Ce-a FĂCUT din ce-a PROMIS preşedintele Nicolae Bacalbaşa/ ANALIZĂ la jumătate de MANDAT
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Ce-a FĂCUT din ce-a PROMIS preşedintele Nicolae Bacalbaşa/ ANALIZĂ la jumătate de MANDAT
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În urmă cu doi ani, Nicolae Bacalbaşa câştiga fără drept de apel preşedinţia Consiliului Judeţului Galaţi, obţinând 152.996 de voturi (58,3 la sută) din partea gălăţenilor * "Viaţa liberă" analizează modul cum şi-a respectat politicianul angajamentele electorale


Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, „un taliban al cinstei”, după cum s-a autodefinit, a reuşit, în iunie 2012, fără prea multe promisiuni, dar, mai ales, fără un program de campanie care să conţină proiecte de calibru pentru judeţ ori o strategie de dezvoltare socio-economică, să câştige încrederea a mai bine de jumătate dintre gălăţenii prezenţi la vot. Este drept, la acea vreme USL nu doar că trăia, dar era şi „pe val”, iar medicul anestezist se bucura de notorietate, atât în plan naţional, cât şi local, ca urmare a apariţiei frecvente în jurnalele de ştiri (cele mai multe sângeroase) şi în emisiuni televizate.

"Şi dă-i, şi luptă!"

În repetate rânduri, în timpul campaniei electorale, atât în interviuri, cât şi la mitingurile electorale la care a participat, social-democratul Nicolae Bacalbaşa şi-a asumat câteva angajamente: lupta împotriva corupţiei, stoparea hoţiei şi redarea încrederii cetăţeanului în instituţia pe care o conduce, creşterea siguranţei bătrânilor din mediul rural şi refacerea structurii sanitare a judeţului, prin reabilitarea Spitalului Judeţean, a spitalului Tecuci, sub-staţii de salvare şi centre de permanenţă.

Auditări şi sesizări penale pe bandă rulantă

Încă de la preluarea ştafetei, Nicolae Bacalbaşa a comandat numeroase controale Serviciului de Audit din cadrul Consiliului Judeţului, atât la instituţiile şi societăţile subordonate CJ, cât şi la nivelul unor departamente din cadrul instituţiei pe care o conduce. Reacţiile nu au întârziat să apară şi odată cu acestea s-au născut şi controverse. În timp ce Bacalbaşa susţinea că vrea să stârpească hoţia şi să lupte împotriva corupţiei, voci din exterior, dar şi unele dintre persoanele vizate au afirmat, în repetate rânduri, că şeful Consiliului Judeţului nu face altceva decât să plătească poliţe, răzbunându-se pe diverse persoane care l-au deranjat ori pe unii dintre susţinătorii şi apropiaţii fostului preşedinte, Eugen Chebac.
În perioada iunie 2012 - februarie 2014, în urma controalelor Serviciului Audit, au fost formulate, conform unei adrese oficiale transmise "Vieţii libere" (la solicitarea noastră) de către Consiliului Judeţului, nu mai puţin de 15 sesizări către: Inspectoratul de Poliţie Judeţean (4), Parchet (8), Direcţia Generală Anticorupţie (1),  Direcţia Naţională Anticorupţie (1) şi Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi (1). Au fost formulate şi mai multe acţiuni în instanţă, pentru recuperarea unor sume.

Siguranţa din mediul rural se lasă aşteptată

Deocamdată, creşterea protecţiei şi siguranţei pentru bătrânii din mediul rural a rămas la stadiul de promisiune, întrucât, în prima jumătate a mandatului său, Nicolae Bacalbaşa nu a finanţat vreun proiect care să poată fi implementat cu acest scop în localităţile din judeţ. De altfel, tocmai din acest motiv, au existat şi discuţii aprinse într-una dintre şedinţele Consiliului Judeţului Galaţi, atunci când Dorin Butunoiu (PSD) a ameninţat că îşi dă demisia din funcţia de preşedinte al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), deoarece CJ nu a aprobat, la acel moment, să sprijine financiar un proiect privind instalarea de sisteme video în localităţile gălăţene.
Solicitarea a revenit, într-o altă şedinţă, după ce Dorin Butunoiu a prezentat o informare a Inspectoratului de Poliţie Judeţean, conform căreia numărul furturilor din judeţ este în creştere. În apărarea lui Butunoiu a pledat şi consilierul PSD Eugen Zaharia, membru în ATOP, care a ţinut să îi amintească şefului CJ că una dintre temele sale de campanie a fost chiar asigurarea siguranţei cetăţenilor din mediul rural. „Problema - în special a bătrânilor din sate, care, după miezul nopţii, sunt ostaticii tâlharilor, inclusiv în judeţul Galaţi, peste care se adaugă nebunia alcoolismului, care transformă aceste furturi deseori în omucideri - trebuie, într-un fel sau altul, pusă sub control. Rămâne o prioritate de avut în vedere”, a replicat Nicolae Bacalbaşa.

