Ziua Mondială a Apei

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Duminică, 22 martie, pe întreg mapamondul se celebrează Ziua Mondială a Apei.

Decizia de a se sărbători acest eveniment de mediu a fost adoptată prin rezoluţia 47/193 din 22 decembrie 1992, în cadrul Adunării Generale a ONU de la Rio de Janeiro. Scopul acestei sărbători este să promoveze conştientizarea populaţiei privind contribuţia resurselor de apă la productivitatea economică şi la bunăstarea socială.

În fiecare an, ţările îşi reunesc eforturile pentru a găsi cele mai bune solutii de a oferi cetăţenilor o apă cât mai curată. Aflată la a IV-a ediţie, în România,  Ziua Mondială a Apei 2009 aduce în acest an în atenţia comunităţii internaţionale problema apelor transfrontaliere. Cele 263 de bazine transfrontaliere ale lacurilor şi apelor curgătoare se întind pe teritoriul a 145 de ţări şi acoperă aproape o jumătate din suprafaţa Pământului.

Din păcate, pe planetă apa este inegal distribuită. Potrivit ultimelor studii, încălzirea globală şi creşterea demografică vor accentua şi mai mult lipsa de apă potabilă. Cercetătorii susţin că în prezent o treime din populaţia lumii trăieşte fără acces la apă de calitate.

Potrivit informaţiilor pe care ni le-a transmis Carmen Sandu, directorul executiv al Agenţiei Regională pentru Protecţia Mediului Galaţi, Ziua Mondială a Apei este marcată în urbea noastră printr-o serie de activitaţi menite să conştientizeze populaţia, în special generaţia tânără, prin distribuirea de pliante, lecţii deschise la Ecoşcoala nr. 2 şi o lecţie interactivă pe data de 20 martie a.c., la sediul ARPM, cu elevii Ecoşcolii nr. 2 şi ai Şcolii nr. 5 din Galaţi.

Cu această ocazie, într-un cadru festiv, se încheie şi Campania „Preţuieşte apa!”, iniţiată pe 15 decembrie anul trecut, prin acordarea de diplome micuţilor participanţi.

Citit 864 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.