Vox populi: Secretomania de la Primărie

Vox populi: Secretomania de la Primărie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Atât în noiembrie, cât şi în decembrie, primarul Marius Stan a dispus reuniunea consilierilor pentru nişte şedinţe de îndată. S-au luat hotărâri, însă nimeni nu s-a obosit să dea măcar un comunicat de presă privind hotărârile luate. Vi se pare normal ca hotărâri importante pentru gălăţeni să fie luate în secret?

Andreea, 22 de ani: “Nu mi se pare normal să nu fie chemată presa la şedinţe. Noi i-am ales, ar fi trebuit să ne respecte şi să comunice fiecare decizie pe care o iau. Nu cred că am mai putea face ceva acum. Atâta timp cât nu suntem anunţaţi, degeaba ne chinuim. Noi nu avem nicio putere, de ei depinde totul”.

Mihai, 44 de ani: „Nu avem niciun cuvânt de spus. Fie că ei fac şedinţe în secret, fie că nu. Democraţia nu presupune să avem noi un cuvânt de spus, ci numai aleşii noştri. Noi suntem doar carnea de tun, cei care plătim taxele”.

George, 63 de ani: „Ce e făcut pentru public trebuie făcut cu public. În cazul şedinţelor de Consiliu Local, publicul este reprezentat de presă. Avem dreptul să ştim ce se întâmplă în cadrul şedinţelor. Mai ales că noi plătim taxe. Orice chestiune discutată în interesul omului de rând trebuie cunoscută. Cât mai repede, dacă se poate, poate chiar transmisă în direct”.

Marin Misăilă, 61 de ani: „Nu mi se pare normal ca şedinţele de Consiliu să fie în secret. Dacă e ceva urgent, la fel de urgent trebuie să cheme şi presa. Nu ne reprezintă bine deloc, atâta timp cât noi nu suntem reprezentaţi prin presă la hotărârile luate. Dacă se iau hotărâri, trebuie să ştim şi noi ce hotărâri se iau. Democraţia este o posibilitate, sperăm să fie mai bine. Dar dacă nu avem acces la informaţie, la proiectele de hotărâre votate, nu ştiu cât mai poate fi vorba de democraţie. Nu pot avea încredere deplină în consilieri atâta timp cât nu văd ce fac”.

Citit 1340 ori Ultima modificare Duminică, 16 Decembrie 2012 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.