De ce se revoltă natura în judeţul Galaţi

De ce se revoltă natura în judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Care credeţi că sunt cauzele producerii inundaţiilor şi pagubelor din judeţul Galaţi, din ultima perioadă, dar şi care ar fi soluţiile împotriva acestora?

Dragoş Pisaru, 22 de ani: „La celelalte inundaţii, mai vechi, care au avut loc din cauza umflării râurilor, cred s-au produs pagube din cauză că multe dintre case sunt construite în zone inundabile. Din start, au fost greşit construite casele. Dar acum am înţeles că inundaţiile nu s-au produs din cauza umflării râurilor, ci din cauza ploilor abundente şi a apei care a curs pe versanţi. Nu ştiu dacă problema defrişărilor ar fi o problemă majoră. În judeţul Galaţi sunt păduri, dar aici nu suntem la munte, încât să spunem că arborii ţin terenul. Aş zice mai degrabă că se petrece o schimbare climatică şi din cauza asta sunt atâtea ploi şi se produc atâtea inundaţii, pentru că multe dintre sate sunt aşezări vechi şi nu s-au întâmplat până acum asemenea dezastre. Bănuiesc că sunt foarte mari variaţii de temperatură, schimbări climatice care duc la asemenea ploi. Să spunem că pădurile ar mai putea micşora numărul inundaţiilor, pentru că un dig nu poate face nimic, atâta timp cât apa vine de sus”.

Paulina Stoica, 51 de ani: „La cât a fost de abundentă ploaia din septembrie, nu cred că se putea face nimic. Cred că schimbările climatice sunt cauza problema principală. Cred că motivele principale sunt inexistenţa căilor de scurgere, canalele colmatate, satul este prea jos. Soluţia ar fi să vorbim cu Dumnezeu să ne dea mai puţină ploaie deodată, ci treptat”.

Marcela Rodeanu, 67 de ani: „Eu cred că defrişările masive stau la baza tuturor acestor evenimente nefaste, pentru că în acest context nu mai are ce să oprească şuvoaiele care vin de pe dealuri. Dacă ar fi fost copacii, nu s-ar fi întâmplat dezastrele acestea. Defrişările au ca efect atât inundaţiile. Soluţia pe termen lung, din punctul meu de vedere, ar fi împădurirea. Altă soluţie nu există”.

Citit 1810 ori Ultima modificare Duminică, 13 Octombrie 2013 15:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.