SONDAJ/ Sunteţi mulţumiţi de activitatea preşedintelui Nicolae Bacalbaşa? VOTAŢI aici! (CLICK)

Vom avea accelerator liniar de particule?

Nicolae Bacalbaşa a continuat proiectele demarate de fostul preşedinte privind reabilitarea unor secţii din cadrul Spitalului Judeţean. Bu chiar a venit cu investiţii noi, foarte utile. Însă chiar dacă lucrurile s-au mişcat, ele nu au fost pe măsura aşteptărilor populaţiei, care este în continuare foarte nemulţumită de condiţiile oferite de spitalele gălăţene.
Multe investiţii medicale rămân în continuare la stadiul de intenţie. Un proiect despre care Nicolae Bacalbaşa a vorbit, de curând, se referă la achiziţionarea unui accelerator liniar de particule, care reprezintă cea mai modernă metodă de radioterapie din lume. Deşi ar fi extrem de util, nu există garanţia că Galaţiul va ajunge prea curând să vadă şi să deţină un astfel de aparat ultraperformant, căci demersuri concrete nu există. Doar vorbe..
Din păcate, preşedintele CJ Galaţi nu a pus pe tapet, până la acest moment, niciun proiect de anvergură pentru sănătatea gălăţeană, deşi în alte judeţe se construiesc spitale şi clinici noi, moderne, performante. Noi n-am fost în stare să construim nici măcar un hangar pentru elicopterul SMURD primit cadoul de la Bucureşti.

Iluzia locurilor de muncă

Într-un interviu acordat „Vieţii libere”, în 2012, către finele campaniei electorale, Nicolae Bacalbaşa afirma: „Vreau locuri de muncă prin aducerea de fonduri europene şi de investitori care să nu mai fie jefuiţi”. Nu doar că şeful CJ nu a reuşit să atragă investitori în judeţul nostru - suntem la stadiul de zero investiţii - dar nici despre crearea de locuri de muncă prin obţinerea de fonduri europene nu s-a mai auzit nimic. Ba mai mult, Consiliul Judeţului nu a anunţat, până la acest moment, niciun proiect semnificativ de acest gen pentru judeţul Galaţi, finanţat cu bani europeni ori din bugetul propriu.
Poate că în următorii doi ani vom avea o revelaţie!

Protejăm câinii sau oamenii?

Chiar dacă nu s-a remarcat prin proiecte de amploare menite să redreseze judeţul Galaţi, din punct de vedere socio-economic, preşedintele Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa, a stârnit controverse şi a indignat opinia publică, ca urmare a unor măsuri adoptate pentru protejarea câinilor fără stăpân, în detrimentul siguranţei oamenilor.
Cel mai relevant exemplu îl reprezintă Grădina Botanică, din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, acolo unde maidanezii, protejaţi de preşedinte şi consiliera sa, au muşcat o tânără mămică, fiind găzduiţi, luni în şir, printre arbori, arbuşti şi flori şi agresând, nu de puţine ori, vizitatorii şi angajaţii Complexului Muzeal. Tot din dragoste de maidanezi, şeful CJ a creat şi un padoc ilegal la Grădina Zoologică, aflată şi acum în modernizare, care a fost desfiinţat abia după ce „Viaţa liberă” a semnalat neregulile, DSVSA impunând, ca şi Garda de Mediu, desfiinţarea padocului.
De altfel, după cum a şi recunoscut Emil Strungă, fostul manager al Complexului Muzeal, a fost nevoit să demisioneze deoarece, pe motiv de maidanezi, relaţiile cu preşedintele Nicolae Bacalbaşa erau tensionate.

 

CITEŞTE ŞI: Priorităţile Consiliului Judeţului pe 2014: infrastructură, sănătate şi cultură

                  Lucrări fictive şi drumuri judeţene reabilitate în bătaie de joc

Citit 4096 ori Ultima modificare Joi, 12 Iunie 2014 11:52

20 comentarii

 • postat de moni
  Joi, 12 Iunie 2014 21:57
  82.157.218.***
  CE-A facut BULIBASA BACALBASA !!!

