Galele PNL / Premiu de excelenţă pentru primarul Sibiului, Klaus Iohannis (FOTO)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Galele PNL / Premiu de excelenţă pentru primarul Sibiului, Klaus Iohannis (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Florin Cornel Diaconiţa, un tânăr în scaun rulant, a fost recompensat pentru performanţă în sport


Sala Muzicalului gălăţean a fost neîncăpătoare, ieri-seară, la cea de-a XIX-a ediţie a Galei Premiilor PNL, eveniment devenit deja o tradiţie a liberalilor gălăţeni. Momentele muzicale de excepţie oferite de artiştii teatrului au dat culoare serii. Iată cine sunt cei pe care PNL i-a considerat demni de a fi premiaţi.

Premiul pentru performanţă la învăţătură i-a fost acordat lui George Mitescu, elev la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, component al echipei care a reprezentat România la Olimpiada Internaţională de Robotică de la Jakarta. Pentru performanţă în cultură a fost recompensat profesorul Valentin Bodea. Lenuţa Lungu, asistent social în cadrul Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România, Filiala Teritorială Galaţi, a fost premiată pentru implicare în mediul social. Aceeaşi recunoaştere i-a fost acordată şi dr. Marcela Dragomir, coordonatorul Asociaţiei Suport Medical Activ.

Cel mai emoţionant moment al serii a fost decernarea premiului pentru performanţă în sport pentru succese în cursele de 1.500, 400 şi 100 de metri, la powerlifting categoria 54 kilograme, la tir cu pistolul şi în cadrul lotului României la sitting-volleyball lui Florin Cornel Diaconiţa. Apariţia tânărului sportiv în scaun rulant a făcut sala să se ridice în picioare în semn de respect şi să aplaude îndelung.

Premiul pentru performanţă în mediul de afaceri i-a revenit lui Cornel Oancea, reprezentantul Asil Group. La doar 11 ani, cu peste 70 de premii şi medalii la concursuri şi autoare a patru cărţi, Denisei Lepădatu i-a fost decernat premiul pentru tineret de performanţă. Premiul pentru performanţă în presă i-a fost acordat lui Costel Crângan, redactorul-şef al cotidianului „Viaţa liberă”. Ovidiu Tercu, coordonatorul Observatorului Astronomic al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii „Răsvan Angheluţă”, şi Alexandru Dumitriu, membru al Astroclubului „Călin Popovici”, au primit Premiul Special.

Primarul Marius Stan a ales să-i ofere Premiul Comunităţii Locale profesoarei Georgeta Antonescu, de la Şcoala Specială „Constantin Pufan”, după ce a vizionat un spectacol emoţionant oferit de persoanele cu dizabilităţi.

„Eveniment de marcă al comunităţii gălăţene”

Singura distincţie acordată unei personalităţi politice a fost Premiul de Excelenţă, oferit de liderul PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre, şi de primarul Marius Stan celui care a reuşit să facă din Sibiu Capitala Culturală a Europei şi un reper al Transilvaniei şi al României - prim-vicepreşedinte PNL, Klaus Iohannis, primarul Sibiului. Mărturisind că se simte mişcat şi onorat pentru premiul oferit, Iohannis i-a felicitat pe liberalii gălăţeni pentru seara de gală: „Aţi reuşit să transformaţi această gală a PNL într-un eveniment de marcă al comunităţii gălăţene. Este un lucru mare. Chiar la începutul galei aţi atins în mine o coardă sensibilă. Aţi început cu un elev remarcabil şi cu un profesor remarcabil, mi-a plăcut, pentru că şi eu sunt dascăl. Întreaga gală mi s-a părut de o ţinută remarcabilă! Vă felicit pentru că aţi găsit timp şi aţi avut răbdare să-i căutaţi pe cei mai buni. Sunt convins că i-aţi găsit!”.

 

Citit 2182 ori Ultima modificare Vineri, 13 Decembrie 2013 21:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.