Zeci de mii de euro lunar pentru bunul trai al senatorilor gălăţeni!
Foto: Fotomontaj: Ionatan Țuțu

Zeci de mii de euro lunar pentru bunul trai al senatorilor gălăţeni!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

 • * Statul român a plătit în luna mai între 20 şi 25.000 de lei pentru fiecare senator * Marius Necula a cheltuit cu plecările în străinătate peste 7.500 de euro * Paul Ichim este cel mai econom senator gălăţean *

 

Pentru că mai sunt doar câteva luni până când senatorii actuali le vor preda mandatele succesorilor, am crezut de cuviinţă că este bine să vedem cam care sunt cheltuielile lunare ale aleşilor gălăţeni, dacă diferă între ele şi dacă aceştia se lăfăie pe bani publici. De departe, cele mai mari economii la buget le-a făcut senatorul Paul Ichim. Acesta a avut cheltuieli lunare medii de doar 11.799 de lei, faţă de 15.916 lei cheltuiţi de Laurenţiu Chirvăsuţă, 15.600 lei cheltuiţi de Gheorghe Saghian sau 14.557 lei pe care i-a primit Marius Necula. Paul Ichim a economisit foarte mult pentru că este singurul care cheltuieşte pe cazarea din Bucureşti doar 3.038 de lei (are închiriat un apartament), spre deosebire de ceilalţi trei senatori care stau la hotel, statul decontându-le lunar peste 6.400 de lei (chiar 7.602 lei, în cazul a doi senatori). Deşi a economisit lunar diurna pentru deplasările în teritoriu, Marius Necula nu a reuşit să-l egaleze sau să-l întreacă la economii pe Paul Ichim. Celelalte cheltuieli pe care le au lunar parlamentarii nu diferă foarte mult. Îndemnizaţiile nete sunt undeva pe la 4.500 de lei, diurna pentru teritoriu este fixă - 1.930 de lei, iar diurna pentru deplasare în Bucureşti variază între 965 şi 1.689 de lei. Senatorii au mai primit în jur de 1.000 de lei pentru transport în ţară, dar şi câte 77 de lei pentru abonamentul la telefoanele de serviciu.

Biroul senatorial cu cheltuială se ţine!
Pe lângă aceste cheltuieli, senatorii mai primesc de la buget şi sume importante de bani pentru întreţinerea birourilor în care funcţionează cabinetele senatoriale. În luna mai 2012, fiecare cabinet senatorial a primit de la buget câte 9.050 de lei. Senatorii şi-au împărţit însă diferit cheltuielile! Gheorghe Saghian a împărţit suma primită în două: aproape jumătate pentru salariile personalului, celalaltă jumătate pentru achiziţia de materiale de întreţinere. Nu a repartizat niciun leu pentru chiria spaţiului în care funcţionează. Cea mai mare chirie pentru spaţiul în care funcţionează cabinetul senatorial o plăteşte Marius Necula: 1.000 de lei lunar. Necula a mai prevăzut 2.098 de lei pentru materiale de întreţinere şi aproape 6.000 de lei pentru salariile personalului. Laurenţiu Chirvăsuţă a repartizat 7.020 de lei pentru salarii, 1.430 de lei pentru materiale de întreţinere şi doar 600 de lei pentru chirie. Cea mai mică chirie o plăteşte doctorul Paul Ichim: doar 472 de lei pe lună. Senatorul liberal a alocat 5.004 lei pentru salariile personalului şi 3.573 de lei pentru materiale de întreţinere.

Adunând cheltuielile senatorilor cu sumele alocate birourilor din teritoriu rezultă că statul român cheltuieşte lunar, în medie, între 20.000 şi 25.000 de lei pentru fiecare ales.