  La spital intii a luat si pe urma a taiat (pe ici pe colo...)
  La Consiliu Judetean=== A LATRAT si A FURAT.

  oameni buni nu vedeti ce mutra are javra !!! Jos cu acest mafiot ,boschetar, pervers, nu mai avem ce astepta.
  3
  15
  Raportează
 • postat de Alecu
  Joi, 12 Iunie 2014 18:54
  5.13.154.***
  @ Galatean
  Aveti creierul spalat de Antena 3 ! Are dreptate d- l Goe ! Va doriti arestarea lui Basescu si cand colo tot dintre ai vostri intra la bulau.Multi inainte!
  5
  14
  Raportează
 • postat de anton
  Joi, 12 Iunie 2014 16:20
  5.13.200.***
  bacalbasa penalul, in 2 ani, a facut doar dosare penale la salriati, sub deviza HOTUL STROGA HOTUL, ca sa nu se vada ce fura el, de 2 ani doar asta face, striga cat a furat chebac, este paranoic acest om, cu maidanezii lui cu tot, si aici mentionam pe grigore, lupascu, laura angheluta, familia navadaru, care meseria lor este pupatul. unde credeti ca pupa?
  4
  21
  Raportează
 • postat de Gigi Revoltatu
  Joi, 12 Iunie 2014 15:34
  5.13.167.***
  Intrun oras plin de pensionari inculti si fuduli,adusi de valul constructiei combinatului la malul Dunarii si mai nou colonizat de triburile in plina expansiune dupa ce Iliescu le-a daruit aurul tarii,Bacalbasa nu e decat fondanta pe coliva unui Galati care traieste doar din amintiri.Si el e de fapt bulibasa judetului,nu presedinte de CJ.
  3
  28
  Raportează
 • postat de Galatean
  Joi, 12 Iunie 2014 14:21
  79.116.110.***
  @Goe, toti politrucii care s-au perindat pe la putere, sunt niste hoti ordinari, indiferent de partidul/gasca din care provin dar idolul tau, base, este tartorul coruptiei si a tuturor relelor din tara asta !!! Intr-adevar, mai e putin si va ajunge coleg de celula cu nastase....... Comentariul meu anterior , a fost pe subiect dar tu, din dragoste netarmurita pentru crucisator, l-ai scapat din vedere ! Dupa ce nu va mai fi la Cotroceni, sunt curios sa te vad cat de repede schimbi "macazul" si in favoarea cui !?
  13
  11
  Raportează
 • postat de suparatu`
  Joi, 12 Iunie 2014 11:42
  5.13.146.***
  Ce a facut?? A scris o carte (Opriti Dricul, Mortul asta n-a dat plicu`), a umplut orasul de maidanezi, a adunat in jurul lui la Consiliu o multime de nulitati si atat ! In rest nimic, nimic, nimic !
  3
  43
  Raportează
 • postat de Gorgonia
  Joi, 12 Iunie 2014 11:34
  89.137.223.***
  Parele...parole...ca sa nu spun "palavre" nici macar satirice !
  0
  16
  Raportează
 • postat de Goe
  Joi, 12 Iunie 2014 11:32
  89.122.188.***
  @ Galatean
  In afara de faptul ca in acest articol se vorbeste strict de doctorul Bacalbasa ,ce rost avea sa amintesti si de presedintele Basescu ? Se vede ca esti indoctrinat de Antena 3.In cateva luni ,(6 la numar), vom avea alt presedinte si atunci vom vedea schimbarile pe care le asteptati de la acest guvern care pana acum nu a realizat nimic.Un guvern care isi mascheaza impotenta dand vina pe altii.
  Pana atunci sa citim cu atentie articolele si sa facem comentarii stricte pe subiect,nu pe langa !
  5
  30
  Raportează
 • postat de cetateanul turmentat
  Joi, 12 Iunie 2014 10:20
  86.124.202.***
  Democratia a inceput sa insemne puterea prostiei asupra celor care gandesc si uite asa ne-am trezit cu Spiderman la Consiliu si cu a sa iubitoare de maidanezi, consiliera "oachesa" care nu stie nici ea nimic dar isi da cu presupusul prin controale la institutii. Am ajuns de tot rasul. Mafie organizata in politica si mai ales in cea galateana. Combinisti actuali si fosti mai votati rosu si asta o sa vedeti mereu in fata ochilor. Generatia noastra a fost distrusa de optiunile celor ce au votat dupa ce au "inaltat " comunismul.
  La urmatoarele alegeri tineti-va bunicii acasa iar voi miscati-va la vot ca altfel o sa stam cu disneyland-ul la conducere mult si bine.
  1
  29
  Raportează
 • postat de Galatean
  Joi, 12 Iunie 2014 10:13
  5.13.158.***
  Intr-adevar, are fata de "om" foarte rau si razbunator . El si basescu sunt facuti din acelasi aluat ! Culmea tupeului e ca, amandoi striga din toti rarunchii "jos coruptii si coruptia" dar in acelasi timp, ei sunt in topul coruptilor !!! Cum naiba sa miste ceva in tara asta ?!?
  11
  24
  Raportează
 • postat de BUNICA ORASULUI
  Joi, 12 Iunie 2014 09:41
  5.13.173.***
