Consilierele preşedintelui Bacalbaşa, DATOARE LA ÎNTREŢINERE/ "Ajutaţi-l pe Lăbuş” să-şi plătească utilităţile
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Consilierele preşedintelui Bacalbaşa, DATOARE LA ÎNTREŢINERE/ "Ajutaţi-l pe Lăbuş” să-şi plătească utilităţile
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Paraschiva Vintilă şi Corina Grigore, angajatele preşedintelui Nicolae Bacalbaşa, nu au în comun doar grija faţă de maidanezi, ci şi dezinteresul faţă de facturile la întreţinere


Paraschiva Vintilă şi Corina Grigore, angajate la Consiliul Judeţului Galaţi şi plătite din banii gălăţenilor, manifestă o preocupare atât de intensă faţă de câinii fără stăpân din Galaţi, încât nici măcar programul de la serviciu nu le poate opri să susţină cauza maidanezilor. Cel puţin aşa s-a întâmplat miercuri, când cele două, însoţite de alte susţinătoare ale Asociaţiei „Ajutaţi-l pe Lăbuş” s-au aflat între orele 14.45 şi 15.45 în sediul Prefecturii judeţului Galaţi, unde au încercat să pună presiune pe Consiliul Local în adoptarea unui proiect de hotărâre menit să ajute la reducerea numărului de câini fără stăpân din oraş. Dacă Paraschiva Vintilă, referent în cadrul cabinetului preşedintelui Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa, ne-a declarat că „s-a învoit pentru zece minuţele”, despre Corina Grigore nu vă putem spune de ce făcea, în timpul programului de lucru, altceva decât prevede fişa postului de consilier superior la CJ Galaţi.

Campioana scării la datorii

Interesant este că cele două angajate ale CJ nu au în comun doar grija şi dragostea faţă de maidanezi, ci şi dezinteresul faţă de facturile la întreţinere.

Paraschiva Vintilă este, potrivit declaraţiei de avere depuse în urmă cu doar câteva zile, referent la cabinetul preşedintelui Nicolae Bacalbaşa, de unde realizează un venit de 14.340 de lei pe an.

Paraschiva Vintilă

Singura sa proprietate este un apartament dobândit în 1981, a cărui adresă am descoperit-o necenzurată într-o declaraţie de avere depusă în 2008, pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate, la momentul acela dna Vintilă fiind angajată la Casa Judeţeană de Pensii. Cum dimensiunile şi data de dobândire a apartamentului coincid în ambele declaraţii de avere, am fost curioşi cât de grijulie este Paraschiva Vintilă cu plata întreţinerii. Şi am descoperit, conform tabelului de plată de la asociaţia sa de proprietari, afişat pe luna aprilie, că Paraschiva Vintilă are cea mai mare datorie dintre toţi cei 39 de locatari ai scării în care locuieşte – 5.481 de lei, la care se adaugă penalităţi de 1.833 lei, deci, în total, 7.314 lei, adică peste 70 de milioane de lei vechi, sumă care reprezintă 20 la sută din datoria scării.

Referenta lui Bacalbaşa este trecută şi pe lista locatarilor care nu au achitat reparaţia acoperişului blocului şi sunt avertizaţi că vor ajunge în faţa instanţei. Fără să fim maliţioşi, constatăm că preşedintele Bacalbaşa este consiliat de o persoană pentru care factura la întreţinere nu se află printre priorităţi!

Corina Grigore îşi plăteşte singură chirie

Nu e o glumă. Corina Grigore, consilier superior la Consiliul Judeţului Galaţi, reuşeşte de ani buni să-şi plătească singură o chirie de 60 de lei pe an pentru apartamentul pe care l-a închiriat ca sediu social Asociaţiei "Ajutaţi-l pe Lăbuş", pe care o conduce.

Corina Grigore

Adresa figurează atât la contact, pe site-ul asociaţiei, cât şi într-o declaraţie de avere pe care am descoperit-o necenzurată pe site-ul ANI, depusă în 2009. Angajata CJ are un venit, potrivit declaraţiei de avere depuse în 2014, de 24.890 de lei pe an, la care se adaugă cei 60 de lei chirie pentru sediul social. La adresa indicată, pe lista de plată a întreţinerii pe luna mai, am descoperit că „Ajutaţi-l pe Lăbuş” are 2.070 de lei de plată la întreţinere, ocupând locul secund, la capitolul datorii mari, dintre cei 19 locatari.

Concluzia e simplă: "Ajutaţi-l pe Lăbuş" să-şi plătească întreţinerea.

 

Citeşte şi: Consiliera preşedintelui Bacalbaşa a interzis Ecosal să ridice maidanezii din Grădina Botanică

Citit 3793 ori Ultima modificare Marți, 24 Iunie 2014 12:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.