Prezent la şedinţa de joi a Consiliului Local, prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol le-a sugerat aleşilor să se gândească la soluţii pentru protejarea Falezei Inferioare: „Poate cu un dig, poate apelaţi la un arhitect peisagist, astfel încât să eliminăm eventual posibilitatea ca apa să mai pătrundă în partea de jos a falezei, în zona de promenadă, şi în cele câteva terase care sunt acolo. Cred că puteţi face lucrul acesta şi nu este un efort financiar foarte mare”, a subliniat prefectul.
Otrocol le-a atras atenţia şi cu privire la necesitatea curăţării apelor fluviului de PET-uri şi gunoaie plutitoare. „Există soluţii tehnice cu nişte ambarcaţiuni foarte mici, care au tot felul de echipamente care vă pot sprijini. Sigur, eu am multă documentaţie pe tema asta, pentru că am fost, personal, pasionat de această chestiune, sunt ambarcaţiuni mici, cu graifer, cu tot ce trebuie, astfel încât zona aceea poate fi curăţată şi nu vom mai avea mizeria care deranjează pe toată lumea, în afară de faptul că poate oricând constitui un focar de infecţie”, a spus prefectul.

Prefectul cere MĂSURI/ Apel pentru protejarea FALEZEI şi adunarea GUNOAIELOR plutitoare de pe Dunăre

Anca Melinte
Articole recente - Anca Melinte
- Cum suntem văzuţi de un tânăr american. Interviu cu un misionar mormon ajuns în Galaţi- Dorian Popa, în… ”hâţul” gol
- Cota de 50 la sută la impozitul pe autoturisme, suspendată
- Cu cât ar putea creşte bursele elevilor gălăţeni
- Înainte de reabilitare, Parcul CFR îşi schimbă oficial numele
2 comentarii
-
postat de crystal
Marți, 03 Iunie 2014 05:26
95.77.107.***
Link la comentariu
12
Ecosalul ce pazeste ? Ce mai sta ? Plange directorasul ala ca un sugar ca nu are deseuri reciclabile pentru firma sau ptr buzunarul propriu si pune gratii la ghenele de gunoi. Nici in comunism nu erau gratii. Sa puna mana si bugetul sa inchireze ceva sa adune de acolo gunoaie. Se vede ca e plin de PETuri zona.
-
postat de Ion
Luni, 02 Iunie 2014 18:54
91.216.52.***
Link la comentariu
07
Solutia pentru adunarea gunoaielor, nu imprastierea gunoaielor asa cum cere doamna Gatej de la mediu (lipsita de orice respect fata e mediu) este urmatoarea.
La cheiul fostei unitati militare de marina se leaga doua (sau mai multe) barje astfel incit sa faca un "V" cu cheiul. Tinind seama ca majoritatea gunoaielor urmeaza curentul apei pe malul galatean al Dunarii, majoritatea gunoaielor se vor aduna in acest V.
In excavator cu brat lung si cupa mare va putea culege aceste gunoaie si depune pe mal, unde puse pe o banda sau direct pe mal, se pot sorta.
Materialele plastice, PET-ul, polistirenul deoparte si vegetalele (lemnele) de alta parte.
Ambele categorii de materiale se pot valorifica.
Banii pentru o astfel de actiune vor proveni din fondul de mediu. Ar fi una din putinele actiuni de mediu finantate din acest fond.
UN sfat , dati-o afara pe doamna Gatej pentru lipsa ei de grija fata de mediu. Amendeaza megiesii falezei pentru ca nu degajeaza pontoanele prin trimiterea gunoaielor iarasi in Dunare.
In plus la chei, in aval de cladirea Navrom-ului este o nava de depoluare care este prevazuta cu un graifer. Aceasta nava este destinata pentru astfel de activitati, dar sta degeaba.
Lenea si lipsa de respect pentru mediu, murdaresc Dunarea, Delata Dunarii si Marea Neagra. Asa este cind alde neica nimeni de partid ajung pe cai mari.