All-inclusive şi bani ca să nu mergi la referendum?!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Un funcţionar public de la DSP le-ar fi propus colegilor distracţie contra buletinelor * A doua sesizare: bani la Tuluceşti, în schimbul promisiunii de a sta acasă

Bani sau servicii all-inclusive la una din cele mai exclusiviste piscine din Galaţi în schimbul cărţilor de identitate sau doar a promisiunii că nu se va merge la referendum, acestea au fost, ieri, acuzaţiile care s-au vehiculat, neoficial, în oraş, aruncând şi peste municipiul nostru suspiciunea de fraudare a votului de duminică. Mai exact, deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvăz spunea că prefecţii din Dolj, Gorj, Galaţi şi Vaslui le-au cerut autorităţilor să declanşeze investigaţii referitoare la existenţa unor tentative de împiedicare a cetăţenilor să se prezinte la vot, prin reţinerea buletinelor de identitate sub pretextul actualizării listelor cu beneficiarii venitului minim garantat.

"Am cerut Poliţiei să fiu informat doar asupra cazurilor de abuzuri care se confirmă", a declarat prefectul Emanoil Bocăneanu. Poliţia Judeţeană Galaţi a transmis că o echipă special formată verifică dacă există cazuri de persoane împiedicate să participe la referendum. Precizând că deocamdată sesizările nu se confirmă, Poliţia spune că se "continuă cercetările în două dosare penale, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluţiile legale".

Şeful DSP confirmă audierile, iar PSD reclamaţia de la Tuluceşti

Neoficial, se pare că este vorba despre un angajat al DSP Galaţi, care le-ar fi promis colegilor de muncă 50 de lei sau servicii all-inclusive la una din cele mai bine cotate piscine private ale Galaţiului celor care îi vor da buletinele până luni. Bărbatul a fost audiat, ieri, de poliţişti, lucru confirmat şi de şeful DSP Galaţi, Valentin Boldea: "Ştiu că un angajat al nostru, funcţionar public, a fost audiat, dar nu ştiu ce conţine dosarul său". Tot neoficial, se pare că funcţionarul ar fi susţinut în faţa poliţiştilor că ar făcut doar o glumă!

Cel de-al doilea dosar se referă la o plângere depusă de PSD la Poliţie. "Am sesizat că în satele Tătarca şi Şiviţa se împart ziare în care se află şi sume de bani (50-100 de lei) date contra promisiunii sătenilor de a nu veni duminică la vot. Despre cazul de la DSP Galaţi, eu nu cred că domnul acela a făcut o glumă. În ultimul timp, toţi pedeliştii din ţară au devenit brusc foarte glumeţi!", ne-a declarat Claudiu Brânzan, purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi.

Citit 2599 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Iulie 2012 21:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.