Sondaj de opinie: Ce aşteaptă gălăţenii de la viitorul primar?

Sondaj de opinie: Ce aşteaptă gălăţenii de la viitorul primar?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Nu ajutoare sociale sau scutiri de taxe, ci curăţenie pe străzi şi noi locuri de muncă!

Candidaţii la funcţia de primar al municipiului Galaţi ar trebui să îşi reorienteze programele electorale în funcţie de preocupările gălăţenilor. În timp ce majoritatea fluturaşilor electorali ai tuturor candidaţilor titrează cu litere de-o şchioapă promisiuni de construcţie a locuinţelor, de acordare a ajutoarelor sociale sau de scutiri de taxe sau facturi, sondajul Asociaţiei "Sens" arată că electoratul are o cu totul altă agendă. Asociaţia a distribuit gălăţenilor chestionare cu enumerarea a 13 subiecte, iar fiecare persoană intervievată a bifat trei din temele care i s-au părut cele mai interesante şi nimerite să fie rezolvate de viitorul primar. Temele puse în discuţie sunt: curăţenia, locurile de muncă, siguranţa publică, spaţii verzi, liniştea în oraş, locuinţele, parcările, locurile de joacă, cultura, ajutoarele sociale, reparaţiile subsolurilor şi izolaţiile termice. Cea de-a 13-a temă a fost o "variantă deschisă", adică a lăsat gălăţenilor oportunitatea  de a preciza un alt subiect care nu a fost inclus pe lista iniţială.     

Răspunsurile gălăţenilor indică faptul că mai mult de jumătate din ei sunt de părere că viitorul primar ar trebui să aibă ca prioritate asigurarea curăţeniei în oraş, dar şi implementarea unor măsuri sau proiecte menite să asigure un cadru economic care să genereze noi locuri de muncă. Următoarele preocupări pe lista viitorul primar ar fi asigurarea ordinii şi liniştii publice, menţinerea şi dezvoltarea spaţiilor verzi, construcţia de locuinţe şi îmbunătăţirea sistemului de transport şi asigurarea locurilor de parcare.

În afară de temele supuse sondajului, gălăţenii intervievaţi au identificat şi alte subiecte care îi preocupă şi pe care le-ar dori rezolvate de viitorul primar. Vi le prezentăm în ordinea descrescătoare a celor interesaţi de aceste subiecte:  câinii vagabonzi, repararea trotuarelor, a străzilor, garajele, calculul corect al facturilor la agent termic, acordarea de ajutoare pentru tinerii căsătoriţi, investiţiile în sănătate, atragerea de fonduri, eradicarea corupţiei, iluminatul public, reducerea impozitelor, înfiinţarea de spaţii comerciale, repararea grădiniţelor etc. 

Asociaţia apolitică "Sens", în colaborare cu Universitatea Dunărea de Jos a efectuat în perioada 13-20 mai un sondaj de opinie, pe un eşantion de 1.168 de persoane, marja de eroare fiind de plus minus trei la sută.

Citit 4765 ori Ultima modificare Vineri, 25 Mai 2012 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.