Demisia de onoare? „Un banc”, afirmă primarul Dumitru Nicolae

Demisia de onoare? „Un banc”, afirmă primarul Dumitru Nicolae
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„E un banc, dar nici măcar nu e un banc bun!”, aşa a catalogat primarul Dumitru Nicolae (foto) gestul deputatului PD-L Mihail Boldea, care i-a cerut public demisia de onoare.

Boldea a spus despre primar că este „antilegalist”. Motivul? La Tribunalul Bucureşti se află un proces intentat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici prin care se cere anularea tuturor actelor semnate de către Eleonora Marin în calitate de arhitect-şef al Galaţiului, din 2006 şi până în decembrie 2008.

Deşi procesul e abia la început, deputatul susţine că vor fi anulate aproximativ  6.000 de acte administrative, iar Primăria va trebui să restituie 5 milioane de euro.

Primarul Dumitru Nicolae are, însă, altă părere: „La 60 de ani şi şase luni, dna Marin avea diplomă de arhitect, mai avea ceva de spus. Dacă ar fi semnat autorizaţiile singură, era una. Le-au semnat un primar, un secretar, un şef al serviciului juridic şi în spate o groază de oameni de specialitate.

Legea spune că acela care semnează poate fi arhitect şef sau altă persoană desemnată de primar. Ea era angajată ca persoană contractuală. Şi eu am desemnat-o consilier.

Între timp am angajat un arhitect, îl pregătim ca să treacă examenul. Chestia cu anularea actelor e discutabilă. Ce să anulezi? A făcut unul cerere pentru un balcon. Ce să faci, îi anulezi autorizaţia la balcon? E o problemă tehnică şi una de procedură, hârtii, eu zic că le vom lămuri pe toate.

Cererea de a-mi da demisia e un banc, dar nici măcar nu-i bun. Sunt foarte mulţi care au uitat că s-a terminat campania electorală. Sunt sâcâit cu fel de fel de minuni”, a declarat Nicolae.

Hotărârea judecătorească se aplică!

Tot avocatul Mihail Boldea a declarat că, printr-o sentinţă civilă, Tribunalul Galaţi a constatat că impozitele datorate de persoanele juridice pentru clădiri şi active sunt calculate în mod greşit. Potrivit politicianului PD-L, impozitele care au fost calculate în baza Hotărârii Consiliului Local 526 din 2007 erau mai mari decât permitea Codul Fiscal, iar instanţa a stabilit definitiv şi irevocabil că HCL 526 din 2007 este nelegală.

Dumitru Nicolae este convins că nu e nicio problemă în privinţa impozitele şi taxelor, dar a promis că va verifica.

Prefectul judeţului Galaţi, Claudiu Brânzan, este cât se poate de ferm: „O hotărâre judecătorească definitivă trebuie executată. Ce ştiu este că acea ilegalitate a fost constatată foarte recent.

Vom constata dacă Primăria va aplica hotărârea şi dacă nu, vom lua măsurile care se impun. Dar dl primar aşa cum îl ştiu, n-a făcut şi nu va face acum o ilegalitate”.

Ne întrebăm însă dacă nu era misiunea fostului prefect Mihai Capră să constate de HCL este nelegală şi să nu-i dea girul de legalitate!?

Citit 2371 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.