Necula şi cele şapte deplasări în străinătate
Dacă a economisit la capitolul "diurnă pentru deplasarea în teritoriu", senatorul democrat-liberal Marius Necula este de departe campionul deplasărilor în străinătate dintre toţi cei patru senatori trimişi în parlament din Galaţi. Cu şapte deplasări, Marius Gerard Necula îi devansează clar pe colegii lui Gheorghe Saghian, Laurenţiu Chirvăsuţă şi Paul Ichim. Singurul din cei trei care a mai plecat în strănătate pe banii Senatului a fost Laurenţiu Chirvăsuţă. Necula a făcut cele mai multe deplasări în 2011. În luna martie, democrat-liberalul a fost trei zile la Nisa, la o conferinţă privind convenţiile în domeniul apelor internaţionale. Senatul a cheltuit pentru această deplasare 3.112 lei. Luna următoare, Necula a plecat în Belgia, la o conferinţă pe tema schimbărilor climatice, deplasare care a costat şi ea aproape 4.400 de lei. Cea mai scumpă deplasare a lui Necula fost în luna mai 2011, în Croaţia, la un forum global al parlamentelor lumii pentru habitat şi activităţi conexe. Statul a scos atunci din vistierie 6.584 de lei. O lună mai târziu, în iunie, Marius Necula pleca în Franţa, la Forumul mondial al apei, toată deplasarea costând aproape 4.200 de lei. Necula a mai avut o „ieşire” şi în 2010, tot în Franţa, de această dată pentru a participa la o conferinţă pe tema energiei nucleare. Celelalte două deplasări în străinătate efectuate în interes de serviciu de Marius Necula au fost de la începutul anului şi până în prezent. Prima a fost în martie, în Belgia, la Summitul RIO + 20. Vizita a durat trei zile şi a costat bugetul de stat 5.496 de lei. Cea de-a doua a fost făcută în luna mai, la o conferinţă a preşedinţilor comisiilor de mediu, în Danemarca. Cele trei zile petrecute acolo au costat 4.780 de lei. În total, circa 33.750 de lei, respectiv, 7.500 de euro, preţul mediu al unui Logan.
UNPR-istul Laurenţiu Chirvăsuţă a fost plecat şi el într-o delegaţie de serviciu în Polonia, în luna aprilie 2012. A stat trei zile, decontate de la buget cu aproape 4.000 de lei.

