Vox populi: Ce se poate face cu 4.000 de euro

Vox populi: Ce se poate face cu 4.000 de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă am împărţi bugetul Galaţiului pe ultimii zece ani, am vedea că i-ar reveni fiecărui locuitor aproximativ 4.000 de euro. Dacă Primăria v-ar fi dat pe mână banii aceştia, ce-aţi face pentru Galaţi, cum aţi folosi banii? Se simte că Primăria a cheltuit banii aceştia în folosul nostru?

Lucian Vişan, 41 de ani: „Cred că aş încerca să folosesc banii pentru a crea un sistem administrativ care să reducă birocraţia. E cam puţin 4.000 de euro, dar dacă ar fi să punem banii la comun, ar trebui să îi investim într-un sistem admnistrativ. Acum trebuie să baţi la o sumedenie de uşi ca să afli de ce acte ai nevoie pentru a rezolva o problemă, apoi la o altă sumedenie de uşi pentru a verifica actele. Pe site-urile instituţiilor de multe ori nu găseşti toate actele de care ai nevoie. În străinătate intri pe o uşă şi ieşi pe cealaltă. Trăiesc în Franţa, dar am trăit şi în Canada, şi lucrurile decurg altfel acolo. Birocraţia de aici este mult prea greoaie. Şi, mai mult decât atât, serviciile lasă de dorit. Există o lipsă de civilizaţie, lipsesc manierele. Dacă ar fi să mai investesc în ceva, cred că aş băga banii într-un program de educare a personalului administrativ, un program de băgat valori şi principii în oameni. Când intri în birourile lor, îţi dau senzaţia că tu eşti elevul şi ei sunt profesorii, există o lipsă de respect”.

Gheorghe Negruţ, 66 de ani: „Aş încerca să pun pe picioare o afacere cu banii aceştia, astfel aş crea şi nişte locuri de muncă. Aş încerca să grăbesc anumite lucrări, precum cele de la Grădina Publică, pentru că stă de prea mult timp închisă. De asemenea, aş încerca să creez nişte spaţii pentru protecţia câinilor, care acum umblă pe străzi şi muşcă oamenii. Plătim taxa de ecarisaj, dar tot pe străzi rămân. Este penibil”.

Damian Niţă, 80 de ani: „Nu se vede că s-ar cheltui atât. Banii tot de la noi provin, dar nu se vede. Nu se spală străzile, copacii se usucă. Cu siguranţă, aş avea mai multă grijă de modul cum aş administra banii şi oraşul”.

Citit 921 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Mai 2013 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.