Ministrul IMM-urilor, la Galaţi: Ne trebuie tineri, mediu de afaceri prietenos şi bani
Foto: Foto: Gabriel Kolbay

Ministrul IMM-urilor, la Galaţi: Ne trebuie tineri, mediu de afaceri prietenos şi bani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prezent la Galaţi la “Zilele Întreprinzătorului”, ministrul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Florin Jianu a susţinut că ministerul le-a venit deja în ajutor oamenilor de afaceri din această categoria, în primul rând prin noua lege 62/2014, apoi prin diversele oportunităţi de finanţare pe care le-a creat sau mediatizat. Ministrul mai spune că în prezent se promovează intens legi care să susţină o clasă tânără de întreprinzători, dar şi alte noi prevederi legislative menite să reducă, pe cât posibil, birocraţia obţinerii finanţărilor naţionale.

“Pe lângă noua lege 62/2014 a IMM-urilor, venim cu multe alte noutăţi. Spre exemplu, anunţăm un nou program legat de locuri de muncă. Din fonduri europene vor fi susţinuţi absolvenţi de liceu cu un salariu maxim net de până la 900 de lei, iar absolvenţii de facultate cu un salariu maxim net de până 1.300 de lei, pentru o perioada cuprinsă între şase şi 12 luni, cu obligativitatea întreprinzătorului să îl mai ţină pe tânăr încă o perioadă, pe lângă cea pentru care a obţinut subvenţie”, a precizat ministrul IMM-urilor.

Înainte de toate, a remarcat ministrul, oamenii de afaceri din Galaţi vor un mediu de afaceri previzibil şi prietenos.

“Avem deja proiectul în dezbatere de două zile proiectul Horizont 2020, prin care mergem pe cinci mari axe: educaţie antreprenorială, acces la pieţe, acces la finanţare, inovare şi reactivitatea mediului public la aceste fenomene, care trebuie să se conformeze evoluţiei», a precizat Florin Jianu.

Făcând referire la lansarea programul româno-elveţian de finanţare a întreprinderilor şi la programul de creştere a competitivităţii COSME, ministrul a precizat: "Mesajul e simplu: bani sunt, iar prin noi trebuie să aflaţi toate astea”.

Seminarul intitulat „Crearea unui mediu benefic de dezvoltare a afacerilor. Căi şi modalităţi”, s-a desfăşurat în sala Mihai Eminescu a Bibliotecii V.A. Urechia, a fost moderat de preşedintele PIMM Galaţi, Marian Filimon şi a reunit reprezentanţi ai instituţiilor, ai IMM-urilor şi ai administraţiei din regiunea Sud-Est, dar şi oameni de afaceri şi reprezentanţi ai mediului academic.

Citit 1358 ori Ultima modificare Vineri, 16 Mai 2014 18:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.