Părerea gălăţenilor despre munca în folosul comunităţii

Părerea gălăţenilor despre munca în folosul comunităţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fiecare beneficiar al venitului minim trebuie să presteze un anumit număr de ore de muncă în folosul comunităţii. Dacă se văd sau nu aceste ore de muncă, iată care este opinia gălăţenilor:

Livia, 62 de ani: „Trebuie create locuri de muncă. Trebuie oferită şansa unui loc de muncă şi atunci, categoric, nu vom mai avea asemenea situaţii. Dacă primesc venitul minim garantat, trebuie să muncească. Dacă trebuie să presteze un anumit număr de ore, atunci ar trebui să le efectueze la randament maxim. Planificate şi organizate, nu în prostie. Dacă îşi scot adeverinţe medicale ca să nu muncească, ar trebui să nu primească ajutorul social. Ar trebui să se facă verificări în cazul celor care au adeverinţe medicale. Cum la orice loc de muncă trebuie să îţi desfăşori activitatea corect, aşa şi pentru venitul minim garantat, beneficiarii ar trebui să îşi desfăşoare munca în folosul comunităţii. Ar trebui folosiţi mai mult la curăţenia oraşului. Oraşul arată jalnic. Mai ales acum, în primăvară”.

Adrian, 61 de ani: „Ar trebui să facă munci din acestea mai uşoare, dat cu mătura prin cartiere, strâns mizeria de la câini. Cartierele oraşului sunt pline de mizerie, fie că sunt deşeuri, fie dejecţii ale câinilor. Trebuie să mergi prin cartiere ca pe tabla de şah. Bineînţeles că ar trebui folosiţi mai mult în muncile în folosului comunităţii. Şi deţinuţii ar trebui folosiţi la curăţenia oraşului. Înainte cum se scoteau deţinuţii la curăţenie?! Mergeau pe Faleză. Acum îşi scot adeverinţe că sunt bolnavi”.

Rodica Gâlceavă, 60 de ani: „Dacă sunt sănătoşi, dacă sunt tineri, sigur că ar trebui să presteze muncă în folosul comunităţii, sigur că ar trebui să muncească pentru fiecare ban pe care îl iau. Eu am muncit 36 de ani. Sunt pentru muncă, trebuie să se muncească. Munca nu este o ruşine, munca te întinereşte. Dacă nu ieşi din casă, te prosteşti. Apare şi depresia dacă nu munceşti. E bine pentru sănătate, în primul rând, să muncească. Totul trebuie făcut cu dragoste. Dacă nu faci ceva cu iubire, dacă nu munceşti, înseamnă că nu ştii să trăieşti, că te-ai născut degeaba şi nu ai valoare ca om”.

Citit 1406 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Februarie 2013 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.