Un imobil pentru grădiniţe contra unei datorii la buget: Galmopan îşi plăteşte birurile „în natură”
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Un imobil pentru grădiniţe contra unei datorii la buget: Galmopan îşi plăteşte birurile „în natură”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Primăria, interesată şi de halele combinatului


Aleşii locali şi-au dat acceptul pentru preluarea în domeniul public al Galaţiului şi administrarea Consiliului Local a unui imobil proprietatea SC Galmopan SA. Spaţiul respectiv este situat la parterul blocului C120 din Micro 39 şi interesul municipalităţii este justificat de faptul că imobilul se află într-o zonă unde are în vedere reabilitarea şi modernizarea spaţiilor publice urbane în grădiniţe. Nu e prima dată când aleşii locali preiau un imobil aparţinând Galmopan. În 2010, la iniţiativa fostului primar Dumitru Nicolae, aleşii au aprobat preluarea în administrare a unui alt imobil, situat pe strada Ana Ipătescu nr. 12.

Galaţiul va fi beneficiar, nu proprietar

Primarul Marius Stan a explicat motivele acestei preluări, precizând că la fel se va proceda şi cu societăţi aflate într-o situaţie similară. „Galmopan varsă taxe şi impozite la bugetul de stat. Statul, prin ANAF, poate ca, în contul unei datorii pe care o are contribuabilul la bugetul de stat, să preia un bun în proprietate, bun pe care îl dă în administrare gratuită unităţii administrativ teritoriale. Administraţia locală câştigă fără a face nimic. Este un sprijin din partea statului pe care trebuie să fii inconştient să-l refuzi!”, a punctat Marius Stan.

Edilul şi-a manifestat ferm interesul faţă de halele ArcelorMittal. „Încercăm să facem la fel cu cel mai mare contribuabil de pe zona noastră, ArcelorMittal, să dezvoltăm un miniparc sau un al doilea parc industrial în halele pe care ei le-au disponibilizat, şi unde sunt toate utilităţile dorite de un potenţial investitor. Cei de la Arcelor sunt în discuţii cu o uzină care vrea să-şi mute toată activitatea pe platforma UPSRS, urmând ca demersurile legale să se facă între cele două societăţi şi ANAF, noi fiind doar beneficiarii. Întreprinderea respectivă va crea 600 de locuri de muncă în domeniul turbinelor, generatoarelor”, a precizat primarul.

Kartodromul, cap de listă

Aşa cum v-am mai informat, pe masa aleşilor locali a ajuns o listă lungă de imobile pe care Galmopan este dispus să le dea în plată în vederea stingerii obligaţiilor la buget, explicând că se confruntă cu o „temporară lipsă de lichidităţi care a făcut să întârzie cu plata obligaţiilor”. În adresa trimisă primarului Marius Stan, grupul de firme Galmopan Galaţi îşi manifestă disponibilitatea de a renunţa în favoarea Primăriei la o serie de terenuri, imobile care pot fi transformate în locuinţe sociale, birouri şi spaţii comerciale. Cap de listă este fostul kartodrom (23.638 de mp în Grădina Publică) pe care Galmopan îl consideră pretabil pentru construirea unor blocuri ANL. „După ce vom intra în posesia imobilelor, vom încerca să le amenajăm în folosul nostru, pentru că nu sunt proprietatea noastră, ci în folosinţă gratuită. Iar amenajarea de locuinţe este cea mai stringentă”, a precizat primarul.

 

Citit 2536 ori Ultima modificare Marți, 05 Februarie 2013 17:23

5 comentarii

  • postat de Marcel
    Miercuri, 06 Februarie 2013 10:40
    Pana in la sfirsitul anilor 60 in locul unde se afla KARTODROMUL era groapa de gunoi a orasului prin care se acoperea o balta care exista acolo.Fiind la liceu,in vacanta de vara prin 1963 m-am angajat la TRCL sa castig un banut, care facea acolo un canal in ce se aruncase care era acoperita cu pamant galben, pentru intoducerea unor conducte mari pentru a capta apa de la izvoare prin drenaj(va inchipuiti ce duhoare emana atunci cind am ajuns la la circca 1,5 m) .Oare de pe atunci actualii proprietari ai GALMOPAN visau ca vor deveni stapani?Au luat pe moaca si acum ofera pentru a acoperi datorii celor care au dat acestora pe moaca=STATUL ROMAN
    Nu cred ca se vor putea vreodata blocuri pe acest teren ,daca se putea pana in '89 s-ar fi construit,atunci avean meseriasi care hotarau unde se poate construi si unde nu.
    0
    0
    Raportează
  • postat de coco
    Miercuri, 06 Februarie 2013 07:41
    e greu de inteles, trebuie intrebat pe de neinlocuitul Onica care nu-l poate schimba nimeni, oare e cel mai destept economist din urbe? nu, e cel mai corupt si cel mai mafiot, cate spatii si actiuni are oare la "marii afaceristi " Herascu ar trebui cautat la dinti ca nu-i cheie de biserica
    0
    0
    Raportează
  • postat de SB
    Miercuri, 06 Februarie 2013 07:40
    In zona Kartodromului daca sapi jumatate de metru dai de apa ...
    0
    0
    Raportează
  • postat de IC
    Miercuri, 06 Februarie 2013 07:09
    Locuinte langa calea ferata si depou ,poate pentru surzi.............Este bine si asa ,tot se recupereaza ceva ,nu ca in cazul iertarii de datorii a combinatului .Poate acum avea si orasul o sursa de apa propie si nu era la mana indienilor si a altor natii....
    0
    0
    Raportează
  • postat de Incredibil domnu Onica!
    Miercuri, 06 Februarie 2013 06:58
    Orice rau-platnic de taxe si impozite isi pierde bunurile in favoarea fiscului. Ei, pe fratii Herascu ii pasuim, le luam bunurile doar cu imprumut, sa nu se supere. Probabil si la niste chirii astronomice socotite in contul datoriei. Cat de mafioti pot sa fie astia de la fisc incat sa faca astfel de intelegeri cu rau-platniciii de tip mafiot, care au pus mana pe tot ce avea orasul mai bun, libraria centrala, tipografie, fabrica de paine, de lactate, kartodrom etc.?
    Uite ASA de mafioti.
    0
    0
    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.