Mai credeţi în partidele politice?

Mai credeţi în partidele politice?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din 1990 până acum, am avut parte, la nivel naţional, şi de conduceri de stânga, dar şi de centru dreapta. Fiecare partid a încercat formule care să îi dea şanse mai mari să ajungă la putere. S-a promis, fiecare formaţiune a făcut ce a crezut de cuviinţă, oamenii politici s-au dus şi se duc de la un partid politic la altul. Mai cred oamenii în partidele politice?

Mihai, 60 de ani: “Nu am încredere în toate, dar sunt câteva în care încă mai cred că pot face ceva. Nu se realizează mai nimic. De ce aş crede când una spun şi alta fac sau, mai rău, nu fac nimic din ce promit. Sperăm că noul guvern va mai schimba puţin din imaginea pe care şi-au format-o partidele politice şi că va lua atitudine. Eu sper că noile conduceri de la Galaţi au iniţiativă”.

Dumitru Necula, 58 de ani: „Nu, nu mai cred de prin 2000-2002-2004. Totul e numai minciună şi toţi aleargă după ciolan. Interese de grup şi de partid. La noi, după mine, partidele sunt organizate în stil mafiot, inclusiv organizaţiile judeţene. E păcat că ajung la conducere numai cei care vor să fure. Şi, ce e mai rău, nici nu pot fi înlăturaţi. Nici nu am speranţe că se va schimba ceva foarte curând, pentru că tinerii care intră în partide sunt pervertiţi şi ei şi nu prea văd cum s-ar putea schimba, în situaţia asta, ceva. Tinerii învaţă de la cei bătrâni şi se formează un cerc vicios”.

Ioana, 64 de ani: „Păi, nu prea sunt convinsă, nici nu mai ştiu ce să zic. Ne-au cam buimăcit. Stau în dubii pentru că s-au schimbat atâtea şi niciodată nu a fost mai bine. Tinerii poate au şansă. Să sperăm că de data asta vom putea să ieşim din lanţul acesta al neputinţei, al greşelilor, al minciunilor, pentru că vin din urmă mulţi tineri. Au început să ajungă la conducere şi tineri şi sperăm că o să fie mai bine”.

L.M., 21 de ani: „Nu, nu cred în partide. Am făcut şi eu parte dintr-un partid, dar nu mi s-au părut serioşi. Clar nu mai cred în partide”.

Citit 979 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Ianuarie 2013 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.