Sunteţi de acord cu numirile politice în instituţii?

Sunteţi de acord cu numirile politice în instituţii?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ştefan, 34 de ani : „Normal că nu ar fi bine să fie politice. Din ce ţine de politic la ora actuală vedem că nu rezultă nimic bun. Implicarea lor se vede cu ochiul liber. Corupţia este foarte mare şi orice decizie este influenţată de culoarea politică. Ar fi normal un concurs, un concurs la care cei care chiar au valoare să câştige. Ar fi normal ca experienţa, profesionalismul, informaţia, implicarea, inventivitatea să câştige. Dar la noi va mai dura mult timp până să se normalizeze. Speranţa este destul de mică”.

Eduard, 30 de ani: „Nu mi se pare normal ca numirea într-o funcţie de conducere la o instituţie publică, oricare ar fi ea, fie că e de control financiar sau nu, să fie pe criterii politice, pentru că mulţi nu se pricep pe domeniul de activitate pe care au fost puşi. Cu ce ajută instituţia dacă au fost numiţi politic? Faptul că se pricep la politică nu este un criteriu pentru a fi numit pe o funcţie. Totul este politică. Numai în campanie promit, dar nu fac nimic. Aceştia sunt politicienii”. Maria Manea, 61 de ani: „Nu sunt de acord. Politizarea instituţiilor publice este într-adevăr o problemă. Eu am, totuşi, convingerea că până la urmă situaţia se va schimba, dar încet. Sigur. Trebuie numai să fim vigilenţi şi să vedem dacă unde şi cu cine anume se schimbă lucrurile şi să oferim un sprijin acolo unde există rezistenţa mai mare”.

Doamna Popa, 65 de ani: „Normal este să vină cineva din afara politicii să conducă o instituţie şi chiar simplul angajat nu cred că este benefic să fie numit politic. La numirile acestea politice nu e bine şi pentru că, imediat ce se schimbă edilii oraşului, se schimbă şi cei de la conducerea instituţiilor publice şi nu există constanţă. Nu apucă unul să facă ceva că trebuie să vină altul. Poate unul a făcut ceva bun, iar următorul imediat strică. Nu e bine deloc. Trebuie să fie un concurs onest”.

Citit 1357 ori Ultima modificare Joi, 22 Noiembrie 2012 17:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.