Se caută soluţii pentru miile de amenzi neplătite

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Transformarea amenzilor neplătite în ore de muncă în folosul comunităţii ar fi cea mai bună soluţie pentru rezolvarea unei probleme care rămâne încurcată de vreo patru ani: neîncasarea amenzilor.

Potrivit datelor furnizate de primarul Dumitru Nicolae, „numărul amenzilor neîncasate este, anual de circa 28.000. Aşa este situaţia de acum patru ani, de când s-a decis ca amenzile să fie încasate de Direcţia de Fiscalitate a Primăriei, adică au fost transferate de la Direcţia Judeţeană a Finanţelor Publice”.

Singura modalitate de recuperare oarecum forţată a datoriilor rămâne condiţia pusă de funcţionari în momentul în care cel amendat (sau rudele acestuia, cu acelaşi domiciliu) vin să achite impozitele şi taxele locale. „I se spune atunci că nu i se acceptă taxele, dacă nu plăteşte şi amenda, indiferent dacă cel amendat nu este el, ci fiul lui”, spune primarul, precizând că valoarea amenzilor neîncasate ajunge la circa 2,8 milioane de lei.

„Dacă s-ar aproba această lege, cei amendaţi ar face muncă în folosul comunităţii, iar noi am putea să ne încheiem conturile”, a mai spus primarul.

Citit 893 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.