Primăria caută VINOVATUL/ Plângere penală pentru PREJUDICIUL de 1,25 MILIOANE de EURO

Primăria caută VINOVATUL/ Plângere penală pentru PREJUDICIUL de 1,25 MILIOANE de EURO
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aleşii locali au aprobat graficul de plaţi pentru cele 1,25 milioane de euro pe care municipalitatea le datorează angajaţilor SC Vâlceana SRL (firmă intrată recent în faliment) în urma unui proces pierdut de Primărie. Marius Stan, primarul municipiului Galaţi, a anunţat, însă, că va face tot ce e posibil pentru recuperarea prejudiciului, iar pentru stabilirea vinovaţilor va numi nu doar o comisie de anchetă internă, ci va sesiza Poliţia. „Pentru că aparatul nostru de specialitate nu este unul de cercetare penală, are alte lucruri de făcut, vom face o plângere penală, ca organele să stabilească cine e vinovat şi cine trebuie să plătească, dacă e cineva vinovat”, a declarat Marius Stan.

Cum s-a ajuns aici?

După cum v-am mai informat, Primăria Galaţi a ajuns bună de plată după ce a pierdut procesul pe care i l-a intentat în februarie 2010 SC Vâlceana SRL Galaţi. Firma a executat, în baza unui contract încheiat în 2008, lucrări de proiectare şi execuţie la Staţia Sortare deşeuri de la Barboşi şi a dat în judecată Primăria pentru plata sumei iniţiale de 471.044 de euro, reprezentând diferenţa de preţ rămasă neachitată prin procesul-verbal de recepţie finală din 30 octombrie 2009. Dacă în prima fază municipalitatea a avut câştig de cauză în instanţă, ulterior, după ce s-au exercitat toate căile de atac posibile, a ajuns în situaţia de a plăti 1,25 milioane de lei, iar pe 6 iunie la un pas de a fi executată silit.
Pentru creşterea exorbitantă a sumei de la peste 400.000 de euro la 1,25 milioane de euro, edilul dă vina pe legislaţie. „În momentul în care ai o hotărâre judecătorească care îţi impune să plăteşti o sumă, logic şi normal ar fi să plăteşti şi să te îndrepţi în instanţă pentru recuperarea ei şi a altor costuri şi cheltuieli de judecată. Curtea de Conturi, însă, impune să epuizăm toate căile de atac. Cinci ani de zile a durat povestea, timp în care datoria de bază a generat aceste penalităţi pe care suntem obligaţi să le plătim, pentru că au fost portăreii la noi să ne pună sechestru pe bunuri. Acestea trebuie discutate la alt nivel, pentru că nu e prima dată când ne lovim de o lege prost făcută”, a spus Stan.Citeşte şi: Primăria, EXECUTATĂ SILIT/ Are de plătit peste 1,25 de milioane de euro din cauza unei neglijenţe administrative

Citit 2351 ori Ultima modificare Joi, 19 Iunie 2014 18:13

5 comentarii

 • postat de un idiot obligat sa plateasca taxe
  Duminică, 22 Iunie 2014 11:35
  185.26.182.***
  Pai asta-i treaba?

  Ca a fost bagata in faliment, ca au ramas fara multe dupa executari silite desi TOT STATUL ROMAN/TERORISTII ECONOMICI de la MF si Primaria Galati, unii oameni s-au linistit.

  DAR CINE PLATESTE DISTRUGERILE SUFERITE DE CELE 300 DE FAMILII DE TREI ANI DE CAND AU FOST ARUNCATE PE DRUMURI DE MARLANIA ALORA?
  De ce si de cand au fost dati in judecata? Unde a fost Curtea de Conturi, DNA-ul &CO?????
  Anul trecut prin toamna se anunta o magnifica realizare a Primariei : pe fiecare din ultimele 7 trimestre nu au fost in stare sa cheltuie decat 30-40% din fondul de investitii. De cate ori s-a facut rectificare bugetara? Adica nu aveau baza legala sa plateasca datoriile?

  De fapt ACEASTA ESTE PROBLEMA NOASTRA: STATUL ROMAN NU PLATESTE LA TIMP, TE EXECUTA IMEDIAT, MARESTE PRETURILE STRAINILOR CAND VOR AIA (vezi ciment, gaze, carburanti, curent electric etc.) , ca sa faca o ceva firmele se imprumuta, BANCA TE EXECUTA.

  CINE SI CAND VA FACE UN AUDIT REAL AL INVESTITIILOR DIN ROMANIA? Sa stie tot omul daca se mai apuca de ceva, PENTRU CA:
  - vrei o lucrare? promiti sa platesti procentul cerut de gastile de teroristi economici de la Guvern;
  - te imprumuti la banci si faci o bucata de lucrare;
  - ti se acorda prima transa care greu depaseste procentul ala si ti-l iau teroristii;
  - intre timp vine fiscul si banca si te executa;
  - daca ai pe o schema europeeana, ai grija sa ceri descul ca sa mai supravietuiesti o vreme;
  - tot cu bancile, termini investitia;
  - astepti ani ca teroristii sa plateasca "cota" romaneasca. Cand o primesti, daca nu esti in faliment, este prea putin fata de dobanzi, taxe, penalitati, salarii etc.

  Pai asta-i treaba?
  0
  1
  Raportează
 • postat de titisor minunescu
  Sâmbătă, 21 Iunie 2014 08:31
  151.65.62.***
  Cand v-ati angajat sa castigati cupa:NOUL GALATI si s-o puneti in panoplia urbei suporterii v-au ovationat si v-au aruncat din tribune buchete de voturi,insa dumneavoastra stiati inca din 'juniorat'regulile acestui sport.
  Cunosteati gazonul pe care se va juca meciul de calificare,cunosteati si arbitrul.nu il puteti acuza acum ,pe acesta din urma,doar daca nu vreti sa declarati la fel ca si inlacrimatul fost presedinte Constantinescu la final de 'meci' ca: 'ei au fost mai buni' si mi-au ascuns toate mingile,au fluierat faulturi si off-side-uri inexistente'.Daca-i pe-asa domnule primar,mai bine,cere schimbarea acum la pauza,si continua 'jocul de glezne' de pe tusa,lasa locul altuia mai antrenat ,sau mai 'muschiulos',si,multumim pentru participare
  1
  1
  Raportează
 • postat de neocomunism propaganda ascunsa
  Vineri, 20 Iunie 2014 13:32
  5.13.208.***
  manipulare de 2 lei
  2
  2
  Raportează
 • postat de Minune gălățeană...prejudiciu fără să fie vinovat nimeni???!!!?? Prostia nu doare?
  Vineri, 20 Iunie 2014 11:08
  109.99.207.***
  Ahaaaa, prejudiciu fără vinovat sau vinovați....poate prostia este de vină, dar tocmai în Primăria Galați și-a găsit loc de cazare? Nu ar fi cazul să mai treceți pe la psiholog cei angajați prin primărie și chiar un test de inteligență să faceți?
  2
  3
  Raportează
 • postat de cetatean
  Vineri, 20 Iunie 2014 07:12
  89.137.138.***
  SIGUR CA LEGISLATIA ESTE DE VINA , DECI LEGISLATIA O SA RASPUNDA DOAR NU CEI CARE AU PRESTAT SI PRESTEAZA INCA LA PRIMARIE DE ANI BUNI DE ZILE. BRAVO MARIUS STAN . AI GASIT VINOVATUL.
  5
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.