Proiecte prin Programul Naţiunilor Unite de Dezvoltare: Blocul G4 va fi reabilitat

Proiecte prin Programul Naţiunilor Unite de Dezvoltare: Blocul G4 va fi reabilitat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Blocul G4 din spatele Spitalului Judeţean îşi va schimba faţa, în urma unei finanţări prin Programul Naţiunilor Unite de Dezvoltare. Ieri, în cadrul şedinţei de lucru a Biroului Judeţean pentru Romi, din cadrul Prefecturii, reprezentanta romilor, Viorica Gotu, a făcut o prezentare a celor mai importante proiecte de viitor. Potrivit Vioricăi Gotu, Primăria municipiului Galaţi a solicitat şi a câştigat aprobarea finanţării a două fişe de proiect prin Programul Naţiunilor Unite de Dezvoltare, printre care şi reabilitarea blocului G4 din Micro 19. Suma aprobată pentru reabilitarea blocului G4 este de 3.500.000 euro. „Proiectul încă nu e finalizat, sunt doar fişele de proiect. Banii cu siguranţă nu sunt suficienţi pentru ce se doreşte acolo. Această modernizare constă într-o reconstrucţie totală, pe tot ce înseamnă instalaţie sanitară, instalaţie electrică, curăţenie. Probabil va şi o componentă de consiliere a cetăţenilor care vor locui acolo, astfel încât să ştie cum să păstreze curăţenia, să păstreze bunurile, pentru că nu sunt numai ale lor, deci o educaţie cetăţenească în ceea ce priveşte folosirea unui bun care nu este al lor”, a explicat Viorica Gotu. Aceasta a mai adăugat că nu este prima tentativă a Primăriei de a reabilita blocul, a mai fost scris un proiect în mandatul trecut, dar nu a fost finanţat. „Blocul va avea toate condiţiile pentru ca oamenii străzii să fie cazaţi temporar până când li se găseşte o locuinţă în altă parte. Sunt familii întregi care prin retrocedare rămân pe dinafară”, a mai spus reprezentanta romilor.

Centru multifuncţional pentru romi
A doua fişă de proiect aprobată pentru finanţare este pentru un Centru Multifuncţional pentru romi. „Primăria municipiului Galaţi cu siguranţă are specialişti buni, pentru că altfel nu ar fi putut ca, din patru localităţi Cluj, Bucureşti, Brăila, Galaţi, doar Galaţiul şi Brăila să primească aprobare pentru finanţări pe două fişe de proiect. Se doreşte crearea unui Centru Multifuncţional, cu o finanţare de 1.848.000 euro, probabil că se adaugă şi finanţarea Primăriei municipiului Galaţi, care va fi în procent de 20 la sută”, a explicat reprezentanta romilor de pe lângă Prefectura Galaţi, Viorica Gotu. Centrul ar urma să fie amplasat pe strada Ştiinţei.

Citit 2771 ori Ultima modificare Joi, 14 Februarie 2013 17:08

6 comentarii

 • postat de renegatul
  Duminică, 17 Februarie 2013 02:45
  Asta suna a mega business dar nu pt amarastenii aia de la g4 ...ori madam viorica si Cu cei din primarie impart prada ori o impart prin viitoarea firma care VA " castiga" lucrarea... Mai mult de 500 m de teava nu intra intr-uun bloc Ca ala, iar cabluri electrice mai mult de 1 km nu cred Ca e nevoie...pt o valoare de 3,5 milioane euro?!!! ...mai bine schimbam stilul de constructie si le facem 175 de case in cartierul Cantemir...pe structura de lemn 2 camere Cu baie si bucatarie intr-un perimetru de 70mp si Cu Garaj langa casa pt cei care au vreun atelaj ..cred Ca ar fi destul de rezonabil pt populatia din g4 si g5...iar blocurile sa fie apoi demolate sa facem loc pt o viitoare parcare supraterana care poate deservi spitalul...stadionul...Sau pt restul cartierului...din care primaria poate scoate bani buni pe termen lung.
  Dar sunt convins Ca banii si-i vor imparti intre ei vor da o spoiala Cu var de ochii lumii, starpesc UN musuroi de furnici si spun Ca au facut deratizare generala...bla bla-uri.
  0
  0
  Raportează
 • postat de florin
  Vineri, 15 Februarie 2013 15:05
  In proiecte trebuie sa se prevada: grajduri pentru adapostirea cailor si carutelor, camere speciale pentru depozitat PET-uri, rastele pentru cutite si bate, foisor pentru gratar, ring pentru dansuri, loc de dat cu capul atunci cand se consuma prea mult alcool, vreo 4-5 magazine prevazute cu caiete, punct de prim ajutor pentru injunghiati, punct de inmatriculare al autovehiculelor apartinand Bulgariei si multe altele. Asteptam propuneri din partea populatiei
  0
  0
  Raportează
 • postat de @pepeman
  Vineri, 15 Februarie 2013 14:17
  @pepeman, ai dreptate... dar, vorba ceea, ceea ce vezi nu-i adevarat... daca-i fugaresti cu parul cand ii prinzi la furat in curtea ta zice ca-i discriminezi! tre' sa-i lasi sa se infrupte din munca ta fara sa scoti o vorbulita si, daca n-au patruns deja in casa, poti sa-i inviti tu si sa le dai ce ai mai bun sa nu se simta tziganu' discriminat... unde mai pui ca se inmultesc ca gandacii de bucatarie si tot tu le dai sa manance ca, de, platesti impozite si taxe iar pura deii te scuipa-n cap!
  0
  0
  Raportează
 • postat de pepeman
  Vineri, 15 Februarie 2013 13:24
  Asta cu "educaţia cetăţenească" a ţiganilor m-a făcut să râd cu lacrimi. restul poveştii mă face să plâng.
  Şmecherii din Vest le aruncă un os baragladinelor ca să nu se ducă peste ei, acolo. Să zicem că se face super-magherniţa din banii lor, dar mai departe cine plăteşte? Tot cioroiul aspiră la un Taraf TV sau un grătar pe aragaz după ce s-a terminat parchetul, dar să achite facturi n-ai să vezi, aşa că asta va fi treaba Primăriei, adică a noastră. Când vine vorba despre ţigani, degeaba stai cu mâna pe portofel că-ţi scoate banii din el statul, generos cu rapandulele. Ca să nu mai zic de costurile sociale, damful specific şi sursa de păduchi. Nu mai bine ne inspirăm noi după o glorioasă naţiune, liderul democraţiei mondiale şi îi cazăm în rezervaţii? De ce să ne dea pe toţi cu ddt?
  1
  0
  Raportează
 • postat de Vali
  Vineri, 15 Februarie 2013 09:20
  se umple iar talciocul cu gresie, robineti, chiuvete si WC-uri SH :)))
  PS. in reabilitarea asta intra si carutele parcate in fata blocului?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Larry2
  Vineri, 15 Februarie 2013 09:08
  Bani aruncati pe fereastra.Mai bine era sa reabilitati blocul prin demolare si reconstructie undeva depaaaarte in afara orasului.Asta e "tichia de margaritar" de care aveam absoluta nevoie.Sper totusi SA NU SE GASEASCA fonduri pentru acest proiect.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.