Democrat-liberalul Eduard Finkelstain îşi critică şefii

Democrat-liberalul Eduard Finkelstain îşi critică şefii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi democrat-liberal convins, primarul municipiului Tecuci, Eduard Finkelstain, nu se dă în lături să critice programul naţional PD-L privind reabilitarea termică a locuinţelor. Şi criticile nu vin pentru că primarul nu şi-ar iubi partidul, ci pentru că, dincolo de doctrine şi cotizaţii, bugetul municipal este mai aproape, iar tecucenii nu pot fi ameţiţi cu vorbe goale.

„În total, la nivelul municipiului Tecuci avem 160 de blocuri, cu 7.600 de apartamente, organizate în 23 de asociaţii. Din cauza sumelor mici de la bugetul local nu vom încerca în acest an decât realizarea a două proiecte-tip, care se  vor putea aplica în cazul celor mai multe blocuri din oraş, pentru care am alocat 50.000 de lei. Trebuie făcut studiul energetic, expertiza şi apoi proiectul tehnic şi abia atunci afli valoarea lucrărilor şi poţi socoti câţi bani trebuie să aloci…”

„Ca procedură mi se pare foarte dificilă, pentru că sunt angrenate trei entităţi diferite, cu care se lucrează greu: Guvernul, administraţia locală şi asociaţia de proprietari. În plus, legislaţia nu a prevăzut situaţii care se găsesc astăzi la tot pasul. Şi în Tecuci avem blocuri în care un locatar şi-a izolat cu polistiren, altul şi-a pus doar termopane, altul a izolat  doar tavanul iar altul, doar podeaua spre subsol…”

„Apoi, în legătură cu plata proprietarilor. În lege spune că poţi începe lucrările dacă ai acceptul a jumătate plus unul din proprietari. Bun, faci lucrarea şi apoi realizezi că ceilalţi nu vor să plătească. Ce le faci?  Dar, asta este: când amesteci investiţiile publice cu cele private, e greu…”

„Eu aş fi văzut altfel soluţia: Guvernul să fi susţinut financiar integral aceste lucrări, urmând ca ulterior primăria să recupereze cheltuielile cotă-parte de la asociaţii, prin reţineri la taxe şi impozite locale”, spune primarul municipiului Tecuci.

Finkelstain a adăugat că în legătură cu acest subiect a mai apărut o problemă: locuitorii de la case s-au revoltat, nemulţumiţi că legea prevede doar reabilitarea termică la blocuri, nu şi la case.

Citit 923 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.