  Aceasta jigodie nu se hraneste decat din vendete si turnatorii, e satanic , sclerotic si se foloseste de functie numai ptr. a infunda oameni nevinovati tragand de parghiile puterii .Oricine din preajma sa incearca sa-l aduca pe linia realitatii e izbit de lipsa de discernamant si torente de dusmanie ,urmate de razbunari la comanda. Pacat de noi !
  1
  39
  Raportează
 • postat de o victima de-a lui Bacalbasa
  Joi, 12 Iunie 2014 09:11
  81.12.239.***
  Pentru cei care ati trecut prin Spitalul Judetean si ati avut de a face cu Bacalbasa. Va este cunoscuta intrebarea "care e manuta mea?" venea si isi lua "prajitura" cand persoana ce urma sa fie operata era pregatita pentru operatie. Si totusi lumea l-a votat. Stie tot Galatiul cate "atentii" lua inainte de operatii. Si totusi lumea l-a votat. Si acum asteptati sa faca ceva? Dati-i cate o mica atentie si poate va face... ca asa functioneaza domnul Bacalbasa. Pe baza de atentii.
  Sunt vecin cu el... sta la cateva blocuri de mine... omul arata ca un boschetar... neingrijit si mai si miroase neplacut. Asta a ales lumea in Galati! Acum va plangeti ca va musca cainii! In curand o sa va manance de vii! Zona unde locuieste domnul Bacalbasa e ticsita de haite de caini boschetari (ca si dansul de altfel) pe care omul acesta ii hraneste! Tot ce a promis el in campanie a fost o mare bataie de joc... Sa va invatati minte cand luati stampila aia mana sa mai votati.
  2
  48
  Raportează
 • postat de Coltatul
  Joi, 12 Iunie 2014 08:48
  5.13.144.***
  Exista o stare profunda de nemultumire si antipatie la adresa acestui personaj corupt pana in maduva oaselelor si ipocrit. Este un dezastru pentru judetul nostru!
  3
  43
  Raportează
 • postat de ghost
  Joi, 12 Iunie 2014 08:43
  79.116.97.***
  Ce a facut?? Pai nu-l vedem foarte des la TV. Oare cand galatenii vor alege niste oameni capabili la conducerea judetului nu bufoni care apar pe la TV de revelion si nici fosti fotbalisti blatisti.
  4
  29
  Raportează
 • postat de pintea si ichim
  Joi, 12 Iunie 2014 08:36
  213.233.96.***
  Bacalbasa are si realizari deosebite in curatenia unitatilor din subordine,ar fi interesant ca VLG sa obtina,legal,copii dupa facturile de detergenti si alte produse de curatenie si sa le compare cu preturile din piata sau cu preturile de vanzare ale pirmei care le distribuie.Daca e trimitere de secretar general pune si el ceva 200-300%.......evident vb de voturi incredere si maxima corectitudine.Cineva vegheaza si stocheaza
  2
  25
  Raportează
 • postat de xxx
  Joi, 12 Iunie 2014 07:59
  78.100.68.***
  Viitorii candidate sa spuna din start daca au de gand sa respecte legile sau vor incerca sa le ocoleasa smechereste cum face dansul prin hotarari suspecte de consiliu. (ex cu cainii maidanezi). Ce sai faci maidanezul nu scoate ochii sau alte organe la maidanezi.
  1
  26
  Raportează
 • postat de Inginerul Costel
  Joi, 12 Iunie 2014 06:40
  5.13.157.***
  Putem spune ca in jumatate de mandat ilustrul domn Bacalbasa a realizat (asa cum relata in trecut cu mare haz pe la Stirile de la ora 5) un mare RAHAT.......inconjurat de o clica de ,,capacitati'' si-a demarat mandatul comandand un milion de controloale pe toate lucrarile lui CHEBAC in speranta ca va scoate la lumina toate ,, combinatiile'' predecesorului sau lucru nerealizat pana la acest moment........intre timp in judet nu s-a realizat ABSOLUT NIMIC...infrastructura judetului este la pamant.....nu s-a reusit obtinerea de fonduri europene nici macar pentru doua plombe nenorocite.....cat despre ceva proiecte serioase nici nu poate fi vorba......dezamagit de realizarile lui pana la acest moment strig .........RUSINE SPIDER MAN....
  3
  48
  Raportează
 • postat de mark
  Joi, 12 Iunie 2014 05:49
  92.80.159.***
  Rusineeee !
  1
  44
  Raportează
 • postat de 152.996 de cretini
  Joi, 12 Iunie 2014 00:48
  109.102.62.***
  ''152.996 de voturi (58,3 la sută) din partea gălăţenilor '' astia suntem, cu astia defilam. Un oras rosu, plin cu oameni de ca.....litate.
  2
  48
  Raportează
 • postat de ochii din umbra
  Joi, 12 Iunie 2014 00:28
  82.145.210.***
  Data viitoare o sa-l mai voteze presh. de cj javrele mult iubite.
  1
  36
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.