La aproape doi ani de la alegeri, Consiliul Judeţului Galaţi încă nu are o strategie de dezvoltare
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

La aproape doi ani de la alegeri, Consiliul Judeţului Galaţi încă nu are o strategie de dezvoltare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea Consiliului Judeţului Galaţi este acuzată că, nici după aproape doi ani de la învestirea în funcţie, nu a pus la punct o strategie de dezvoltare a unuia dintre cele mai sărace judeţe ale României. În cadrul şedinţei de la finele lunii martie, consilierul judeţean Ion Ştefan a afirmat că „în doi ani de mandat, executivul nu-şi poate lega numele decât de falimentarea Drumuri şi Poduri” şi a făcut un apel către preşedintele Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa, căruia i-a solicitat să elaboreze, cu ajutorul aleşilor şi a angajaţilor CJ, o strategie clară şi urgentă de renaştere a judeţului.

„Constat că în mandatul nostru nu ne-am legat numele de niciun proiect consistent de dezvoltare a acestui judeţ şi cred că nici în perioada următoare, la modul în care se derulează lucrurile, nu o vom face. Poate că nu ar trebui să vorbesc acum, dar faptul că s-a falimentat Drumuri şi Poduri, faptul că mai sunt nişte societăţi subordonate CJ cam în aceeaşi situaţie, cred că ne face să avem serioase dubii cu privire la dezvoltarea reală a judeţului Galaţi şi a modului în care se elaborează o strategie la nivel judeţean pentru îmbunătăţirea nivelului de trai şi în acelaşi timp pentru o dezvoltare reală a acestui judeţ. Trebuie să facem ce consideraţi dumneavoastră (n.r. Nicolae Bacalbaşa) de cuviinţă pentru elaborarea unei strategii foarte clare şi urgente de dezvoltare a acestui judeţ, să trasăm nişte linii directoare Eu nu vreau să-mi leg numele de falimente, ci de realizări. Este un lucru foarte grav, mai ales că în aceste societăţi s-au pompat bani publici, care au fost acoperiţi, într-un fel sau altul, de executiv (…) Au trecut doi ani de mandat şi nu putem spune că am făcut ceva notabil”, a spus Ion Ştefan.

Contrar aşteptărilor, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, nu a avut o reacţie acidă, ci a precizat că „urmează noua sesiune de finanţare europeană în care încercăm” şi l-a acuzat pe... Emil Boc, fostul prim-ministru al României, că a falimentat ţara. „În ce priveşte această ţară, din punctul meu de vedere, ea a fost falimentată de tovarăşul Boc şi de toată gaşca lui. Dar ăsta este un punct de vedere personal, care nu are niciun fel de relevanţă”, a afirmat şeful CJ.

Citit 2410 ori Ultima modificare Marți, 01 Aprilie 2014 23:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.