Extindere de habitat la Grădina Zoologică: Uite lupul, nu e lupul!
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Extindere de habitat la Grădina Zoologică: Uite lupul, nu e lupul!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un cititor destul de alarmat ne-a informat că "au scăpat lupii" de la Grădina Zoologică. Evident, cum perspectiva Pădurii Gârboavele plină de lupi fioroşi nu e tocmai una liniştitoare, ne-am interesat să vedem despre ce este vorba. Aşa am aflat că, într-adevăr, lupii nu se mai aflau în cuşca lor obişnuită! Dar asta nu pentru că ar fi evadat de la Zoo, ci pentru că au fost mutaţi temporar din habitatul lor, dar tot în cadrul Grădinii, pentru extinderea gardului la habitatele pentru lei, tigri, urşi şi lupi.

Pe de altă parte, cum nu iese fum fără foc, Consiliul Judeţului, care patronează Grădina Zoologică din Pădurea Gârboavele, ne-a confirmat că ceva, ceva tot a fost. Anume că, în urma transferului ar fi ieşit unul dintre lupi, dar că el s-a întors repede la haită. O fi fost speriat, săracul lup, de perspectiva de a trăi printre oameni... În fine, iată ce ne-a explicat consiliera din cadrul cabinetului CJ Galaţi, Paraschiva Vintilă: „Se lucrează la extinderea gardului şi din acest motiv lupii au fost mutaţi într-o altă locaţie, tot în incinta Grădinii. A ieşit unul, într-adevăr, dar nu a fost în nici un moment vreun pericol. Sunt sperioşi, nu fac niciun rău, şi se întorc repede la haită”. De altfel, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, Emil Strungă, deşi a fost informat despre transferul lupilor, nu avea cunoştinţă de păţania cu lupul rătăcitor.

Dar cum, poate, nimic nu este întâmplător, miercuri, în şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţului, s-a aprobat modificarea hotărârii de Consiliu 232/2009 privind valoarea investiţiei de modernizare a Grădinii Zoologice. Modificarea sumei a fost cauzată de lucrări suplimentare la extinderea habitatelor exterioare pentru carnivorele mari, astfel încât să fie posibilă mărirea familiilor. Dacă în 2009 valoarea investiţiei era stabilită la 13,5 milioane de lei, săptămâna aceasta, valoarea a fost actualizată la 15,2 milioane de lei.

Citit 2018 ori Ultima modificare Joi, 30 Mai 2013 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.