Europarlamentarul Titi Dumitriu - eligibil, dar mai la coada listei

Europarlamentarul Titi Dumitriu - eligibil, dar mai la coada listei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Propunerea PD-L Galaţi în lista candidaţilor partidului pentru Parlamentul European a fost depusă duminică, la organizaţia centrală din Capitală: actualul europarlamentar gălăţean Constantin Dumitriu.

Gălăţeanul este situat pe un loc eligibil, locul 11, datorită activităţii sale bune de până acum în Parlamentul European şi în Comisia de agricultură a acestuia.  Dumitriu este însă plasat mai spre coada listei, datorită performanţelor mai mici ale organizaţiei gălăţene la ultimele alegeri.

Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PD-L Galaţi, Mircea Nicu Toader, care activează în Comisia Naţională Electorală a partidului, ne-a declarat: „A contat foarte mult consensul susţinerii fiecărui candidat în regiunea de dezvoltare a fiecăruia”.

Din Regiunea de Dezvoltarea 2 S-E  fac parte, alături de Galaţi, încă cinci judeţe. „Locul a fost stabilit, între cele opt regiuni de dezvoltare, de media voturilor obţinute la alegerile pentru Consiliul Judeţean şi europarlamentare pe regiune, noi având locul penultim. Asta este motivaţia pentru care Titi nu putea să fie mai în faţă, dar contează că va fi pe un loc eligibil”. 

Toader spune că primele 13 locuri sunt apreciate ca eligibile. „De la locul 12 încolo, sunt eligibili în funcţie de rezultatele obţinute de fiecare judeţ”.

Rezultatele slabe ale organizaţiei PD-L Ialomiţa au făcut chiar ca eurodeputata Maria Petre să fie înlocuită cu alt candidat, a mai spus Toader. 

De altfel, eurodeputata anunţa săptămâna trecută că părăseşte PD-L, pentru a candida independent, nemulţumită, potrivit Mediafax, că i s-a oferit locul 30 pe listă, după aproape două decenii în partid şi o activitate europarlamentară bună.

Citit 1924 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.