S-au reluat lucrările la parcarea de TIR-uri, după şapte luni de blocaj

S-au reluat lucrările la parcarea de TIR-uri, după şapte luni de blocaj
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai puţin de 626.989 de lei va plăti Primăria Galaţi firmei Vega '93 SRL pentru lucrările de terasamente necesare parcării de TIR-uri de pe Drumul de Centura. Negocierea s-a făcut fără anunţ de participare, suma de la care s-a plecat fiind de 627.500 de lei. Aceste lucrări au ţinut pe loc mai bine de jumătate de an investiţia în valoare de 7,1 milioane de lei.

După cum v-am informat, în vreme ce maşinile de mare tonaj se pripăşesc pe unde pot, încurcând circulaţia, o investiţie pe bani europeni, parcarea de TIR-uri de pe Drumul de Centură, a lâncezit până când şi panoul care anunţă lucrarea care face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana a căzut, ostenit, în cap. Motivul pentru care este nevoie de lucrări suplimentare a fost acela că muncitorii au descoperit, la prima sapă de pământ, ca apa nu era la şase metri - cum scria în proiectul bazat pe studiile geo scoase din sertar de către Institutul de Proiectări Galaţi, ci la numai un metru! Primăria şi constructorul au găsit până la urmă soluţia pentru ca lucrările să fie reluate.

Directorul Vega ’93, Doru Chiper, ne-a declarat că vor fi depuse toate eforturile pentru ca parcarea să fie gata la finele anului. Parcarea, pe care Vega o execută pentru 3,48 de milioane de lei plus TVA, la care se adaugă suma suplimentară, va fi împrejmuită şi iluminată şi va avea o capacitate de 72 de locuri pentru maşini de mare tonaj şi 11 locuri pentru autoturisme. Pentru confortul şoferilor vor fi amenajate grupuri sanitare, un punct gospodăresc, platforme de stingere a incendiilor şi un post de pază, staţie de pompare şi rezervor de apă.

Citit 2064 ori Ultima modificare Marți, 20 August 2013 17:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.