Dragostea de animale nu trece de scara blocului: Mulţi iubitori de câini, puţine adopţii

Dragostea de animale nu trece de scara blocului: Mulţi iubitori de câini, puţine adopţii
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pe cât de mulţi gălăţeni susţin că sunt iubitori de animale, pe atât de puţine sunt adopţiile câinilor. Potrivit lui Vasile Taşcă, şef de secţie la Serviciul Public Ecosal, dar şi Corinei Grigore, preşedinta Asociaţiei „Ajutaţi-l pe Lăbuş, adopţiile câinilor sunt foarte de rare în Galaţi. Asociaţia „Ajutaţi-l pe Lăbuş” face campanii de adopţie o dată sau de două ori pe lună, însă, conform şefei ONG-ului, în medie, pe lună, nu sunt adoptaţi mai mult de cinci câini. Totodată, reprezentantul Ecosal spune că, în ultimele luni, la padocurile gestionate de societate, nu au venit decât doi oameni pentru a lua în grijă un câine şi alţi doi ca să revendice câte un patruped. Cele mai recente adopţii sunt din luna iulie, iar în unul din cazuri câinele a fost adus înapoi. „Omul a explicat că nu se poate înţelege cu animalul şi l-a adus înapoi după câteva zile. Adopţiile sunt extrem de rare”, ne-a declarat Vasile Taşcă.

Adopţiile sunt puţine, iar oamenii care sunt într-adevăr responsabili şi serioşi sunt şi mai puţini. Unii adoptă câinii şi îi lasă din nou pe străzi, alţii renunţă la patrupede pentru că nu sunt de rasă. Chiar dacă atât tehnicianul veterinar al padocurilor aparţinând de Ecosal, cât şi oamenii din Asociaţia „Ajutaţi-l pe Lăbuş” iau datele persoanelor care „înfiază”, pentru a putea verifica dacă au într-adevăr grijă de câine şi nu-l abandonează din nou pe stradă, există multe surprize. Corina Grigore ne-a povestit cum nu demult un câine dat spre adopţie de către asociaţie a fost din nou găsit pe stradă. „A mai fost un caz în care un om care şi-a vândut casa, s-a mutat la bloc şi nu a mai vrut să ia câinele, pentru că era maidanez. Nu înţeleg, dacă e maidanez sau e de rasă nu e tot câine? Dar măcar l-a adus la noi şi nu l-a lăsat pe stradă”, a spus şefa asociaţiei.

Padocurile Ecosal adăpostesc doar 572 de câini, iar padocul Asociaţiei „Ajutaţi-l pe Lăbuş” 850, din totalul celor 25.000 de maidanezi din Galaţi. În mod normal, padocurile nu ar trebui să fie decât o poartă de trecere pentru câini, spre adopţie, însă în realitate lucrurile stau cu totul altfel.

Citit 5564 ori Ultima modificare Vineri, 06 Septembrie 2013 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.