Citit 2985 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Iulie 2012 20:38

17 comentarii

 • postat de galatean
  Duminică, 15 Iulie 2012 21:24
  USL = ANTENA 3 = FELIX = POPULISM FASCIST !!!!!!!!!!!!!!!!
  TREZITI-VA, ROMANI ! PONTA SI ANTONESCU SUNT NISTE MAIMUTOI ORDINARI AI LUI VOICULESCU ! CHIAR NU VA DATI SEAMA CA MASURILE LUATE DE GUVERNAREA PDL AU FOST NECESARE ? DACA NU FURAU NASTASE , PATRICIU, VOICULESCU .........ETC ETC , POATE NU AJUNGEAM AICI . ASTIA NE VOR ADUCE IN SITUATIA SA NU MAI PRIMIM SALARII, PENSII.....
  0
  0
  Raportează
 • postat de PENTRU INDEPENDENTZA
  Duminică, 15 Iulie 2012 14:31
  UNDE SI CU CINE ARE INTALNIRI SECRETE ? SAU MACAR UNDE ?! ASA PUTEM SA SPUNEM DESPRE TOTI SI TOATE CA SE INTALNESC IN ORAS.
  0
  0
  Raportează
 • postat de independetza
  Duminică, 15 Iulie 2012 08:13
  dom senator .. care se arunca la gagici mai tinere cu 10-15 ani decat el ..
  si organiza intalniri secrete prin oras..
  ca un june prim..
  votati-l, fratilor!
  e OM BUN...
  0
  0
  Raportează
 • postat de independetza
  Duminică, 15 Iulie 2012 08:07
  citez:
  (ca sa nu fie plagiat):
  "Belgia, la o conferinţă pe tema schimbărilor climatice
  Nisa, la o conferinţă privind convenţiile în domeniul apelor internaţionale
  Croaţia, la un forum global al parlamentelor lumii pentru habitat şi activităţi conexe
  Franţa, la Forumul mondial al apei
  Franţa, de această dată pentru a participa la o conferinţă pe tema energiei nucleare"
  deci sa recapitulam..schimbari climatice, habitat, forumul apei, energie nucleara (asta habar nu are ce inseamna neutronul), mai oameni buni, omul asta isi bate joc de noi...
  personal il stiu din liceu .. un figurant cu un tupeu fantastic..votati-l in continuare ...o sa ne duca la un seminar despre cum sa ajungem pe luna..
  cum a putut sa ajunga cineva ca el, senator de Galati... RUSINE!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de RELU SIMION
  Sâmbătă, 14 Iulie 2012 11:34
  @zooroo FRAIERE STIU CINE ESTI.CAND TE PRIND AS VREA SA MI-O S...I, DAR CU FATA PE CARE O AI SI LIPSA NEURONILOR , NU CRED CA MI SE POATE SCULA.PLATESC DIN SALARIUL MEU UN BOSCHETRA CU SIFILIS SA-TI PLIMBE JAVRA DE LANGA TINE!
  0
  0
  Raportează
 • postat de cris
  Sâmbătă, 14 Iulie 2012 11:31
  abuzuri PSD ISTE.
  Conducerea TVR a interzis transmiterea replicii presedintelui suspendat la acuzatiile presedintelui interimar.
  ABIA ASTEPT SA VA AVD LA COZI LA PASAPOARTE!, COMUNISTI CRETINI
  0
  0
  Raportează
 • postat de EMI
  Sâmbătă, 14 Iulie 2012 11:28
  CITITI CE FAC ACEI CARE NU STIU SA ACTIONEZE DECAT PRIN FORTA , CA NU AU PUTERE DE CONVINGERE, PSD ISTI IMPUTITI!
  Militia USL-ista condusa de militianul sef Ioan Rus este in slujba partidului. Opreste autocarele din judet care merg spre mitingul de la Cluj. Clasic pentru Partidul Comunist USL.
  Mai suportam gunoaiele USL-iste?
  0
  0
  Raportează
 • postat de 112
  Sâmbătă, 14 Iulie 2012 08:08
  Feriti-va de hotii scoliti , ei nu deosebesc filmul de realitate ,sunt "actori " 24 din 24 de ore . Cand sunt prinsi se cred cei mai mari avocati ,cand nu , trebuie sa-i salutam cu respect sau sa le acordam votul . Este o fatalitate pentru noi romanii .
  0
  0
  Raportează
 • postat de din vecini.......
  Vineri, 13 Iulie 2012 17:18
  Intelectuala PDLului este Miss Sorocolet, zis Iulica cea cu picioare scurte si umflate. E baza, adica asternutul partidului . La cei 55-60 de ani cat are ( cam aproape de pensie ) nu i-a venit mintea la cap.
  0
  0
  Raportează
 • postat de POPPEL
  Vineri, 13 Iulie 2012 11:07
  Doamne ce ne mai trebuie astfel de SENATORI.De ce sa-i mai avem printre noi.
  Vedeti iara E BASESCU vinovat de tot si toate relele din asta tara.
  Dom''BASESCU?,ne lesi bre ca ne faci ches pe pres.
  Dute TRAIANE
  Dute TRAIANE
  Dute TRAIANE
  Dute si lasa-neeeeeeeeeeeeeeee.
  Ti-o venit randul TRAIENICA.
  Apropo nu-ti uita pupincuristii,SENATORI,DEPUTATI,DIRECTORASI de carton.
  Face,face BINE si dom''necula,il sprijina mamuca,ca de?,''nu l-o lasa la greu pe OM BUN.
  Pupa,pupa tot si-n,si-n,si peste tot acest om bun.
  Luati-va dom''BASESCU toti pupincuristii,nu-i abandonati pe la colturi de strada ca vii haleste PROCURORU''--MICUL TITULESCU--,ia-tii ca nu-i mai gasesti vreo20-25 de ani.
  Intr-un timp relativ scurt vei merge si dumneata la NASTASE,dar nu in vizita,doar colegi la mititica.
  Ia-ti la mititica si pupincuristii SENATORI,OAMENI BUNI de altfel ce calatoresc prin tari straine pe bani publici,va puteti scrie memoriile,memorii racoroase scrise la racoare.
  Procesul de la NURNBERG va fi mic copil pe langa ce va face --MICUL TITULESCU--cu toti politicienii corupti indiferent de partidul ce i-a propulsat.
  Mai aveti o sansa,VOTATI,indiferent ce ,dar votati.
  Eu votez--DA--la referendum.
  Imi doresc o ROMANIE si-un Galati far''de MARIUS NECULA--OM BUN--,si-o ROMANIE a mea si-a copiilor nostrii.
  Cer mult?,OAMENI BUNI,vreau ceva ce nu-i decat de domeniul fantasticului?,intreb,se poate si far'' de BASE-n tara asta?.
  Eu zic --DA--,se poate,trebuie doar sa venim la vot in 29.07.2012 si sa ne spunem pasul prin aplicarea stampilei pe buletinul de VOT.
  Voi respecta cu sfintenie decizia poporului ROMAN de-l mai vrea ori ba in fruntea statului pe ast MARINAR,
  Iesiti la VOT pe 29.
  Aveti sansa sa-i aratati presedintelui Romaniei ca:
  -pensiile taiate
  -salariile taiate
  -spitale inchise
  -costructiile de bazine in panta in comune cu 500 de locuitori
  -telegondolele lui madam''udrea
  -km de autostrada
  -km de drum national de 12-13 ori mai scumpe
  -umilirea politistilor
  -umilirea jandarmilor
  -umilirea armatei,a soldatilor ce-si dau viata pe front
  -imprumuturile de 120 de miliarde de EURO ,ce-i vor plati si nepotii nepotilor nostrii
  etc,etc, sa mai zic?,
  -toate aceste masuri ne-au saracit si-au imbogatit doar pe ce-i ce-au stiut si stiu incontinuare sa pupe-n CUR.
  Iesiti in 29.07.2012. la VOT si dati-le una-n BOT.
  Hai va PUP.POPPEL.
  0
  0
  Raportează
 • postat de VOMIT PE POLITICA
  Joi, 12 Iulie 2012 19:03
  EXCLUSIV VOMIT
  PROSTIME MULTA CARE LE PLACE LA NEBUNIE POLITICA
  UN ORAS IN CARE DACA FACI 20 M CU ORICE MIJLOC DE LOCOMOTIE VOMITI INSTANT
  CEAUSESCU ,MI-E DOR DE EL ZI DE ZI CAND VAD ACEST ORAS CA SE SCUFUNDA INTR-O GROTA .

