Pace sub măslinii Consiliului Judeţului

Pace sub măslinii Consiliului Judeţului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Toate proiectele au fost votate fără discuţii în contradictoriu

Spre deosebire de "tumultul" politic din Capitală, la Consiliul Judeţului Galaţi nu au fost ieri convulsii; toate cele 33 de puncte de pe ordinea de zi a şedinţei au fost votate "la foc automat". Armonia din CJ reflectă înţelegerea dintre consilierii USL - care deţin majoritatea - dar şi atitudinea de relaxare şi parcă detaşare a opoziţiei - PDL. De altfel, toţi cei 26 de consilieri judeţenei prezenţi (au lipsit: Magdalena Gaiu, Nicuşor Ursu - PNL, Aurel Zamfir, Adrian Butunoi - PDL, Dan Lilion Gogoncea şi Ionel Butunoi - PSD) şi preşedintele CJ Galaţi, Nicoale Bacalbaşa, au adoptat proiectele fără probleme. Inclusiv proiectul privind aprobarea studiului de fezabilitate pentru extinderea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţ - depus chiar la începutul şedinţei de preşedintele Bacalbaşa.

Ion Ştefan, validat la cererea instanţei

Tot fără nici o discuţie s-a aprobat şi validarea mandatului de consilier judeţean al lui Ion Ştefan - care a trebuit să apeleze la instanţă pentru a intra în CJ, având în vedere că la şedinţa de constituire, din 24 iunie, majoritatea USL nu i-a validat mandatul! Acum însă, CJ nu doar că i-a validat mandatul de ales judeţean, dar l-a şi inclus pe Ştefan ca membru în comisia nr. 4 (de asistenţă şi protecţie socială, învăţământ, sănătate). Şi această din urmă decizie - includerea lui Ştefan într-o comisie de specialitate - a fost luată tot datorită deciziei instanţei. Aceeaşi comisie a mai primit un membru nou: Gabriela Munteanu (UNPR), în locul lui Eugen Chebac, căruia UNPR i-a retras sprijinul politic şi căruia oricum nu îi fusese validat mandatul.

Reparaţii la apartamentele orfanilor şi numiri în diverse asociaţii

Nu mai puţin de 12 proiecte de hotărâre adoptate ieri se referă la realizarea de reparaţii la tot atâtea case de tip familial, în care trăiesc tineri asistaţi de Direcţia de Protecţia Copilului. Sumele necesare refacerii apartamentelor sunt asigurate printr-o economie făcută la nivelul Direcţiei Copilului, iar lucrările se vor desfăşura în acest an şi anul viitor.

Tot ieri, preşedintele CJ Nicolae Bacalbaşa a fost numit reprezentant al CJ în AGA Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Sud-Est pentru Situaţii de Urgenţă, în timp ce vicepreşedintele CJ Cornel Hamza va reprezenta CJ în AGA la Serviciul Regional Apă Canal, Ecoserv şi Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă Prut-Dunăre.

  

Citit 1893 ori Ultima modificare Luni, 06 August 2012 18:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.