Averile de la Prefectura Galaţi

Averile de la Prefectura Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Declaraţiile de avere şi de interese depuse de noii reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu sunt aproape goale. Noroc de vechii înalţi funcţionari publici ai Prefecturii, care au mai găsit câte ceva de scris în declaraţii.

Prefectul Claudiu Brînzan n-a completat decât două rubrici ale actului de avere: numele şi veniturile obţinute în calitate de director adjunct al Zonei Libere Galaţi. Toate celelalte capitole ale documentului: bunuri imobile, mobile, active financiare sau datorii sunt barate cu o linie, semn că prefectul nu are de niciunele.

În consecinţă, tot ceea ce vă putem spune despre averea prefectului judeţului Galaţi este venitul anual încasat de la Regia Autonomă Administraţia Zonei Libere Galaţi – 69.087 de lei. Nici în actul privind interesele, prefectul nu a avut nimic de declarat.

„Nu este cazul”

„Nu este cazul” este formula care acoperă aproape fiecare rubrică a declaraţiei de avere depuse de subprefectul Cosmin Păun.

Potrivit documentului, Păun deţine un teren agricol la Tulnici, cumpărat în 2003 şi o casă de locuit la Rucăr, dobândită în 2005. La capitolul venituri anuale, Păun declară: dividende de 100.000 de lei de la RS Industrie, un salariu de 12.000 de lei de la RS Trading, şi indemnizaţia de consilier local de 7.500 de lei.

Potrivit declaraţiei de interese, subprefectul Cosmin Păun este membru fondator în Asociaţia „CCC Dunărea de Jos”, aflată în curs de constituire şi asociat la RS Industrie şi RS Trading.

Sighinaş, prima declaraţie

Proaspăt numită în funcţia de inspector guvernamental, Marcela Sighinaş s-a grăbit să-şi declare averea, aşa cum, potrivit legii, este obligat să facă fiecare demnitar.

Potrivit documentului, fosta subprefectă a Galaţiului deţine: două terenuri intravilane, ambele obţinute în 2007, unul la Smârdan, de o mie de metri pătraţi, şi unul la Galaţi, de 465 metri pătraţi, două apartamente (cumpărate în 1999 şi, respectiv, 2000), un garaj şi un Renault Megane din 2005. Marcela Sighinaş a început în 2008 să-şi construiască o casă de 300 de metri pătraţi.

Dna Siginaş ar putea fi invidiată pentru pedanterie şi mai ales pentru bijuteriile de familie şi cele cumpărate de-a lungul vieţii, podoabe în valoare de 50.000 de lei. Aceeaşi valoare o au şi obiectele de artă şi fond de carte veche.

Marcela Sighinaş mai declară venituri anuale în valoare de 72.582 şi, cu toate că nu precizează sursa, tindem să credem că e vorba de indemnizaţia de subprefect pe opt luni. 

Normal ar fi fost ca şi declaraţia de avere a fostului prefect, actualmente inspector guvernamental, Gabriel Panaitescu să poată fi accesată, dar, din păcate, ea lipseşte de pe site-un prefecturii. Se pare că şi Panaitescu a aplicat metoda fostului prefect Mihai Capră care nu şi-a depus declaraţia de „rămas bun” de avere şi de interese, dispărând de pe site-un Prefecturii ca şi cum n-ar fi fost.

O subprefectă transparentă

Subprefecta Aurica Luchiniuc şi-a actualizat declaraţia de avere în vara anului trecut.

Potrivit documentului, Luchiniuc stă foarte bine la capitolul imobiliare: două terenuri intravilane în Galaţi şi trei terenuri agricole în Suceveni, Galaţi şi Lepşa, două apartamente, o casă de locuit şi una în construcţie.

Luchiniuc are de plătit un credit la o bancă, în valoare de 110.000 de lei. Din arendă, subprefecta a mai obţinut anual 1.200 de lei.

Indemnizaţia de subprefect i-a adus dnei Luchiniuc un venit anual de 90.425 de lei. E limpede că un câştig similar îl aşteaptă şi pe subprefectul Păun, iar unul ceva mai consistent pe proaspătul prefect Brînzan.

Citit 1739 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.