În sfârşit, noi contracte! Laptele şi cornul se întorc în şcoli

În sfârşit, noi contracte! Laptele şi cornul se întorc în şcoli
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

CJ Galaţi semnează azi un contract cadru cu două firme din Galaţi pentru furnizarea laptelui şi cornului până la finalizarea licitaţiei deschise * Pe 21 ianuarie CNSC a dat răspunsul contestaţiei firmei Risk * Se dă drumul din nou la licitaţie * În martie ar trebui să aflăm cine va fi distribuitor de lapte şi corn în anul şcolar 2013-2014


Cei 60.000 de elevi gălăţeni îşi vor primi de luni laptele şi cornul. Firma Risk a retras, pe 23 ianuarie, contestaţia pe care o făcuse către CNSC la sfârşitul lunii decembrie pe negocierea directă întreprinsă de Consiliul Judeţului Galaţi la începutul lunii decembrie. Potrivit county-managerului Costel Fotea, azi, Consiliul Judeţului urmează să semneze un contract cu acord cadru pe negocierea directă pentru lapte şi corn, iar de luni elevii îşi vor putea primi hrana. „Semnăm un nou contract cu acord cadru cu două firme, astfel încât cele două pot furniza laptele şi cornul până se finalizează licitaţia deschisă. Să nu se mai întâmple ca elevii să nu îşi primească hrana”, ne-a spus Costel Fotea.
Despre ce firme este vorba vom afla în cursul zile de azi, pentru că CJ Galaţi nu a vrut să divulge numele acestora înainte de semnarea efectivă a contractelor. Cert este că noile firme sunt din Galaţi, iar firma Risk rămânând, cel puţin deocamdată, pe dinafară.

CNSC a dispus modificări în cazul licitaţiei deschise

Pe 21 ianuarie, a venit răspunsul CNSC –ului şi în privinţa contestaţiei făcută de Risk la licitaţia deschisă pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) în toamnă. CNSC- ul a dispus ca autoritatea contractantă, adică CJ, să modifice documentaţia de atribuire în sensul celor prevăzute în motivare, în termen de 10 zile şi tot în acelaşi termen modificările să fie publicate pe SEAP.

Motivele contestaţiei

Cerinţele firmei Risk, aprobate de CNSC, sunt, printre altele, modificarea obiectului contractului, prin acceptarea furnizării şi a iaurtului; modificarea caietului de sarcini cu privire la modul de distribuţie al produselor, zilnic, bisăptămânal, săptămânal; eliminarea cerinţei privind deţinerea punctului de lucru în municipiul Tecuci; acceptarea subcontractanţilor; completarea cerinţei privind prezentarea autorizaţiei sanitar veterinară pentru schimburi intracomunitare cu produse alimentare de origine animală; eliminarea licenţei de fabricaţie; modificarea tipului de ambalaj; modificarea valorii estimate.

De ce durează atât de mult timp licitaţia

Potrivit county-managerului, Costel Fotea, procedura pentru o licitaţie deschisă nu este atât de simplă, mai ales când apar şi contestaţii. Cursul licitaţiei a fost după cum urmează: pe 9 octombrie documentaţia a fost trimisă la ANRMAP şi abia pe 16 noiembrie a fost validată. Pe 20 noiembrie ea a fost urcată pe SEAP şi pe 7 ianuarie ar fi trebuit să se fi încheiat, dacă pe 3 decembrie nu ar fi apărut contestaţia firmei brăilene Risk. Pe 15 decembrie s-a trimis documentaţia către CNSC, iar răspunsul lor a venit pe 21 ianuarie. „În aceste circumstanţe, în baza modificărilor dispuse, noi facem o erată, iar mâine (azi n.r.) ar trebui ca licitaţia să apară pe SEAP, iar pe 25-28 februarie să deschidem ofertele. Se studiază ofertele şi se desemnează un câştigător. Aproximativ pe 15 martie ar trebui să avem contract pentru corn şi lapte pe perioada 2013-2014”, ne-a explicat reprezentantul CJ.

Programul, împărţit pe zone

Pentru ca produsele să fie furnizate zilnic şi ele să fie cât mai proaspete, Consiliul Judeţului a deschis opt licitaţii pe zone, câte patru pentru lapte şi patru pentru corn. Zonele sunt Pechea, Tg. Bujor, Tecuci şi Galaţi – Vânători. Valorile contractelor pe zone pentru lapte sunt: pentru Pechea – 1.885.443 de lei, Tg. Bujor – 1.722.644 lei, Tecuci – 2.362.154 lei, Galaţi – Vânători – 3.778.458 de lei. Valorile contractelor pentru panificaţie sunt: Pechea – 1.118.483 de lei, Tg. Bujor – 1.021.907 de lei, Tecuci – 1.401.277 de lei şi pentru Galaţi – Vânători – 2.241.459. În total, contractele ar însuma aproape 5,8 milioane pe corn şi aproape 9, 8 milioane pe lapte. Contractele vor fi făcute cu acord cadru de 16 luni.

Citit 2757 ori Ultima modificare Joi, 24 Ianuarie 2013 21:30

3 comentarii

 • postat de Doctorul
  Vineri, 25 Ianuarie 2013 23:53
  Ai spus Ion, ai spus Nimic, doi soricei rosi de boala curiozitatii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Nimic
  Vineri, 25 Ianuarie 2013 13:08
  In sfarsit...nimic. Aceleasi ilegalitati! Bacalbasa nu face altceva decat sa faca aceleasi ilegalitati ca si pana acum! Bacalbasa...te doare in cot de Galati si de copiii Galatiului! Esti jalnic si sub orice critica! Nici macar amuzant ca inainte nu mai esti! Hai pa!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ion
  Vineri, 25 Ianuarie 2013 10:50
  1. Nu exista "negociere directa" in toata legislatia privind achizitiile publice, poate vreti sa spuneti "negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare"- vezi art. 122 lit.(c) din OUG nr. 34/2006. 2. Aveti grija domnule county-manager la conditiile legale prevazute de acest articol de lege, mai exact daca va aflati intr-o situatie de "de extremă urgenţă, determinate de evenimente imprevizibile şi care nu se datorează sub nicio formă unei acţiuni sau inacţiuni a autorităţii contractante". Faptul ca dvs. ati initiat o procedura de achizitie corn-lapte in luna octombrie, cand culmea scoala era inceputa, tine chiar de management, si nu are nicio legatura cu "imprevizibilitatea". 3. Sunt curios ce scuze veti gasi cand, probabil vreun organ de control, va constata ca sunteti in afara legii... si se vor achita amenzi din banii publici. 4. Cand dati interviuri cititi despre ceea ce vorbiti sau apelati la cineva care se pricepe, probabil o fi cineva in tot CJ-ul. 5. Noroc cu RISK-ul ca si-a retras contestatia... ca pe baza documentatiilor facute de CJ...sunteti jalnici!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.