Unde nu-i pantă, vai de tată: Pe scări, cu căruţul în braţe!

Unde nu-i pantă, vai de tată: Pe scări, cu căruţul în braţe!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul Bogdan Ciucă şi-a dat seama, odată ce a ajuns tătic, că nu ai cum să cobori pe faleza inferiorară decât prin intermediul scărilor. „M-am dus cu copilul, cu căruţul, pe faleză şi ca să cobor de pe faleza superioară pe faleza inferioară a trebuit să iau căruţul în braţe. Dar cum se descurcă un bunic cu copilul în căruţ sau o persoană care are o afecţiune locomotorie?”, se întreabă Ciucă. De la Bac până în Port sunt numai scări şi nicio pantă. Ceea ce face dificilă coborârea unui părinte care are copilul în cărucior sau pentru o persoană cu dizabilităţi care nu poate circula decât prin intermediul scaunului cu rotile. Aceeaşi problemă - a lipsei pantelor - există şi la noile borduri. „În mare parte, ele există, dar între timp s-au mai pus borduri, s-au mai asfaltat carosabile şi sunt multe zone în care s-au făcut treceri de pietoni, dar nu s-au mai făcut şi pante. Nu s-a gândit nimeni că acei 10 centimetri de bordură care nu reprezintă nimic pentru un om sănătos, reprezintă ceva de netrecut pentru un om bolnav”, a explicat conservatorul Bogdan Ciucă. În consecinţă, deputatul i-a suflat primarului Marius Stan că nu ar fi rău să pună la punct nişte pante pentru cărucioare la bordurile nou puse şi la scările de pe Faleză. Se pare că primarul a fost de acord. Acum rămâne de văzut când vor fi amenajate pantele.

Citit 1550 ori Ultima modificare Vineri, 05 Octombrie 2012 23:27

5 comentarii

 • Miercuri, 24 Octombrie 2012 10:00
  pacat de orasul asta asa de frumos ca e condus de oameni ce rar se dau jos din masina si merg ca toti 'muritorii'
  0
  0
  Raportează
 • postat de lulu de la tara!
  Sâmbătă, 06 Octombrie 2012 09:35
  E curios, cum ,,smecherii" astia isi dau seama de problemele oamenilor de rand, doar atunci cand se lovesc ei insasi de aceste probleme! Asta dak se lovesc vreodata, ca de la volanul suv-urilor si jeep-urilor, e cam greu sa vezi lumea de jos!
  De exemplu sunt curios sa il vad pe vreunul de asta... care realizeaza ca nu poti trai cu 650 de lei pe luna (asta daca nu muncesti la gamacris sectia prajituri - loc. independenta, fara carte de munca, pe 500 de lei), cand toate utilitatile depasesc aceasta suma lunar, in special iarna! Fara sa mai punem la socoteala mancare, copii la scoala, transportul..etc
  0
  0
  Raportează
 • postat de anca
  Sâmbătă, 06 Octombrie 2012 09:05
  Ca să nu mai vorbim de mirosul de pe Faleză. Duhnește a excrementele a mii de generații de câini, depuse straturi peste straturi, ani la rând.
  0
  0
  Raportează
 • postat de doru
  Sâmbătă, 06 Octombrie 2012 08:21
  Si cate mai sunt de aflat, daca, cobori cu picioarele pe pamant in mijlocul multimii,domnule Ciuca.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ghici
  Sâmbătă, 06 Octombrie 2012 00:09
  Interesant. Pana acum nu a vazut asta. Ce fel de pante viseaza?Da drumul carutului si ajunge odrasla in Dunare. Dar asfaltul ?E multumit de denivelarile de pe trotoare?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.