SONDAJ printre şoferi/ "Galaţiul, o CENTURĂ OCOLITOARE pentru toate proiectele europene"

SONDAJ printre şoferi/ "Galaţiul, o CENTURĂ OCOLITOARE pentru toate proiectele europene"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Are sau nu nevoie Galaţiul de o centură ocolitoare? La această întrebare am încercat să găsim răspuns cu sprijinul "Grupului Şoferilor Din Galaţi", de pe Facebook, căruia îi mulţumim pentru susţinere. Iată cele mai interesante puncte de vedere exprimate de conducătorii auto gălăţeni.

Cristi: „Sigur că are nevoie de o centură adevărată tip autostradă sau măcar cu panouri din beton despărţitoare. Nu puţine au fost accidentele pe aşa-zisa centură actuală, o pseudo-centură cu o bandă pe sens în unele locuri, foarte strâmtă, unde trebuie să încapă şi autotrenuri, şi căruţe, şi autovehicule. Trebuie să cerem mult aleşilor. Dacă le cerem puţin, ne oferă puţin şi ne învaţă cu câte o firimitură”.

Iulian Mihai: „Da, avem nevoie de centură (greu însă de realizat). Eu, însă, aş pune pe primul loc modernizarea şi reparaţia străzilor din oraş”.

Ramona Andreea: „Avem nevoie de centură! Durabilă şi fără gropi!”.

Radu: „Mai bine se face un pod peste tot Galaţiul. Pentru o centură nouă, e destul de dificil să aibă măcar două benzi pe sens. În primul rând, partea de sud, sud-est, est, nord-est este numai apă (Siret, respectiv, Dunărea) în zona de sud-vest, vest, nord-vest trebuie să ocolească tot Combinatul şi să treacă prin halta de zgură, şi apoi să iasă undeva între Vânători şi Metro... Depinde şi de casele celor din zona Aviasan, respectiv, satul Costi! Cel mai simplu...un pasaj deasupra Galaţiului şi s-a terminat povestea”.

Mihai Nicolau: „Eu cred că ar trebui făcuta autostradă sau pasaje, să încercăm să ne civilizăm”.

Zaharia Marian: „Vreau străzi asfaltate, aşa cum trebuie, să ţină 10-15 ani şi după aceea străzi ocolitoare, suspendate”.

Marius-Alexandru Enache: „Pe hartă avem multe variante de a ajunge de la Cimitirul Cătuşa în Barieră prin oraş, dar în realitate nu sunt practicabile. Alternative avem, voinţă din partea autorităţilor nu avem. Şi măcar în zona depozitelor trebuie făcute iar patru benzi, nu ţi-ar mai fierbe motorul la coadă. Ar mai fi varianta să faci dreapta la fabrica de bere şi să mergi pe la Kaufland, Coşbuc, apoi Barieră şi ajungi de două ori mai repede, dar unii prefera să vadă cum se ridică temperatura în bord”.

Apostu Adrian: „Ar trebui şi la noi, oricum suntem praf, Galaţiul este o centură ocolitoare pentru toate proiectele europene”.

Priorităţile, în viziunea şoferilor gălăţeni

Cei mai mulţi membri ai Grupului Şoferilor Din Galaţi consideră că ar trebuie facută mai întâi autostrada sau nişte pasaje rutiere, apoi centura. Următorii pledează pentru modernizarea străzilor şi abia după aceea pentru o nouă centură, alţii se pronunţă pentru un drum de centură mai bun şi mai lat, iar restul pentru asfaltarea integrală a străzilor, nu peticirea lor, şi de-abia apoi construcţia de centuri şi autostrăzi!

Citeşte şi: Studiu de fezabilitate, la licitaţie/ 24,2 milioane de lei pentru AUTOSTRADA Buzău - Brăila - Galaţi

Citit 947 ori Ultima modificare Duminică, 15 Iunie 2014 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.