Maratonul voturilor la Consiliul Local: Directorul Pieţelor, vârât în corzi de aleşii opoziţiei

Maratonul voturilor la Consiliul Local: Directorul Pieţelor, vârât în corzi de aleşii opoziţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mai puţin de-o oră le-a luat aleşilor să voteze cele 41 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local


Singurul punct fierbinte l-a constituit raportul de control efectuat de Camera de Conturi Galaţi la SC Administraţia Pieţelor Agroalimentare Galaţi. Aşa cum v-am mai informat, valoarea estimativă a abaterilor constatate pentru activitatea desfăşurată de Pieţe în 2012 se ridică la 900.000 de lei.

Nereguli şi explicaţii

Consilierii PP-DD Marian Alexandru şi Victor Malinovici, dar şi consilierul PDL Mihai Alin i-au cerut directorului Pieţelor, Eugen Zaharia, explicaţii pentru multiplele nereguli găsite de Camera de Conturi. Aşa cum aţi putut citi pe larg în "Viaţa liberă" un autoturism Skoda Octavia Business, în valoare de peste 35.700 de euro, cumpărat nelegal, în leasing, şi indemnizaţii prea mari plătite directorului Zaharia sunt cele mai mari abateri din raport. Senin, directorul Pieţelor a declarat că la cinci din cele 12 nereguli a făcut contestaţie la Curtea de Conturi a României, iar celelalte şapte au fost rezolvate în timpul controlului. Despre achiziţia limuzinei, directorul a spus că de fapt a fost o greşeală: „Am cumpărat trei autoturisme prin programul RABLA, numai că, din greşeală, la una dintre maşini au fost duse două tichete, aşa că o maşină a fost cumpărată în leasing. Dacă am fi închiriat o maşină plăteam mult mai mult decât o rată”. Camera de Conturi a descoperit că, în perioada ianuarie – decembrie 2012, lui Zaharia i s-a plătit o remuneraţie lunară de 6.793 de lei, care depăşea nivelul de 5.474 de lei lunar, plus spor de vechime, indemnizaţia de conducere şi alte prime. Şi că, în perioada mai 2010 – decembrie 2011, i s-au plătit, în plus, prima brută de 2.425 de lei, pentru postul de director de dezvoltare ocupat prin cumul de funcţii, tichete de masă şi tichete cadou. Eugen Zaharia a susţinut că a fost respectată legislaţia în vigoare.

Citit 2267 ori Ultima modificare Vineri, 28 Iunie 2013 10:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.