Două familii au câştigat câte două primării
Foto: Foto: Bogdan Nistor

Două familii au câştigat câte două primării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

* Nelu Munteanu a devenit primar în Frumuşiţa, iar soţia sa, Lenuţa Munteanu a câştigat alegerile la Folteşti * O situaţie similară se întâlneşte şi la Tecuci - Ţepu, unde primăriile au fost câştigate de soţii Daniel şi Narcisa Helena Ţuchel

Situaţie unică în judeţul Galaţi. Patru primării au fost câştigate în familie. Astăzi vă prezentăm povestea soţilor Munteanu, care au câştigat primăriile din Frumuşiţa şi Folteşti.

El - inginer constructor, la al patrulea mandat, cu destul de multă experienţă în condus o comună grea, unde de multe ori legea se face cu bâta. Ea - inginer mecanic, la primul mandat de edil într-o comună aflată la nici cinci kilometri de primăria păstorită de soţul ei! Vorbim despre familia Nelu şi Lenuţa Munteanu, care au câştigat primăriile din Frumuşiţa şi Folteşti. Ambii sunt conştienţi că viaţa de familie s-a cam dus, dar dacă s-au aruncat în luptă, acum trebuie să meargă mai departe. Norocul este că în casă nu vor fi divergenţe doctrinare în scurtul timp pe care-l vor petrece de acum înainte împreună, şi asta pentru că ambii sunt din PSD.

„Eu i-am sugerat să candideze, după ce am văzut că primarul de la Folteşti nu a făcut mai nimic în cele două mandate. I-am spus să se ducă să scoată oamenii din noroi. I-am promis că-i voi acorda tot sprijinul din lume, mai puţin pe cel financiar, pentru că sunt primării diferite”, ne explică primarul din familia Munteanu.

Lenuţa Munteanu a lăsat asistenţa socială, pe care o practica la primăria din Frumuşiţa, şi s-a dus la Folteşti, a bătut în porţile oamenilor şi le-a cerut să o voteze. „Ce le-am promis? Reabilitarea reţelei de apă, asfaltări, dar şi alte lucrări absolut importante pentru comună”, spune cea mai nouă femeie-primar din judeţ.

L-a învins categoric pe fostul primar

Se pare că oamenii au crezut-o şi i-au acordat votul. L-a bătut crunt pe vechiul primar: 800 la 200 de voturi. „A fost o campanie dură, cu multe atacuri la persoană, dar nu m-am lăsat. Au încercat să mă intimideze, dar până la urmă iată că am ajuns primar”, a adăugat Lenuţa Munteanu. A avut în spate şi o echipă foarte inimoasă, care mergea întotdeauna înainte şi îi pregătea pe oameni. La Frumuşiţa, primarul Nelu Munteanu este hotărât să pună bazele unei grădiniţe care să deservească piticii din Şcoala "Petru Rareş!". „Avem deja proiectul, vor veni şi fondurile de la Ministerul Educaţiei, să sperăm că va fi gata cât mai repede”, a mai spus primarul din Frumuşiţa. Dacă cei doi se gândesc serios să iniţieze proiecte edilitare în comun, mai greu va fi acasă, acolo unde nu se ştie cine va fi primar! „Vom fi pe rând primar şi viceprimar!”, glumeşte Lenuţa Munteanu.

Citit 3589 ori Ultima modificare Luni, 11 Iunie 2012 20:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.