Majorarea birurilor, pe masa aleşilor: Dările, cu patru la sută mai mari

Majorarea birurilor, pe masa aleşilor: Dările, cu patru la sută mai mari
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Proiectul de hotărâre privind majorare a taxelor şi a impozitelor locale pe 2013 a ajuns pe masa aleşilor locali şi va fi discutat şi analizat astăzi, în cadrul celei mai importante structuri a legislativului local, Comisia de Buget-Finanţe.

Potrivit secretarului acestei comisii, consilierul local PDL Mihai Alin, proiectul prevede majorarea cu aproape patru la sută a dărilor locale. Concret, se are în vedere aplicarea unei cote adiţionale la impozitele şi taxele locale prevăzute în sume fixe de 3,98 la sută, reprezentând rata inflaţiei comunicată de Institutul Naţional de Statistică pentru primele nouă luni ale anului 2012 şi rotunjirea corespunzătoare a acestora.

Taxa de habitat ar urma să crească de la 53 de lei pe an la 55, iar taxa specială de ecarisaj la 3 lei pe an pentru persoanele fizice şi 55 de lei pe an pentru cele juridice. Se propune introducerea taxei de un leu/mp/zi pentru depozitarea obiectelor de mobilier urban folosit de unii comercianţi care deţin licenţe permanente pentru ocuparea domeniului public, pentru perioada în care aceştia îşi suspendă activitatea, dar şi o taxă pentru eliberarea Permisului de liberă trecere pentru perioada de o lună.

Primăria are în vedere păstrarea în anul 2013 a bonificaţie de zece la sută acordată persoanelor fizice care achită integral până la data de 31 martie 2013 impozitul pe clădiri, impozitul pe teren sau impozitul pe mijloacele de transport, precum şi facilităţile fiscale acordate persoanelor fizice cu venituri reduse sau celor care execută lucrări de reparaţii/reabilitare la imobile în condiţiile legii.

Citit 1188 ori Ultima modificare Marți, 13 Noiembrie 2012 17:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.