Studiu de fezabilitate, la licitaţie/ 24,2 milioane de lei pentru AUTOSTRADA Buzău - Brăila - Galaţi

Studiu de fezabilitate, la licitaţie/ 24,2 milioane de lei pentru AUTOSTRADA Buzău - Brăila - Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) caută o firmă care să elaboreze studiul de fezabilitate pentru autostrada Buzău-Brăila-Galaţi. Contractul scos la licitaţie are o valoare estimată de 20.528.519 de lei fără TVA, dar CNADNR ia în calcul şi achiziţionarea ulterioară de noi servicii similare, tot de la firma câştigătoare, aşa că valoarea estimată totală se ridică la 24.260.068 de lei fără TVA.

Pentru aceşti bani, compania câştigătoare va trebui nu doar să elaboreze studiul de fezabilitate pentru autostrada în lungime de 120 de kilometri, ci şi să pregătească documentaţia necesară în vederea transmiterii aplicaţiei de finanţare din fonduri structurale. Tot ea va pregăti şi documentaţia de atribuire pentru contractele de lucrări aferente proiectului autostrăzii şi va asigura asistenţa CNADNR pe durata licitaţiei. Proiectul va fi finanţat din fonduri europene nerambursabile şi cofinanţat de la bugetul de stat al României.

Pentru a participa la licitaţie, firmele trebuie să aibă o medie a cifrei de afaceri globale pentru anii 2011, 2012 şi 2013 în valoare de minim 18.000.000 de lei şi să facă dovada ca au prestat şi dus la bun sfârşit în ultimii trei ani trei studii de fezabilitate sau proiecte tehnice pentru o construcţie nouă ori pentru reabilitarea, modernizarea sau lărgirea unei străzi, drum naţional, expres ori judeţean în valoare totală cumulată de minim 6.500.000 de lei fără TVA.

Ofertele vor fi deschise pe 18 iulie, iar cea cu preţul cel mai scăzut va fi desemnată câştigătoare. Durata contractului este de 12 luni, din care patru luni elaborare studiu de fezabilitate şi opt luni asistenţă.

Toate bune şi frumoase, numai că linkul indicat de CNADNR pentru descărcarea documentaţiei tehnice a elaborării studiului de fezabilitate trimite fix la Studiul de Fezabilitate al drumului expres Brăila-Galaţi, realizat în 2008, de SC Consitrans SRL, şi care tot de-atunci zace fără speranţă prin sertare.

Citeşte şi: ANALIZĂ VL/ Infrastructură ce n-a văzut Galaţiul! Pe hârtie, avem ba drumuri-expres, ba autostrăzi

Citit 4177 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Iunie 2014 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.