GAFĂ de proporţii la CJ/ BANI GREI pentru o lucrare inexistentă pe pârâul Suhurlui!

GAFĂ de proporţii la CJ/ BANI GREI pentru o lucrare inexistentă pe pârâul Suhurlui!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şefii Consiliului Judeţului Galaţi, preşedintele Nicolae Bacalbaşa şi vicepreşedintele Cornel Hamza, au alocat nu mai puţin de 50.000 de lei, din fondul de rezervă al instituţiei, pentru o lucrare închipuită pe pârâul Suhurlui. Aşa cum v-am informat în ediţia de joi a cotidianului „Viaţa liberă”, la solicitarea primarului din Slobozia Conachi, conducerea Consiliului Judeţului a direcţionat, prin votul aleşilor judeţeni, 50.000 de lei din fondul de rezervă al instituţiei pentru a achita motorina şi lubrifianţii folosite de un utilaj al Apelor Române ce efectuează „lucrări de decolmatare şi lărgire a pârâului Suhurlui”.

Au confundat Suhu cu Suhurlui!

Totul bine şi frumos, numai că, la o scurtă privire aruncată pe hartă, am descoperit că, de fapt, lucrarea pentru care primarul comunei Slobozia Conachi a solicitat fonduri nu are cum să se regăsească pe pârâul Suhurlui şi, prin absurd, chiar dacă ar exista, nu ar putea solicita edilul din Slobozia Conachi aceşti bani, întrucât pârâul Suhurlui nu traversează comuna pe care o administrează! Gafa de proporţii făcută de reprezentanţii Consiliului Judeţului este greu de înţeles, întrucât, după cum a şi fost precizat în şedinţa forului legislativ judeţean, a existat chiar o comisie din partea instituţiei publice care s-a deplasat în Slobozia Conachi pentru a evalua situaţia din teren. Ce au făcut, însă, reprezentanţii Consiliului Judeţului, dar şi primarul Ion Neculau? Au confundat (voit sau nu) pârâul Suhurlui, afluent al râului Suhu, cu acesta din urmă, după cum se poate observa şi în imagini!

"Ce mi-e Suhu, ce mi-e Suhurlui”

Primarul comunei Slobozia Conachi, Ion Neculau, ne-a oferit o explicaţie halucinantă atunci când i-am sesizat aceste nereguli. „Pârâul Suhurlui este identic cu pârâul Suhu. Traversează pe o lungime de opt kilometri comuna. Suhu este numele de alint, aşa îi spun oamenii”, ne-a spus edilul, care a ţinut să precizeze că suma este infimă, în comparaţie cu cea de care ar avea nevoie pentru o astfel de lucrare.

Cornel Hamza, vicepreşedintele CJ, iniţiator al proiectului de hotărâre alături de preşedintele Nicolae Bacalbaşa, ne-a spus că va face verificări în acest sens şi că va discuta "cu specialiştii".

Rămâne de văzut dacă proiectul de hotărâre va primi şi avizul de legalitate din partea Instituţiei Prefectului.

Citeşte şi: Rectificare bugetară contestată/Bani de la CJ pentru decolmatarea pârâului Suhurlui

Citit 4866 ori Ultima modificare Vineri, 06 Iunie 2014 12:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.