Află aici ce cred politicienii locali despre decizia Curţii Constituţionale

Află aici ce cred politicienii locali despre decizia Curţii Constituţionale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Amânarea deciziei Curţii Constituţionale naşte o mulţime de întrebări. De la corectitudinea unei astfel de decizii, până la efectele ei în plan intern, economic, dar şi în plan extern, ca imagine, toate sunt acum discutate. Am stat e vorbă cu cei mai importanţi lideri politici locali care au răspuns apelurilor "Vieţii libere" şi iată ce reacţii au avut aceştia imediat după anunţul făcut de Curte.

PDL: "Cine a greşit aici?"

Marius Necula, senator PDL: „Pentru mine decizia este o surpriză şi îmi permite să mă gândesc că de la pronunţarea hotărârii, pe 12 septembrie, se poate întruni condiţia de suprapunere a alegerilor parlamentare cu cele prezidenţiale. Dacă se pronunţa acum Curtea, în maxim 90 de zile se organizau alegeri prezidenţiale, deci în octombrie, în condiţiile în care în noiembrie sunt programate parlamentarele, care nu pot fi decalate înainte de termen… Sigur, nu spun că decizia Curţii a fost luată în mod expres pentru asta, dar mă pot gândi la asta. În al doilea rând, nu există nici un motiv pentru care să se discute acum despre listele cu cetăţenii cu drept de vot, conform recensământului. Nu s-a ştiut înainte de referendum de asta? Cine s-a ocupat de liste? Nu tot MAI? Ciudat să organizezi şi tot tu să ataci… Cine a greşit aici? Şi apoi, cine-i va număra acum pe cetăţenii cu drept de vot? Poate că prefecţii, că înţeleg că domnul Ponta face videoconferinţă, realizaţi câţi vom ieşi la numărătoare… În plan economic, euro s-a devalorizat puternic de la primele semne de demitere a preşedintelui. Am cele mai negre presimţiri în legătură cu viitorul economic al României. Am deja informaţii certe că rectificarea bugetară pe Sănătate va fi negativă, poate la fel şi pe Muncă”.

PNL: „Nu moare ţara dacă nu mai este Traian Băsescu preşedinte”

Paul Ichim, senator PNL: „Este o decizie raţională, pentru că este evident că în România nu mai sunt atâţia cetăţeni cu drept de vot câţi erau acum câţiva ani… Nici nu ştiu dacă mai suntem de toţi 18 milioane, cu tot cu copii…. În plus, nu te poţi juca cu votul a şapte milioane de români. Aşadar, mi se parte normal ca magistraţii Curţii să ceară reactualizarea listelor… Acum, că durează până pe 12 septembrie, nu ştiu, poate că la noi reactualizarea asta se face tot cu creionul pe hârtie şi abacul… Pe de altă parte, însă, este evident că incertitudinea costă România. Totuşi, era un moment în care trebuia să punem piciorul în prag  şi sper ca Traian Băsescu să demisioneze, ca să se termine cu această situaţie. În plus, vă mai spun ceva: nu moare ţara dacă nu mai este Traian Băsescu preşedinte. Avem un Guvern care funcţionează, avem Parlament!”.

PSD: "O decizie corectă, un act de curaj"

Ştefan Viorel, deputat PSD: „Personal, cred că cei de la Curtea Constituţională şi-au făcut treaba, este o decizie corectă, un act de curaj. Sigur că mi-aş fi dorit să se tranşeze cât mai curând problema, deoarece această stare de provizorat nu poate face bine economic ţării. Pe de altă parte, venirea misiunii FMI în România denotă că în plan internaţional nu au fost luate în serios declaraţii precum „lovitură de stat”, ci au fost catalogate drept simple declaraţii politice. Sper ca rezultatele misiunii FMI să contracareze efectele negative ale situaţiei actuale politice”.

PC: "Judecătorii au găsit o soluţie de mijloc"

Bogdan Liviu Ciucă, deputat PC: "CCR este cu spatele la zid, pusă de evidenţa numărului real de alegători care au drept de vot. În aceste condiţii, judecătorii au găsit o soluţie de mijloc. Aceste 40 de zile de răgaz nu înseamnă nicidecum un termen de împăcare. Soluţia aleasă de Curtea Constituţională nu va aduce pacea mult dorită!".

(Maria Măndiţă, Bogdan Nistor)

Citit 2673 ori Ultima modificare Joi, 02 August 2012 17:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.