Primăria caută VINOVATUL/ Plângere penală pentru PREJUDICIUL de 1,25 MILIOANE de EURO

Primăria caută VINOVATUL/ Plângere penală pentru PREJUDICIUL de 1,25 MILIOANE de EURO
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aleşii locali au aprobat graficul de plaţi pentru cele 1,25 milioane de euro pe care municipalitatea le datorează angajaţilor SC Vâlceana SRL (firmă intrată recent în faliment) în urma unui proces pierdut de Primărie. Marius Stan, primarul municipiului Galaţi, a anunţat, însă, că va face tot ce e posibil pentru recuperarea prejudiciului, iar pentru stabilirea vinovaţilor va numi nu doar o comisie de anchetă internă, ci va sesiza Poliţia. „Pentru că aparatul nostru de specialitate nu este unul de cercetare penală, are alte lucruri de făcut, vom face o plângere penală, ca organele să stabilească cine e vinovat şi cine trebuie să plătească, dacă e cineva vinovat”, a declarat Marius Stan.

Cum s-a ajuns aici?

După cum v-am mai informat, Primăria Galaţi a ajuns bună de plată după ce a pierdut procesul pe care i l-a intentat în februarie 2010 SC Vâlceana SRL Galaţi. Firma a executat, în baza unui contract încheiat în 2008, lucrări de proiectare şi execuţie la Staţia Sortare deşeuri de la Barboşi şi a dat în judecată Primăria pentru plata sumei iniţiale de 471.044 de euro, reprezentând diferenţa de preţ rămasă neachitată prin procesul-verbal de recepţie finală din 30 octombrie 2009. Dacă în prima fază municipalitatea a avut câştig de cauză în instanţă, ulterior, după ce s-au exercitat toate căile de atac posibile, a ajuns în situaţia de a plăti 1,25 milioane de lei, iar pe 6 iunie la un pas de a fi executată silit.

Pentru creşterea exorbitantă a sumei de la peste 400.000 de euro la 1,25 milioane de euro, edilul dă vina pe legislaţie. „În momentul în care ai o hotărâre judecătorească care îţi impune să plăteşti o sumă, logic şi normal ar fi să plăteşti şi să te îndrepţi în instanţă pentru recuperarea ei şi a altor costuri şi cheltuieli de judecată. Curtea de Conturi, însă, impune să epuizăm toate căile de atac. Cinci ani de zile a durat povestea, timp în care datoria de bază a generat aceste penalităţi pe care suntem obligaţi să le plătim, pentru că au fost portăreii la noi să ne pună sechestru pe bunuri. Acestea trebuie discutate la alt nivel, pentru că nu e prima dată când ne lovim de o lege prost făcută”, a spus Stan.

Citeşte şi: Primăria, EXECUTATĂ SILIT/ Are de plătit peste 1,25 de milioane de euro din cauza unei neglijenţe administrative

Citit 2428 ori Ultima modificare Joi, 19 Iunie 2014 18:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.