Lucrări amânate pe Basarbiei: Trei licitaţii pentru o singură stradă

Lucrări amânate pe Basarbiei: Trei licitaţii pentru o singură stradă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În luna august a anului trecut, municipalitatea scotea la licitaţie o lucrare de reparaţii la covorul asfaltic de pe strada Basarabiei, între bulevardul George Coşbuc şi strada Traian, cu o valoare estimată de 874.000 de lei. Atunci, licitaţia a fost câştigată de Vega ’93. Anul acesta, pe 14 iunie, Primăria a făcut o altă licitaţie pentru acelaşi segment de stradă, dar pentru proiectarea şi execuţia reparaţiilor la liniile tramvai şi zidul de sprijin pe strada Basarabiei, între bulevardul George Coşbuc şi strada Traian, la preţul 806.000 de lei. Numai că, surpriză, Primăria trebuie să mai facă o licitaţie. „Cel mai mic preţ oferit a fost mai mare decât cel estimat. Licitaţia va fi reluată cât mai curând posibil”, ne-a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache. Cum vechea administraţie era obişnuită să facă totul numai pe bucăţele, aşa cum s-a întâmplat şi cu Grădina Publică, dar şi cu strada Traian, unde canalizarea a fost reabilitată sau montată nou-nouţă doar pe anumite segmente, iată că exemplele continuă. Ideea celei de-a doua licitaţii a fost ca lucrurile să meargă în paralel, să fie o treabă integrată, aşa cum arată purtătorul de cuvânt. „Licitaţia din 2012 (cu proiect anterior alegerilor) a fost numai pentru carosabil (fără spaţiul dintre liniile de tramvai, ceva de genul Gării) şi trotuare. Licitaţia din 2013 a fost pentru lucrări la linia de tramvai şi spaţiul dintre liniile de urcare - coborâre. Ideea era sa iasă ca pe Asachi, Frunzei, etc, iar lucrările să fie făcute simultan”, ne-a mai explicat Mihai Costache.

Citit 1874 ori Ultima modificare Marți, 20 August 2013 17:34

2 comentarii

 • postat de cineva care circula de nevoie pe str.Basarabiei
  Miercuri, 28 August 2013 10:12
  5.13.205.***
  Da....pana atunci cand va da cineva mai"mult" pentru a prinde lucrarea,noi(galatenii si alti turisti)care au curajul sau nestiinta sa circule pe Basarabiei rupem masinile pe banii nostri si pe taxele si impozitele platite la onor Primarie.Asa ca mai aveti de reparat la masini conform anuntului de mai sus,pana,se apropie iar alegerile si ne ducem ca handicapatii sa-i votam.Buna treaba!
  0
  0
  Raportează
 • postat de totaia
  Miercuri, 21 August 2013 09:47
  5.13.138.***
  Ce interesant! Cazul semnalat în legătură cu strada Basarbiei seamănă teribil cu cel al unei alte străzi din Galați, strada Basarabiei!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.