Dosarele X la Primăria Galaţi/ Un ponton „invizibil” a ancorat pe Faleză

Dosarele X la Primăria Galaţi/ Un ponton „invizibil” a ancorat pe Faleză

Foto: Corina Dobre
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
9 comentarii

De mai bine de două săptămâni, un ponton albastru, lung de aproximativ 20 de metri şi lat de circa cinci metri, a ancorat la malul Dunării, în dreptul zidului de la Elice. Paradoxal, deşi platforma plutitoare se află în zona administrată de Primărie, lucru confirmat atât de către reprezentanţii Administraţiei Porturilor Dunării Maritime, Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos, dar şi ai Căpităniei Zonale Galaţi, în cadrul municipalităţii, cel puţin oficial, nici nu se ştia de existenţa acestuia.
Niciun reprezentant al Primăriei nu a putut să ne ofere informaţii despre pontonul de acostare, semn că platforma plutitoare a fost vizibilă, zile întregi, doar pentru cetăţenii de rând. Întrucât nu am primit niciun fel de lămurire în legătură cu pontonul „invizibil”, putem concluziona că, cel mai probabil, platforma a acostat ilegal în zona administrată de municipalitate.
De altfel, conform reprezentanţilor Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos, pontoanele nu au voie să acosteze în dreptul zidului de la Elice, întrucât zona a fost declarată „de siguranţă”, acesta fiind şi motivul pentru care, de-a lungul timpului, niciun ponton-restaurant şi nicio altă ambarcaţiune nu au fost ancorate în dreptul zidului.
„Primăria este administratorul zonei şi autoritatea închiriază. Căpitănia face verificări din punct de vedere al siguranţei navigaţiei. Toţi cei acostaţi o fac, teoretic, cu acordul Primăriei”, ne-a declarat un reprezentant al Căpităniei Zonale.

Citit 3767 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Aprilie 2014 17:20

9 comentarii

 • postat de MAFIA SE EXTINDE PRIN ORICE MIJLOACE! Joi, 03 Aprilie 2014 20:59 5.13.166.*** Link la comentariu
  0
  5

  O sa mai vedem Dunarea cand mergem pe faleza!!?
  Ca daca prin nu stiu ce minune, nu s-au mai extins pe pamant (ca daca era durbi si acum , probabil aveam faleza fara copaci, doar cu restaurante, chioscuri si ceva garaje pt administratorii respectivi), s-au extins NESIMTIT de mult pe apa! In curand o sa avem doar pontoane intre port si trecere bac!

  Raportează
 • postat de BASIL Joi, 03 Aprilie 2014 17:28 76.121.151.*** Link la comentariu
  0
  8

  @ Galateanu : datoram vanzarea yachtului ''LIBERTATEA ''simbolul orasului camarade-i trandafir.Aceasta ''doamna''ar trebui introdusa in ''falezogaura'' si fiecare galatean care trece spre /sau dinspre Dunare sa arunce o piatra .Prefectul din perioada vanzarii nu poate fi tratat in acelasi mod ptr. ca nu intra in gaura.

  Raportează
 • postat de cetatean Joi, 03 Aprilie 2014 13:58 86.127.208.*** Link la comentariu
  2
  8

  mi-a fost rusine de faleza Dunarii, la plimbarea cu neamurile franceze venite in vizita...
  mizeria si zgomotul de la circiumi mi-au facut plimbarea "minunata" si comentariile au fost direct pentru primarie, primar, taxe, impozite etc.
  am fost intrebat de ce sunt constructii pe malul Dunarii si altele ancorate pe apa, pontoane

  Raportează
 • postat de Sanda Joi, 03 Aprilie 2014 11:29 81.12.149.*** Link la comentariu
  0
  10

  Acest PONTON PLUTITOR nu are ce căuta în acel loc central care trebuie să ofere deschidere tuturor turistilor şi gălăţenilor care coboară pe faleză în acea zonă!
  Cred ca a vrut să fie o păcăleală de 1 Aprilie, altfel nu cred că ar fi cineva inconştient să facă o asemenea GAFĂ MONUMENTALĂ!
  Loc pentru un restaurant plutitor s-ar găsi în locuri destule şi mai aerisite şi care se poate amenaja frumos pentru a atrage clienţi pe faleză.. asta dacă acel patron este un bun manager, un bun ecologist şi vrea să facă ceva deosebit în Galaţi!!
  Dacă e vreun şmecher politician sau vreun patron parvenit atunci a greşit din start şi trebuie sancţionat drastic de toţi!

  Raportează
 • postat de cetatean.ro Joi, 03 Aprilie 2014 10:04 79.116.105.*** Link la comentariu
  3
  8

  Turistii straini care au vizitat Faleza, nu au fost incantati de imaginea restaurantelor plutitoare, ce strica tocmai frumusetea riverana a Dunarii.Exemplu fiind Condor cu etajul acela oribil, ce ia din perspectiva peisajului, ruginitele restaurante ale lui Arama si acum acel ponton amarat fix in mijloc.De asemenea mizeria de la fosta terasa Valurile Dunarii.
  Domnule primar, faceti ceva in privinta lor, chiar sa fie desfiintate, ori sa-I OBLIGATI sa le dea un aspect elegant pe masura singurului obiectiv reprezentativ al Galatiului.

  Raportează
 • postat de Galateanu Joi, 03 Aprilie 2014 09:42 78.96.252.*** Link la comentariu
  4
  10

  N-ati aflat? Aduc "Libertatea" inapoi si i-au pregatit loc de acostare !!!

  Raportează
 • postat de sorinacio gl. Joi, 03 Aprilie 2014 09:16 79.116.105.*** Link la comentariu
  1
  5

  vine campania electorala pt. primarie. acolo vor avea loc diverse evenimente tip "mocangeala". beneficiarul se stie.

  Raportează
 • postat de Zizi Joi, 03 Aprilie 2014 08:34 5.13.193.*** Link la comentariu
  1
  20

  Vine vremea buna si vreunul din bosimanii din primarie vrea sa faca si el niste bani din mici, bere, etc. Probabil nici cand va functiona magaoaia plutitoare nu se va afla cui apartine in realitate. Cum este posibil sa aduci ditamai pontonul si nimeni sa nu te intrebe nimic - politie locala, AFDJ, ceilalti cu bodegi pe mal, vreun cetatean curios? Este clar ca proprietarul se bazeaza pe ceva si este sigur ca la un eventual control (oare ???) are toate documentele aprobate, semnate de cei care trebuie si va sta acolo precum " minunatia" din Parcul Eminescu. O fi cumva Doors mutata pe valuri?

  Raportează
 • postat de crystal Joi, 03 Aprilie 2014 06:39 89.137.136.*** Link la comentariu
  2
  40

  Primăria nu ştie ? Se face că nu ştie ! .. aici sunt banii dumneavoastră..cine ştie ce mafiot de la primărie îşi face restaurant cu bani publici .
  Strică faţa Dunării acolo pentru vizitatorii care vin, români şi străini. În seara cu Ora Pamântului 2 turisti ce vorbeau spaniola m-au întrebat de Biserica Fortăreaţă Precista.O să fugăriţi toţi turiştii care vin să vadă Dunărea, maimuţoi cu IQ de pescăruş constipat.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.