Amenzi usturătoare în transportul judeţean

Amenzi usturătoare în transportul judeţean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Regulamentul pentru efectuarea serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate speciale în judeţul Galaţi, emis prin Hotărârea Consiliului Judeţului Galaţi nr. 138 din 29 ianuarie, stabileşte, la capitolul „Răspunderi şi sancţiuni”, o serie de pedepse usturătoare pentru cei care îl încalcă.

Amenzile cele mai grase, de la 10.000 la 30.000 de lei, se pot da, printre altele, pentru folosirea de către un operator de transport a documentelor altui operator, folosirea unei maşini care nu este în proprietatea operatorului, pentru  taxarea călătorilor diferit faţă de cele stabilite prin contract  etc.

De la 1.000 la 5.000 de lei se dau celor care fac serviciul de  transport judeţean fără a deţine licenţa de traseu. Amenzi ceva mai mici, între 1.000 şi 3.000 de lei, primesc cei care nu respectă punctele de îmbarcare a călătorilor.

Şi ca să mai uităm de usturătoarele amenzi, citim în Regulament şi definiţia autobuzului: „autovehicul cu cel puţin 4 roţi şi o viteză maximă constructivă mai mare de 25 km/h, conceput şi construit pentru transportul de persoane pe scaune şi în picioare, care are mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto.”

Nu ni se prezintă însă definiţia microbuzului, care poate atinge şi el descrierea de mai sus inclusiv ca număr de locuri şi care efectuează, de asemenea, curse judeţene.

Citit 1052 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.