  JIGODII CARE FURA,FURA SI IAR FURA
  DEGEABA II DESCOPERA PRESA SI TELEVIZIUNILE ,GEABA,GEBUTA
  MI-E DOR DE COMUNISM [CU TOATE CA ERAM UN ADOLESCENT LA VREMEA ACEEA]
  CEAUSESCU INTOARCE-TE.
  TOATE GRETURILE SI VOMITATURILE AU AJUNS SA DEVALIZEZE TARA ASTA.
  0
  0
  Raportează
 • postat de zooroo
  Joi, 12 Iulie 2012 10:23
  Plimbativa si platiti din banii nostri niste nulitati care le aveti la cabinetele senatoriale vezi Relu Simion, Profesorul si multi alti sfatuitori buni genul Benone, Dorin ( Cocos era sa zic ) Petrescu mare jeg, toata pleiada de profitoriunii mai buni ca altii, traiasca prefectul Florea, omul cu creier cel care mereu gandeste la nemurirea sufletului, halal gasca si cati sunt. Mare grija la femeile destepte ale municipiului, Sorocolet este cea mai tare-n gura poate, d-na inspector, inclusiv nevasta unui tip modest intelectual care merge cu Basescu pe masina. Hai duceti-va pe la casele voastre.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Platitor de taxe
  Joi, 12 Iulie 2012 10:08
  Bai EMI, tu esti cu capul? Protocolul inseamna doar jaf, ce puii mei?
  0
  0
  Raportează
 • postat de EMI
  Joi, 12 Iulie 2012 09:18
  Necula e in Comisia de Administratie si are parteneriate cu cateva din statele U.E.Trebie sa te prezinti la acele intalniri, de asta ai semnat protocoale.Dar cand primul ministru NU RESPECTA CONSTITUTIA, DE CE SA NE MIRAM CA VRETI SA RESPECTAM PROTOCOALE.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cristina
  Joi, 12 Iulie 2012 09:10
  Si noi , cei care am votat si datorita carora sunt in Parlament, cu ce ne alegem de pe urma acestor deplasari si participoari la diferite conferinte? Nu faptul ca se cheltuiecs bani ne doare cel mai tare ci faptul ca in urma cheltuielilor orasul e tot mai amarat si lipsit de perspectiva !
  0
  0
  Raportează
 • postat de cetățeanul jefuit
  Joi, 12 Iulie 2012 08:44
  Acestea-s sumele contabilizate. Se poate aprecia ce sume necontabilizabile sug acești aleși ai noștri de la hoții economiei protejați de ei, prin relații și legislație adecvată ruinării țării?
  Să mai adăugăm faptul că unii parlamentarii sunt buni doar la... parlamentare (lătrat) ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Bravo
  Joi, 12 Iulie 2012 08:03
  Bravo Romania..Bravo Galati...Sa traiti bine ...domnilor senatori.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.