Durbacă a bătut palma cu Nica

Durbacă a bătut palma cu Nica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Conservatorii gălăţeni au promise însă două agenţii şi încă ceva misterios * Fosta şefă a Loteriei Române va primi o agenţie *

„Până în prezent, tot ceea ce-am convenit cu dl ministru Nica s-a realizat”, a repetat miercuri, de două ori, preşedintele PC Galaţi, Eugen Durbacă (foto).

Despre ce este vorba? Abia „după ce se vor rezolva încă două-trei probleme” vom afla şi noi la ce s-a referit, ne-a „lămurit”  însă liderul conservator, obişnuit uneori de a lăsa misterul să plutească.

Ce ne-a dezvăluit însă de bunăvoie dl Durbacă s-a referit la nivel naţional. Astfel, a vorbit despre doi membri ai  echipei PC de la Galaţi, consilierul local Eugen Găvan şi consiliera judeţeană Anca Ene, „care sigur, în procent de 90 şi ceva la sută, se vor rezolva la nivel de Guvern”.

Adică vor ajunge la cârma unor agenţii guvernamentale căci, a explicat liderul gălăţean, PC nu a primit niciun secretar de stat, ci „mai jos de secretar, la agenţii. Nu ştiu cum s-a tratat la nivel central, dar eu nici nu aş fi avut pretenţie, având în vedere procentul mic al partidului; nu mă refer la procentul de la Galaţi”, cel mai mare din ţară la PC.

Durbacă ne-a relatat şi câte ceva din culisele negocierilor pentru Galaţi: „Eu am cerut şi post de prefect”, căci  pentru PC s-a promis un post de prefect şi două de subprefect, la nivel naţional. Durbacă a avut propuneri pentru prefect şi subprefect la Galaţi dar „având în vedere că postul de prefect este al PSD, n-ar fi fost corect să insist”, având în vedere rezultatele electorale mai bune ale social-democraţilor gălăţeni.

După negocierile între partidele la guvernare, s-a hotărât ca acolo unde prefectul este numit de PSD, subprefecţii să fie PD-L-işti şi invers, iar PC ar fi cerut un post de subprefect dacă la Galaţi ar fi fost prefect de la PD-L.

Prefectul PC „s-ar putea” deci să fie la Bacău, Mehedinţi, Arad sau Călăraşi. „Din ce s-a negociat, noi avem cam 20 de posturi, mai mici decât secretar de stat”, a mai spus liderul gălăţean, care şi i-a amintit din „listă” pe  Ion Mînzână de la Argeş, pentru vicepreşedinţia AVAS, şi la altă agenţie pe Liliana Mincă, fosta şefă a Loteriei Române.

Citit 1787 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.