Ce părere au gălățenii despre executarea silită a datornicilor

Ce părere au gălățenii despre executarea silită a datornicilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din cauza datoriilor mari la întreţinere acumulate, anul acesta furnizarea agentului termic a întârziat foarte mult. În ultimă instanţă, Primăria a hotărât să execute silit rău-platnicii, lăsându-i în stradă. I-am întrebat pe gălăţeni dacă sunt de acord cu măsura.

Costel Covrig, 38 de ani: „Nu, nu sunt de acord. Sunt vai de copul lor, probabil nici nu au avut bani ca să îşi plătească datoriile către Apaterm. Sunt mulţi săraci, mulţi nevoiaşi. Asta este situaţia, acesta este traiul. Nu avem ce să facem, chiar dacă din cauza rău-platnicilor suferă şi cei buni platnici. Doar nu a fost rea-voinţă, nu au cu ce. Ar trebui ca Primăria să găsească altă soluţie, să încerce să mai ieftinească puţin gigacaloria, astfel încât omul de rând să îşi poată plăti dările către Apaterm”.

Mihai Bejenaru, 68 de ani: „Nu trebuia să se ajungă aici, trebuia să se fi acţionat din timp. Nu şi-au făcut datoria administratorii de Asociaţie, nici acum nu îşi fac datoria. Nu insistă destul. Baţi la uşa omului, că doar de aia eşti plătit. Sunt mulţi administratori care au câte trei – patru asociaţii, vin numai să îşi ia salariul şi pleacă. Nu este scumpă căldura, s-a mers şi pe ideea repartitoarelor. Nu sunt de acord să fie daţi afară din apartament. Dacă scoţi apartamentul la licitaţie unde îi duci?”.

Daniel Filimon, 37 de ani: „Nu sunt de acord. Trăim vremurile acestea nefaste, grele. Nu se poate accepta aşa ceva. Se poate face o eşalonare a datoriilor, să se găsească altă soluţie. În primul rând ar trebui să nu se mai fure. Am înţeles că Apaterm a intrat în insolvenţă, dar din punct de vedere politic nu s-a dat soluţia ca el să fie dizolvat. Ar trebui să se gândească nişte mijloace de încălzire mai rentabile. Sunt foarte multe pierderi pe traseu şi tot noi plătim”.

Citit 2167 ori Ultima modificare Luni, 23 Decembrie 2013 07:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.