dar "inteligentul" nu sa omorat cu firea deoarece a avut cine sa munceasca la teza (s-a vazut cu ochiul liber ----- mistooodeee si rusu carmensita). Acum MANAGERUL "inteligent" se revanseaza oferind se pare ca si rasplata un post caldut la Parcul Industrial. --- CUI ?????? INTAMPLATOR dar chiar nevinovat lui russu carmencita.
  Cei in masura V E R I F I C A T I -- URGENT

  Raportează
 • postat de stefan badita Miercuri, 23 Mai 2012 00:58 Link la comentariu
  1
  1

  Zona Metropolitana Galati, trebuie constituita! Doar asa ne putem salva orasul de la distrugere! Asa putem atrage investitori, fiind al 2-lea oras al Romaniei, cu aproximativ 600.000 de locuitori! Nicusor Ciumacenco a inteles importanta ZM, mai demult. Marius Stan, dece nu s-a prezentat???????????

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.