Primăria Galaţi pregăteşte un nou padoc pentru câinii fără stăpân

Primăria Galaţi pregăteşte un nou padoc pentru câinii fără stăpân
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De vreo două săptămâni, Primăria pregăteşte un nou adăpost pentru câinii fără stăpân, pe strada Zimbrului, chiar în faţa celui vechi, aflat şi el acum în reabilitare. Padocul este construit de către firma Agios, pentru suma de 80.000 de euro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache, noul padoc va avea 120 de cuşti izolate, cu pardoseli din lemn tratat, iar în banii respectivi intră şi partea electrică şi lăzile frigorifice. Padocul va avea, de asemenea, şi un cabinet veterinar. „La sfârşitul lunii va fi gata o primă parte a padocului. Adăpostul va avea trei şiruri a câte 40 de cuşti. În funcţie de mărimea câinilor, vor putea sta câte doi, trei, patru căţei”, ne-a explicat purtătorul de cuvânt. Potrivit acestuia, va exista posibilitatea ca iubitorii de animale să adopte un câine de la distanţă şi să se ocupe de el chiar dacă acesta va rămâne în padoc.

Până acum, de la protestele împotriva eutanasierii, o singură persoană a venit să adopte un căţel de la padocul Ecosal, respectiv directorul Bibliotecii V.A.Urechia, Ilie Zanfir. „Există doar o singură persoană care a adoptat un căţel şi suntem curioşi să vedem dacă vor mai veni şi alţii să adopte vreun animal”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Reamintim că, în luna septembrie, aleşii locali au mai aprobat un proiect de hotărâre care vizează amenajarea corespunzătoare a depozitului de materiale şi a bazei de ecarisaj din strada Zimbrului, cu o valoare a investiţiei de 1.795.170 de lei.

Citit 3208 ori Ultima modificare Joi, 17 Octombrie 2013 16:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.